Pienoismallit.net

Kauppareissu

WC- paperi on loppu!

"Eletään vuotta 2034, eräänä tiistai-iltana ystävävykset huomaavat ikävän puutteen. Heidän vuonna 2020 pandemian aikana hamstraamat WC- paperit ovat viimeistä rullaa myöden loppu! On aika lähteä kauppareisulle"

Nyt eristäytymisen aikana löytyi taas aikaa ja tekemisen puute alkoi vaivaamaan.
Itselle täysin uusi aihealue figuurit, jossa vielä paljon opittavaa mutta kipinä niihin syttyi tämän työn myötä.
Aihe lähti liikkeelle maailman vakavasta tilanteesta ja jatkuvasti uutisissa näkyvistä suojapukuihin pukeutuneista ihmisistä.
Figuurit menivät pienellä kittaamisella kasaan.
Paljaalla silmällä näytti jopa ihan siedettävältä, mutta lähikuvat kertovat että värien rajoja voisi pehmentää enemmän. Maalattu lähinnä Tamiyan maaleilla. Alusta tehty vanhaan muoviseen lampun kupuun.

Kommentit

Henkka H 1.4.2020 00:51 Vastaa lainauksella
Huippuhyvä työn laatu ja omintakeinen idea. Loistava!
Henkka H kirjoitti:
Huippuhyvä työn laatu ja omintakeinen idea. Loistava!
Jos nyt viitataan tähän nykyiseen pandemiariesaan ja siihen mahdollisesti liittyvään jatkoriesaan, niin ei!
Mika Kauranen kirjoitti:
Jos nyt viitataan tähän nykyiseen pandemiariesaan ja siihen mahdollisesti liittyvään jatkoriesaan, niin ei!
Ei kaikkea Mika tarvitse niin tosissaan ottaa, ripaus mustaa huumoria sekaan piristää elämää kummasti ;) Työ itsessään on hyvä ja sopii juurikin tähän nykyhetkeen!
Onnittelut uudesta aluevaltauksesta ja menestystä jatkoon. Silmäämiellyttävä lopputulos heti starttiin. Hyvävärinen mustahuumoripläjäys. Pidän erityisesti vaihtelevasta materiaalitunnusta (kovat pyssyt, pehmeät vaatteet) & sopivasta valo-varjo -värjäyksestä. Nerokkaan kupolialustan heinätupsutkin ja rekvisiitta ihan nappiin kuten teoksen nimikin. Hyvät kuvat!

Filosooffisesti sitten mietiskelen itsekin, jotta pitääkö yksityiskohdat olla pienoismallissa täsmälleen oikein tehty ja tarkasti värjätty, jos lopputulos näyttää kuitenkin oikealta ja/tai hyvältä muutenkin? Maalaustaiteessakin kiehtoo teokset, joissa liian läheltä tarkastelu osoittaa, että yksityiskohdat eivät olekaan niin tarkkoja ja kohdallaan kuin olettaisi…

Minkähän firman tuotantoa muuten ovat vai 3D-tulostetta?
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Tässähän olisi akuutti mediaa kiehtova teos malliharrastusmaailmasta; ”Mallikansalainen havahtui pandemiaeristyksessä ja loihti kätevillä käsillään ajankohtaisen kuvaelman …! (katso kuvat)" … vrt. esim. tasan neljä (4) vuotta sitten: siivet.fi/ajankohtaista/yf-19-valittiin-f-18-hornetin-seuraajaksi/
Petri M 1.4.2020 09:06 Vastaa lainauksella
Hauska ja ajankohtainen aihe :) Mun mielestä nuo mainitsemasi terävät värirajat tuo tiettyä piirrosmaisuutta, sarjakuvamaisuutta, toteutukseen. Passaa aiheeseen mun mielestä oikein hyvin. Kovasti tykkään myös tuosta alustasta. Lisää tämmöstä.
Kerrassaan kehuttavaa työn jälkeä! Kaasunaamarikaksikko on hyvä idea ja toteutus onnistunut, oli taustatarina mikä hyvänsä.
Joo, niinhän se menee, että sotakoneitakin on kiva mallailla niin kauan, kun ei ole itse kokenut niiden kylvämää kuolemaa. Eli ei tämä aiheena ole sen kummempi.

Toteutus on kiitettävä, värimaailma harkittu ja tasapainoinen. Vinjetti täyttää alustansa tukkimatta sitä kokonaan, ja alusta kaikessa yksinkertaisuudessaan täyttää tarkoituksensa.
Tämä on aihe mihin en itse olisi kajonnut…ainakaan huumorin keinoin, mutta kukin tavallaan ja arvojensa mukaan. Toivon kuitenkin ettei tämä trendi kovinkaan paljoa yleistyisi ja alettaisi kilpailemaan kuka tekee raflaavamman mallin tästä monillekin aika kipeästäkin aiheesta.
Ohhoijaa, miljoonia ja taas miljoonia niittäneiden sotien kalustoa rakennellaan silmät kiiluen, vaan pientä huumorin pilkahdusta nykytilanteessa ei sallita, no kukin arvojensa mukaan. Itse pidin sekä toteutuksesta että taustatarinasta. Joillakin ne WC paperipinot varmasti riittävät vuosia :D
Mielestäni varsin kelpoisaa maalausjälkeä.
Timo Honkanen kirjoitti:
Ohhoijaa, miljoonia ja taas miljoonia niittäneiden sotien kalustoa rakennellaan silmät kiiluen, vaan pientä huumorin pilkahdusta nykytilanteessa ei sallita, no kukin arvojensa mukaan.
Näin minäkin sen ajattelin ensimmäisenä. Hyvänä esimerkkinä Holocaust aiheinen dio saisi pelkkiä ilon kyyneliä täällä, mutta totuus se vaan unohtuu päällimmäisenä, kun puhutaan historiasta. Ei mallailua pidä ottaa liian tosissaan ja synkistäkin aiheista voi tehdä onnistuneita malleja/dioja/vinjettejä jos ne pysyy siellä ns. hyvän maun sisäpuolella. Tämä työ on muutenkin loistava ihan vaan just sen älyttömän vessapaperihamstraamisenkin takia. Parempi vaan jättää nämä synkistelijät täällä omaan arvoonsa ja jatketaan me mallailua siinä missä ennenkin :)
Matti M 1.4.2020 21:17 Vastaa lainauksella
Hyvä idea ja erinomainen toteutus, figuurit taitaa olla venäläisen Evolution Miniaturesin tuotantoa, omasta mielestä parasta laatua tällä hetkellä.
Mainio idea ja hyvä toteutus! Värimaailma ja sommittelu toimii! En pitänyt aihe-/tyylivalintaa mitenkään sopimattomana.
HannuL 8.4.2020 19:30 Vastaa lainauksella
Hyvin tehtyä mustaa huumoria.
Kunnon dystopia ja nykyhetkeenkin(valitettavasti) sopiva. Erittäin hienot hahmot toteutukseltaan. Ja idea sekä otsikko vielä nostavat tasoa!