Pienoismallit.net

Batmobile (1989)

Oli tarkoitus tehdä suoraan laatikosta, mutta hieman puukko ja Dremel lipesi, joten verkkoja lisäilty erinäisiin aukkoihin, takaritilät avattu vaihtelevalla menestyksellä, tuulilasi tehty ohuemmasta kalvosta, joitakin etsiosia lisäsin sivulle "boost pumps":hin. Kabiinin lattiaan levittelin flokkia, en ole aikaisemmin sitäkään käyttänyt mutta sekin onnistui jotenkuten. Mittariston maalasin siveltimellä mikroskoopin alla. "Vaihdekepit" korvasin hyönteisneuloilla, yhden nupin jätin käsittelemättömäksi, kun oli sen verran "bling".

Hytin kuomun liimasin kiinni, kun halusin saada skarpit paneelilinjat ja myös pysymään ne sellaisina. Samasta syystä kaikki lisähärpäkkeidenkin luukut on ja pysyy kiinni, ainakin toivottavasti. Kävin muutkin korilinjat karkean viilan kanssa läpi saadakseni kyljet suoriksi ja tasaisen kaareviksi. Pari kierrosta hiontaväriä välihiontoineen hävitti viilan(kin) jäljet suht hyvin.

Eka maalauskerta jätti pinnan liian kiiltäväksi kun en malttanut lopettaa maalaamista ja toisen kerran otin liiankin varman päälle ja pinta jäi liiankin mataksi. Tarttuu tehokkaasti kaikki pölyhiukkaset eikä tahdo saada pois millään. Mutta on mikä on. Tai matta-aste on just hyvä mutta pinta jäi turhan karkeaksi, olis pitänyt uskaltaa vaan vetää yksi märkä kerros loppuun. Pinnan karkeus näkynee kuvissakin, ainakin jotenkuten.

Viimeistely ei ole ihan sitä mitä halusin, mutta oli pakko taas vetää raja johonkin, ettei jää tämäkin malli kesken. Ja kamera on todella armoton, vaikka paljon vuolin, viilasin ja hioin ihan mikroskoopinkin alla.

Kommentit

No on noissa kajuutan mittareissa ollut maalaamista! Detaljoinnilla saatu elävyyttä - etenkin nuo verkot kylkien hilavitkuttien ympärillä tekevät hyvän tempun ulkonäölle.

Mistä sait pölyhiukasia maalipintaan? Käytäkö jotain hitaasti kuivuvaa maalia, joka kuvuessaan ehtii kerätä kaiken lentävän pintaansa. Olisiko ollut mahdollista vetää ensimäänisen ja ilmeisesti onnistuneen maalipinnan päälle himmeämpää lakkaa sopivan kiiltoasteen saamiseksi?
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
… Mistä sait pölyhiukasia maalipintaan? Käytäkö jotain hitaasti kuivuvaa maalia, joka kuvuessaan ehtii kerätä kaiken lentävän pintaansa. Olisiko ollut mahdollista vetää ensimäänisen ja ilmeisesti onnistuneen maalipinnan päälle himmeämpää lakkaa sopivan kiiltoasteen saamiseksi?
Maalipinnassa itsessään ei ole roskia tai pölyä (ainakaan en huomannut), vaan kuvissa näkyvä on ihan huonepölyä mitä malliin on laskeutunut loppukasauksen aikana jne.

Kävi mielessä Tamiyan mattalakka, mutta epäilin sen vetävän taas liian mataksi joten jätin kokeilematta.

Nyt käytössä oli Mipan tuotteet, hiontaväri ja rallye matt black tai joku semmonen. 2k tuotteita kuitenkin. Linkin takana lopputulos mitä hain tässäkin, mutta iso ruisku vs. kynäruisku aiheutti pieniä haasteita. Perusohje maalin levitykseen on kaksi peittävää kerrosta.

jva0316.1g.fi/kuvat/Maalaukset/IMG_20200324_183725.jpg

Mutta annan itselleni anteeksi moisen epäonnistumisen, en muista milloin olisin kynäruiskulla viimeksi pienoismallia maalannut edes puolivakavissani joten menee harjoituksen puutteen piikkiin.

Ehkä pieni kipinä mallailuun kuitenkin syttyi, useampi sata mallia odottaa rakentajaansa.
[/quote]
Ehkä pieni kipinä mallailuun kuitenkin syttyi, useampi sata mallia odottaa rakentajaansa.
[/quote]

Sehän se tässä tärkeintä on. Ja joka mallin kohdalla oppii uutta ja ehkä jopa välttämään edellisten kertojen virheet. Uutta mallia vaan työn alle - tämä on hauska ja palkitseva harrastus.
Hyvin viimeistely malli, ja tosiaan, kyljen detaljit tuovat sopivasti realismia autoon. Olet oikeassa siinä että kamera on armoton. Olen itsekin huomannut hiomattomia kohtia 3d printatuissa osissa vasta kuvista. Musta värikään ei anna mitään anteeksi. Olikohan siipien kärkiin jäänyt muotin sauma? Hyvistä kuvista on muuten kiva arvioida mallia. Ei nääs tarvitse arvailla detaljien laatua.
Ei ole muotin sauma varsinaisesti, vaan siipien sisäpuolet on irto-osat, joten on ihan liimasauma. Oikeanpuoleisessa jäi aika pahastikin näkyviin vaikka liimasin sen uudemman kerrankin ja yritin viilata tasaiseksi. Vähän näkyy (ei ehkä kuvissa) siellä täällä molemmissa siivissä pystyosassa muutenkin.