Pienoismallit.net

20-40 lukujen kaksitasoja

Rakentelin taannoin vanhasta matchbox fairey seafoxista mallin ja tästä heräsi innostus maailmansotien väliseen ja ww2 aikaiseen kaksitaso lentokalustoon. Varastooni oli kertynyt enoni jäämistöstä useita aiheeseen liittyviä koneita jotka päätin nyt rakentaa.Mallien lähtökohdat eivät olleet oikein häävit koska kaikki mallit ovat valmistettu jossakin menneisyydessä neuvostoliitossa,venäjällä, puolassa tai jossakin idässä…Tässä esitellyistä malleista matchbox seafox oli nautinto rakentaa, muut enemmän tai vähemmän susia. Monessa sarjassa osat valultaan puutteellisia tai niin muodottomia ettei saanut edes selvää mikä osa on kyseessä! tähän lisättynä huonot ohjeet ja osien numeroinnit niin soppa on valmis:)Lisäksi näytti olevan kaava että tuohon aikaan venäjällä valmistetuissa malleissa merkinnät olivat aivat samat oli kyseessä esim mikä britti kone tahansa. Tästä johtuen malleilla ei ole varsinaisia esikuvia koska jouduin siirtokuvat etsimään ylijäämä varastosta. Hintaansa nähden malleista oli tosin paljon iloa ja sai rakentaa,kittiä ainakin kului koko tuubi;) Monia virheitä malleissa,omia rakennus mokia jne…mutta hauskaa nämä oli tehdä!
Takimmainen rivi 3x polikarpov po-2u2 valmistajina KP, KORPAK ja MIR. Suomi kone meni ainakin piirrosten mukaan pieleen pahasti kun suomi versiossa ilmeisesti suorempi tuo takakate eikä tuollainen kyömy selkä?! onko eri ala tyyppi tai jotain?! kertokaa ken paremmin tietää..
Kolmas rivi:
Letov Š-328 Kopro, I-4 Berkut, Polikarpov R-5 AER, Polikarpov R-1 Hobinka.
Toinen rivi:
Westland PV6 Wallace Novo,Blackburn Shark a Novo,Swordfish Mk.I-Torpedo Plane Novo.
Edessä fairey seafox matchbox.
Mallit valistuneet seafoxia lukuunottamatta tämän vuoden puolella.
Mieluusti kuulisin mielipiteitä lopputuloksista:)

Kommentit

Kun mainitset, että"Mallien lähtökohdat eivät olleet oikein häävit koska kaikki mallit ovat valmistettu jossakin menneisyydessä neuvostoliitossa,venäjällä, puolassa tai jossakin idässä" täytyy hieman korjata. Novon mallit ovat alunperin niinkin eksoottisestä itäisestä maasta kuin Englanti (Frogin malleja). Puola ja Tsekki sijaitsevat lännemmässä kuin Suomi. Se on totta, että useimmat noista on hyvin vanhoja malleja, mutta ei silloin monet muutkaan "läntiset" tekeleet olleet juuri parempia. Noistahan yllättävän moni malli on kuitenkin muodoiltaan melko hyvin kohdallaan ja yksityiskohtien puute on yleistä vanhoissa malleissa. Esimerkiksi tuo Seafox lienee edelleen paras malli aiheesta. Westland Wallace on myös hyvä, mutta nyt kai siitä on tulossa Dora Wingsiltä uusi malli. Blackburn Shark taitaa olla kaikilla valmistajilla sama malli, luki paketissa sitten Novo, Frog tai Hasegawa. Eli joihinkin malleihin ei hirveästi todellisia vaihtoehtoja ole.
Kuitenkin olet saanut kivan kokoelman rakennettua ja varsin onnistuneesti. Tämähän on sitä perinteisen mallinrakennuksen ydintä. Hienoa!
Täysin samaa mieltä Arskan kanssa. Takiloinnitkin näyttävät varsin hyvin onnistuneilta. Pisteytys jää nyt pois, koska hankala se on nyt tuollaista kokoelmaa lähteä pisteyttämään, varsinkin kun kaikista koneista ei ole kunnon lähikuvaa.