Pienoismallit.net

BAC Super One-Eleven 500

G-AVMO "Lothian Region"

British Aircraft Corporation toi 1960-luvun alussa markkinoille lyhyille lentoreiteille suunnitellun suihkumatkustajakoneen, BAC One-Elevenin. Kone oli laajasti käytössä aina 1990-luvulle asti ja se oli Caravellen jälkeen toinen lyhyiden reittien liikennettä varten kehitelty kaksimoottorinen suihkukone.

Konetta valmistettiin eri alatyyppeinä yhteensä 244 kappaletta, ja mielenkiintoista on se, että Romanian sosialistinen kansantasavalta teki 1980-luvulla sopimuksen BAC:in kanssa koneen lisenssivalmistuksesta. Romanian valtiollinen lentoyhtiö Tarom käytti näinollen tätä länsikonetta neuvostovalmisteisten vaihtoehtojen sijaan. Maassa valmistettiin yhteensä yhdeksän BAC 1-11:ta ja tämä alatyyppi tunnetaan nimellä Rombac 1-11.

Kone oli aikanaan hyvin monen lentoyhtiön käytössä ja se oli erityisen suosittu USA:ssa. Yli puolet valmistetuista koneista myytiin yhdysvaltalaisille lentoyhtiöille. Koneet alkoivat poistua liikenteestä 1990-luvulla tiukentuneiden melurajoitusten vuoksi. Viimeinen koneyksilö jäi eläkkeelle tosin vasta vuosi sitten.

Rakensin BAC 1-11 500:n eli pidempirunkoisen Super One-Elevenin Authentic Airlinersin erinomaisesta resiinisarjasta. Siirtokuviksi valitsin 26decalsin arkin, jolla on British Airwaysin käyttämä maalauskaavio 1980-luvulta. Ohjaamon lasitus- ja matkustamon ikkunadekaalit ovat Authentic airlinesilta.

Mallin rakentaminen sujui ongelmitta ja kittiä sekä hiomista tarvittiin vain parin sauman kohdalla. Maalasin rungon valkoisen alueen Tamiyan Fine Surface primerilla, jonka lakkasin Tamiyan kiiltävällä spray-lakalla. Rungon sinisen alaosan maalasin Humbrolin Gloss Midnight Bluella numero 15. Siivet käsittelin Humbrolin vaaleanharmaalla numero 196. Peräsimen ja korkeusvakaajien punainen on Vallejo Airin Ferrari Red-sävyä. Lakkasin mallin lopuksi Humbrolin kiiltävällä akryylilakalla. Moottorit ja siipien johtoreunat ruiskutin Alcladin white aluminiumilla.

Kommentit

Varsin mainio malli jälleen kerran. Authentic Airlinersin ohjaamosiirtokuviin en ole ollut oikein ihastunut mutta mielestäni tässä nekin näyttävät paremmilta kuin monessa muussa tapauksessa.
Joo, ei voi kuin hattua nostaa sille, joka resiinisarjasta näitä näinkin siivosti rakentaa. Varsinkin nyt, kun itse on kolunnut (liki) jokaisen sudenkuopan, mitä liikennekoneen mallin tekemiseen löytyy ;-) Tohon tulevaan Jettimen koneeseen piti tilata myös noi ikkunadekalit, bussiin kärvistelin itsetulostettuja, mutta olisi aikanaan pitänyt kitata noi ikkunat umpeen…

Nämä on mukavia malleja, varsinkin kun esikuviin liittyy omakohtaisia kokemuksia, toisin kuin Ferrareiin ja sotakoneisiin.
Tally-ho 18.3.2020 22:10 Vastaa lainauksella
A Lappalainen ja Tero
Kiitos kehuista ja kommenteista!
Hyvin tehty ja siististi viimeistelty kone. BAn väritkin näyttävät löytyneen.
Tally-ho 19.3.2020 14:48 Vastaa lainauksella
Kiitos Juha!
On kyllä hyvin siististi tehty. Eipä tuota aidosta juuri erota.
Tally-ho 21.3.2020 10:33 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista Mika!
Kerrassaan hieno malli jälleen, ja mielenkiintoisesta esikuvasta! 4,5
Tally-ho 23.3.2020 07:45 Vastaa lainauksella
Kiitos positiivisista kommenteista ja tähdistä Heikki!
Onnea viikon tittelistä. Osui oikeaan.
Tally-ho 30.3.2020 08:05 Vastaa lainauksella
Kiitos Timo!
Onnittelut! Tosi hieno on.
Onnittelut hienosta Viikon Mallista!
Tally-ho 30.3.2020 14:21 Vastaa lainauksella
Kiitos Mika ja Juha!
Onnittelut, oikeaan osoitteeseen meni!
Tally-ho 31.3.2020 19:25 Vastaa lainauksella
Kiitos Heikki!