Pienoismallit.net

Spad S.XIII

Tämä valmistui jo viime vuonna, elikkäs, italialaisen Franceso Baraccan lentämä kone. Escin tuotoksessa oli aivan kohtuu paljon hiomista (vanhat muotit?), mutta olen tyytyväinen lopputulokseen, ainoa että renkaat kiiltää liikaa. Maalattu vesiliukoisilla pensselin kera.

Kommentit

Annoin sivuston mukaan liikaa tähtösiä, joten pyytää kommenttia. Olisin kyllä sen muutenkin kirjoittanut.

Renkaat ja vanteiden reunoissa pientä epätarkkuutta ja renkaat tosiaan kiiltää liikaa ja ovatko ne hieman väärän väriset? Mustaa kumia ei vissiin tuolloin käytetty.

Muuten pensselillä tuohon skaalaan mielestäni ihan kohtuu hyvää jälkeä.
Jäin kaipaamaan pientä säistystä ainakin alapuolelle ja miksipä ei esim pakokaasuvanoja.
Ne antaisi eloa mallille.
Kiva maalauskuvio. On varmaan ko. herralla ollut kuviot noin.

Takiloinneissa - millä muuuten teit - on ehkä paksuutta liikaa ja onko väri oikea? Mutta hyvä, että pieneen malliin olet ne saanut tehtyä.
Olet oikeassa Timo renkaiden väristä, harmaat olisi oikea, mutta silloin ei ollut kuin mustaa. Vaijerit on sellaista elastaasia joka venyy. Renkaat on hieman haasteelliset maalata vapaalla kädellä, eteenkin kun kuva paljastaa kaiken.
Varsin siististi tehty. Komppaan Timoa. Lisäisin, että Escin sarja ei ole kyllä paras lähtökohta Spadille. Hyvä, että takiloinnit on tehty elastaanista, niin silloin ne pysyy kireällä. Takiloinnin teko on aina haaste, ellei sitä ole paljon tehnyt. Siipienvälisissä tuissa nuo harmaat raidat ovat kyllä liian leveät
Matti M 5.5.2021 20:52 Vastaa lainauksella
Siististi maalattu malli, muistan tehneeni tuon saman Escin mallin 30 vuotta sitten, hienoa nähdä vieläkin valmistuvan :-)
Juu, Escin vanha mallisarja ei taida olla se paras vaihtoehto 1:72-mittakaavan SPAD:iksi, mutta kyllä siitäkin näyttää saavan aivan mukavan mallin.

Aikaisempien kommenttien lisäksi pari havaintoa (varoitus etukäteen - seuraava sisältää pilkun viilausta). SPAD ei ole aivan simppeli takiloitava. Siivissä ulompien siipitukien yläpäästä alasiiven juureen tulevat jänteet ovat itse asiassa tuplajänteet (joissa usein vaijerit olivat "paketoitu" yhteen), jolloin noihin vetoihin paksumpi lanka on ok. Mutta jos mallista olisi halunnat tarkemmin esikuvaansa vastaavan, niin siihen tulisi lisätä muutama takilointijänne: siipitukipareissa oli ristiin menevät jänteet (ulommissa etummaisen tuen yläpäästä takimmaisen tuen alapäähän ja päinvastoin, mutta keskimmäisissä esim. etummaisen tuen yläpäästä keskellä olevan vaakatuen ja takimmaisen pystytuen liitokseen). Samoin rungon ja ylätason välisissä tuissa oli ristikkäiset jänteet ja laskutelineessä neljä tukijännettä.

Ja toinen pointti koskee enemmän epäselvää yksityiskohtaa, kansallisuustunnuksia. Escin ohjeissa ei ole siipitunnuksia, mutta esim. Eduardin ohjeet samalle koneyksilölle (S.2900) sisältävät kokardit molempiin siipiin. Baracca lensi ilmeisesti useammalla SPAD XIII -koneella, joissa tämän suhteen taisi olla eroja (ja onhan mahdollista, että kunkin koneyksilön maalausta muutettiin ajan myötä). Esim. Baraccan lentämästä koneesta S.2445 on tehty replika, jossa ylätaossa ei ole kansallisuustunnuksia, mutta alatason alapinnalla kansallisuustunnuksena on Italian lipun värikentät: oikean taso ulompi puolisko vihreä, vasemman tason puolestaan punainen ja molempien tyvet valkeat.

Samoin koneissa saattoi olla eroja rungossa olevien laivue- ja henkilökohtaisten tunnusten osalta: Baraccan koneista on valokuvia yleensä vasemmalta sivulta, jossa on tuo "Cavallino Rampante" (myöhemmin autourheilusta tutuksi tullut Baraccan sukuvaakunan hevoshahmo), mutta ainakin Baraccan SPAD VII -koneessa S.5382 (jolla hän lensi myös viimeisen, kuolemaan johtaneen lentonsa) oikeassa kyljessä oli hevosen sijaan hänen laivueensa griippi-tunnus. Ja ilmeisesti tämä griippi ole myös koneessa S.2445, mutta miten lie ollut laita tämän S.2900-koneen?
Kiitos Matti M kommentista, katsoin laatikosta ja oli vuosi 1983, joten varmaan samaa sarjaa siu tekemän kanssa. Ja kiitos Veikko noista tiedoista, on apua jos teen saman koneen hieman isommassa koossa.