Pienoismallit.net

VW APO

Apocalyptic zombie hunter vehicle

Diossa zombien metsästäjät ovat pysähtyneet tupakkatauolle. Oluttakin on repusta löytynyt. Tästä voi vielä tulla aika tappelu kun pojat näin yllätetään pahemman kerran.

Piti ensin tehdä -66 Kupla Porschen koneella, jota ei löytynyt. Sitten välähti ajatus apokalyptisestä Mad Max vaunusta. Kun Volsu alkoi valmistua mieli muuttuui taas ja zombit astuivat kuvaan kun huomasin että Maim on valmistanut sopivat hahmot. Aseistus piti tietysti olla järeä, 50cal. mutta se ei oikein istunut osittain panosvyön vuoksi. Minigun se pitää olla! Sitten töihin. Katto pois ja pellin ohennus, takapenkki pois että panoslaatikot sopivat kyytiin, paripyörät kantamaan painoa. Sen suurempia korimuutoksia en lähtenyt tekemään.

Pohjalle Ultimaten musta jonka päälle Vallejon tummaa ruskeaa. Sitten suolaa ja Ultimaten harmaa pohjaväri. Suolaa ja Vallejon chipping -nestettä. Päälle Vallejon punaista. Tuloksena kolmikerroksinen chippaus. Korin ruosteet on vesiväriä jolla saa supermattaa jälkeä. Renkaat, tykki (GrabCad), jerrykannut (GrabCad), reppu (3Dexport) ja panoskotelot ovat omaa 3D tuotantoa Anycubic Photonilla ja Anycubicin hartsilla. Muut kustomit scratchinä levystä ja tangosta. Hahmot on pohjustettu Ultimaten pohjavärillä ja Vallejon akryyleilla, viimeistely öljyväreillä. Puut löytyivät hiekkatien pientareelta.

Oli kiva projekti joka oli välillä pitkälläkin tauolla ladon rakennuksen ansiosta. Projektikuvat taas netissä: esamaatta.wixsite.com/scalemodels

Kommentit

Tätä katsoessa tulee sarja Walking Dead mieleen, siinäkin ninjazombit hyökkää yht'äkkiä kokeneiden jannujen kimppuun. Hyviä yksityiskohtia, hyvä kokonaisuus ja kuvissa mukavan tunnelmallinen valaistus bonuksena.
Enpä osaa sanoa mitään hmyyy on niin täynnä kaikkea hyvin aseteltua ja tehtyä,kokonaisuus kymppi.Halavattu ku on hieno.siitä 5pojoa.
Muuten ok asetelma, mutta ihmisille olisi voinut maalata ihoon hiukan tummennoksia ja highlightejä, nyt ne näyttävät mallinukeilta. Niin ja ne silmät!! Skaala on kuitenki jo sen verran iso (1:24). 28mm figuissa silmät vielä saattaa mennä pelkällä tummalla washilla, mutta siitä suuremmat vaativat jo ne valkuaiset ja pupillit.
On kyllä kovasti paljon aidon näköinen kuvaelma. Paljon hyvää, monessa kohdassa onnistuttu. Idea myöskin erinomainen.
Volkkarikuskien housut ovat melko kiiltävää kangasta. Ehkä hieman himmeämpi sävy olisi realistisempi. No joo, pikku juttu.
Tally-ho 30.3.2020 08:50 Vastaa lainauksella
Kerrassaan hykerryttävän mainio asetelma. Kupla on tuunattu viimeistä piirtoa myöten ja zombiet aidon 😂👍näköisiä..ja metsästäjiltä näyttää unohtuneen selustan varmistus 😂😜. Sait meikäläisen todella hyvälle tuulelle!
Tuota ihon maalausta pitää vielä harjoitella. Öljyllä maalatessa märkänä näyttää hyvältä ja kuivuessaan kontrasti latistuu. Zombienkin likoja piti korostaa lisää ja lisää. Vaatteille ruiskuttelin kyllä mattaa lakkaa, mutta kuvausvalo saa kaiken akryylipohjaisen kiiltelemään. Reppukin on kuin vahattu. Ei tyydytä. Silmät koetin pitää aika neutraalina, etteivät näytä noilta zombeilta. Mutta joo, voisi vielä korostaa.

Kiitos kommenteista. Siirryn tekemään uutta juttua. Punainen Packard saanee dioraaman ympärilleen sivuhommana. Idea on jo kypsymässä. Nyt on kyllä Packard -kiintiö täynnä vähäksi aikaa.
Onnea Viikon Mallista. Dioraman tunnelma onnistuneen epämiellyttävä. Melkein piti laittaa remonttihanskat käteen kuvia katsellessa, ettei tuo ruoste tartu. Sen enempää fysiikan lakeja puntaroimatta volkkarin ja minigunin yhdistämisessä olisikohan noita lokasuojia (ainakin takaa) voinut hiukan tuunata, koska luulisin niiden olevan liian liki noita renkaita?
Kiitokset, pitää varmasti paikkansa. Tai ainakin laittaa rajut kulumat. Myös jerry kannut ja ammuslaatikot tuovat kivasti painoa taka-akselille. Kuvitellaan tänään vaikka niin että jousitus on jäykistetty kestämään rajua kuormaa ja että päällä on ihan maksimi lasti. Olen sanonut että dioraamat ei ole koskaan valmiita. Niin myös näköjään tässäkin tapauksessa.
P.S. käsiaseitakin voisi ripotella sinne tänne.
Mielenkiintoinen aihe ja hyvä kokonaisuus, vähän napinaa kuitenkin;
Volkkarin takapyörien aukkojen reunat ovat liian lähellä renkaita säilyäkseen ehjinä ja takajousituksen osalle on VW:n tekniikkapaketin lisäksi kertynyt jo aikalailla ylimääräistä kuormaa, alkaa kestävyys olla rajoilla.
Toisen kyljen avaaminen ja puolikkaan katon poistaminen ilman lisävahvistuksia vetää katon lommolle ja korin kieroksi aika lailla heti tosielämässä mutta toisaalta, eipä tuo dio nyt tosielämää kuvaakaan joten vapauksia saa tietenkin ottaa.
Näissä sinänsä hyvin vanhennetuissa sotkahenkisissä ajoneuvoissa tuppaavat usein jäämään mustat tiivisteet ikkunoissa ja muualla korissa toteuttamatta, tässäkin lokasuojien ja korin väliset tiivisteet olisi voinut joko poistaa ja maalata esim. tummanharmaiksi ennen viimeisiä pöly- yms. käsittelyjä.
Hyvä huomio nuo tiivisteet. Nyt kun vilkaisin mallia niin aika tasaväriseltä näyttää. Taidan tuon verran palata paikkaamaan puutteita. Ehkä tosiaan olisi voinut tehdä turvakaaren tapaista antamaan lisää realistisia detaljeja. Niitä en kylläkään enää lähde tusaamaan.