Pienoismallit.net

F-4G Phantom II

Rakennus jatkuu

Phantom on edennyt mukavasti. Keulamöykyn sain muotoiltua mieleisekseni. Rungonpuolikkaiden yhteenliittämisessä en törmännyt sovitusongelmiin. Aikaisemman ongelmakohdan, eli ilmanottojen liimaamisen runkoon tiedostin ja päätin kokeilla uutta lähestymistapaa. Rakennusohjetta seuratessa eturunko liimataan takarunkoon, jonka jälkeen eturungon sivuille liimataan ilmanottokanavien sisäseinät. Seuraavaksi liimataan varsinaiset kanavat. Kanavien ja takarungon sauma on yleensä jäänyt kitillä korjattavaksi, sitä ei ole saanut huomaamattomaksi muuten. Nyt päätin liimata ensimmäisenä kanavat takarunkoon että saisin paremman sauman siihen liitokseen. Sitten kanavien sisäseinät, joista kohdistustapit oli vuoltu pois liimasin kanaviin. Viimeisenä vasta eturunko paikalleen. Tämä järjestys vaikutti siksi hyvältä, että sain aiemmin haitanneen sauman paljon paremmaksi. Harmi että keksin sen vasta viidennessä Phantomissa, mutta parempi myöhään jos silloinkaan.

Kommentit

Näin hiljan jonkun muunkin lähestyneen noita ilmanottoja samalla tekniikalla, paitsi että lisäsi vielä evergreeniä sisäseinien ja rungon väliin.

Sulla on (tämäkin) Phantom paljon pidemmällä kuin mulla, rakentelu pysähtyi mulla johonkin syyhyn, jota en enää muista. Kaipais sekin keskeneräisten kasaan saattavaa ryhmistä ;-)
Siitä vain työn alle.

Omasuojaheittimistä vielä sen verran, että kuvien perusteella niitä on kahdenlaisia. Toiset osoittavat suoraan taaksepäin, toisissa on ikään kuin erillinen takaosa joka on suunnattu alaviistoon. Erään nettisivun mukaan suora malli olisi silpun- ja alaviistoon suunnattu soihdunheitin. Taidan laittaa toisen puolen siipeen toisenlaiset.