Pienoismallit.net

F-4G Phantom II

Kohti valmiutta

Perusvärien maalauksen jälkeen puuha on ollut koko lailla suoraviivaista ja selkeää. Maastokuvion väreihin yritin saada eloa hieman sävyjä muuttelemalla ja joissain kohdin se onnistuikin haluamallani tavalla. 80-luvun lopulla tämän värinen kone on ollut kovaa vauhtia menossa isompaan huoltoon, jossa se on maalattu uudestaan. Käytön jälkeä siinä saa siis olla. Maalasinkin joitain paneeleja "väärän" sävyisellä vihreällä kuvaamaan paikkamaalauksia. Jatkossa seurasi myös paneelirajojen litkutusta ja mahapuolen likaamista pigmenteillä niiltä kohdin joihin renkaat olisivat voineet likaa heitellä.

Ulkoinen kuorma alkaa olla myös aikalailla valmiina. Eduardin HARM:it ovat selkeästi Hasegawan vastaavia kookkaampia, mutta mitattuna lähempänä oikeata. Tästä nyt ei ongemaa pääse syntymään, melko alhaalla nuo ohjukset Phantomin siivessä roikkuvatkin. Ihmettelen vieläkin Hasegawan logiikkaa valaa ulommat siipiripustimet kiinteästi siipitankkeihin. Irralliset ripustimet lisäisivät kuormavaihtoehtoja runsaasti. Irti sahaaminen on tietysti vaihtoehto, mutta siinä tapauksessa muutakin meikkaamista ripustimissa olisi ennen kuin niihin voisi muuta kiinnittää. Runkoripustimeen kiinnitetty iso lisätankki olisi tähänkin tosielämässä todennäköisempi vaihtoehto, mutta mennään nyt näin.

Antenneja asennetaan myös lisää. Nokan alla olevaan kyhmyyn lisätään yksi antenni nokkatelineluukun etupuolelle, ja selkäpiihin tulee antenneja yhteensä kolme. Keskimmäinen on "vakiovaruste", mutta kaksi muuta ovat APR-38:n antenneja ja sijoittuvat hassusti keskilinjan oikealle puolen.

Kommentit

Kimmo K. 17.5.2020 21:56 Vastaa lainauksella
Hyvin edistyy Phantom ja hienolta näyttää! Teksteistä ja kuvista välittyy, että tunnet konetyypin hyvin ja blogin esittelytekstin perusteella olet muutaman tehnytkin jo aiemmin. Vaikka olet panostanut paljon yksityiskohtiin, olet onnistunut hyvin pitämään kokonaisuuden eheän näköisenä. Pian taidetaan päästä ihastelemaan valmista mallia?
Viimeistelyjä vaille.