Pienoismallit.net

Renault 4L

Metsälöytö

Ebbron Renault 4L, rakennettu pieneksi metsälöytödioraamaksi. Autoa on ilmeisesti jossain vaiheessa yritetty pelastaa, etunurkan alle on pönkätty lankkua mutta pelastusyritys on jäänyt kesken. Sen jälkeen on rellun makuusijoille tuotu muutakin rojua, v8 koneen romut ja muuta ryönää.

Itse malli oli todella asiallinen, ei hirveästi sovitushommia. Aluksi hioin ja kaivertelin ovien reunoja ja takaluukkua sekä lokarinkaaria. Tämän jälkeen koko komeus maalattiin erinäisillä ruosteen- ja ruskeansävyillä. Kun pohjat oli kuivat, merisuolaa pintaan veden kanssa. Motonetin perus spray- sininen sai toimia pintavärinä. Kun pintamaali oli kuiva, alkoi rapsuttelu. Ainoa, mikä ennemmän häiritsee, on kadonneet pyyhkijät. En löytänyt, vaikka konttasin lattiaa edestakaisin.

Alusta on finnfoamia, seinätasoitetta ja pari kiuaskiveä. Nurmikko on valmista tuotetta. Sammal auton päällä ja muuallakin on keittiösientä blenderissä jauhettuna ja värjättynä eri vihreillä washeilla.

Koko sotkeminen mukaanlukien auto ja alusta on eri washeja ja pastelleja tamiyalta, migiltä ja vallejolta.

Mallihan on aloitettu jo pari vuotta sitten mutta erinäiset syyt johtivat rakentelun keskeytymiseen. Onneksi on näitä ryhmiksiä, tulee valmistakin joskus.

Kommentit

Kuvassa 4/5 on tuo etulokarin rappio niin aidon näköistä että voi melkein sormissansa tuntea sen fiiliksen, kun vääntäisi tuosta reunasta ja se hajoilisi rapeana käpäliin.

Hieno teos.
Juu, ja kyllähän se ryhmiskin sieltä löytyi;)
Wau hieno teos. Onneksi luojanlahjat eivät ole löytäneet Rellunpippanaa kivittääkseen ikkunoita hajalle. Sammalet ja muu rekvisiitta on oikein aidon näköistä. Lokarin pehmeydestä huolimatta kyllähän tuo vielä pelastettavissa olisi…
Erinomainen avaus tämän ryhmiksen kansioon. Hieno kokonaisfiilis.
Hieno työn jälkeä. Varsin aidon näköisesti "sotkettu" kuten rakentaja saatteessaan luonnehtii.
Metsään hyljätty luonnon piinaama Rellu pitäisi laittaa lavetille ja kuskata metallisulattamoon.
Oivallinen idea! Nyt ei ainakaan auto ole liian ehyt ympäristöönsä ja tarinaan. Pyörittelin kuvia edestakaisin kummastellen mikä tässä mättää. Sinänsä hyvin toteutettu, jokin ei istu, mutta sitten keksin. Laudat ja puut. Ne on liian "muovimaisia". Ne olisi voinut tehdä oikeasta puusta ja vanhentaa "petsaamalla". Samoin V8. Ei aivan istu. Kokeilepa ruosteen tekemiseen vesiväriä. Kuulostaa pöhköltä, mutta toimii. Käytän vesivärejä jotka ovat tuubissa, kuin öjlyvärit. Niillä saa aivan mattapintaista ruostetta.