Pienoismallit.net

Packard Custom

Esittelyssä toinen 1930 Packard, jonka rakensin ensimmäisen vanhennetun Packardin innoittamana (malli 15498). Hieman "ennen ja jälkeen" tyylisesti. Aihiota ei ollut ihan helppo löytää, onhan sarja kuopattu jo vuosia sitten. Hollannin "torista" löytyi kaveri joka myi romujaan pois. Ja eikun töihin. Autosta on kaikki turha riisuttu pois. Vararenkaatkin lokasuojista. Moottoriksi istutin Chevroletin tupla turbo V8:n. Rättikatto on madallettu. Auton väritys oli selvä alusta asti: punainen kori mustalla rungolla. Perinteinen kromi ei oiken istunut mm. maskiin, ei liioin kiiltävä musta. Silloin tulikin mieleeni aiempi "kromaus". Ensimmäinen kerros mustalla pohjalla ei peittänyt kunnolla = ns. musta kromi. Maalina MRP:n Liquid Red ja kiiltävä musta. Päälle 6x MRP:n 2K Super Clear. Hionta 6000 + 8000 + 12000 Alclad Micromeshillä. Viimeistelyyn AutoGlym Super Resin Polish. Oli työläs, mutta lopputulos ensimmäiseksi näyttelymaalaukseksi ihan OK.

Miltei kaikki kustom osat on omaa 3D-printtaustuotantoa. Moottorin aihio löytyi GrabCad sivustolta skaalassa 1:1. Samoin kuin ratti, sporttipenkit ja akselistot. Moottorin muokkaukseen menikin kauan koska sitä piti pienentää, yksinkertaistaa ja putkistoja järjestellä. Renkaat, vanteet, jarrut, maski, lamput ym. piti mallentaa aivan alusta tulostusta varten. Käytin osiin Fusion 360 CAD-ohjelmistoa sekä Anycubic Photon printteriä. Hartsi on myös Anycubicin valmistamaa.

Projektikuvat osoitteessa: esamaatta.wixsite.com/scalemodels

Kommentit

Onpas komia Packard!
Tyylillisesti "crossover", mitä itse pidän pelkästään hyvänä asiana. Kaikin puolin maukkaasti tyylitelty, jopa etuvalojen poikkeuksellinen design kuitenkin istuu kokonaisuuteen. Maalipintakin näyttää sileältä ja kiiiltävältä. Juuri tämä punaisen sävy sopii mustan kanssa tähän autoon täydellisesti. Näitä kuvia oli helppo kattella.
Mukavan ennakkoluuloton ja autovalinta on myös jotain mitä ei joka päivä tule vastaan. Helppo tykätä.
Eipä osaa sanoa muuta kuin,komea on.
Onnittelut viikon mallista
Onnittelut Viikon Malli-tittelista!
Tämän mallin ilmestyttyä galleriaan ounastelin Viikon mallin titteliä. Ja niinhän siinä kävi. Onnittelut!!
Juu kiitoksia vaan kaikille arvioista. Viimeistelen juuri uutta juttua. Laitan piakkoin taas postausta. Saatan kyllä tämänkin väsätä myös dioraamaksi, kuten kävi vihreälle Packardille. Idea on jo muhimassa. Aikaa kun tässä nyt tuntuu olevan tulevina viikkoina.