Pienoismallit.net

T-28

Summa, helmikuu 1940

Aihe esittää tilannetta Summan rintamalohkolla helmikuussa 1940. T-28 on ajanut miinaan ja kolauksen saanut miehistö pyrkii ulos vaunusta. Useampi hyökkäysaalto on jo yrittänyt, mutta kuten tunnettua, Summan valtaus vaati oman aikansa ja uhrinsa.
Vaunu on Trumpeterin malli, helppo koota. Paketissa valuosat ja etsiosat sekä vaijerinpätkä hinauskaapelin tekoon. Vaunun johtaja MasterBoxin mallipaketista "A photograph to a newspaper". Pakeneva pk-ampuja Tamiyan "Russian Assault infantry". Tankkimiesten lakit olivat kumisia irtokypäriä Trumpeterin sarjasta "Soviet army at rest". Jalkaväki on Evolution Miniaturen mainiosta resiinisarjasta.
Alusta on nopeasti väsätty lattialistasta vanerilevystä ja puukiiloista. Päälle kipsikerros, mihin T-28 on valettu. Piikkilanka en Eduardin tuotosta. Puupylväät puupuikosta, johon on puuliimalla liimattu laudasta raastinraudalla raastettua puupurua.
Lumi on AK interactive/terrain snow, jonka päälle on siroteltu Precision ice and snow'n lumijauhetta. Edellinen antoi liian jäänkaltaisen pinnan ja kiillon. Jälkimmäinen pehmensi hieman sävyä. Vaunun väritys AK:n 4BO ruiskulla. Lisätty AK:n harmaa säistystä ja hivenen ruostesävyjä. Vaunun päälle lisätty nurkkiin AK:n microballoons + aiemmin mainittua lumijauhetta.

Kommentit

Nämä lumihommat on aika vaikeita verrattuna kuran rappaamiseen. Itse en ole tohtinut ryhtyä. Paljon olet nähnyt vaivaa ja kokolailla hyvältä näyttää lumet. Tankissa riittää detaljia ja tekstuuria. Oikein hyvä malli.
Kiitos Esa kommenteista. Lumi on kieltämättä haastava materiaali. Itse olen nyt kokeillut kahta eri vaihtoehtoa, joissa molemmissa on etunsa ja haittansa. Monet säistämiskikat ovat itselleni suoraan sanottuna kokeilua ja harjoittelua. Mutta niin sitä oppii, kun kokeilee.