Pienoismallit.net

Ilmarinen, Suomen ensimmäinen höyrylaiva

Tällainen siitä sitten tuli

Vihdoinkin sain kaikki maalaukset ährättyä paikoilleen. Muutamaan kertaan putsattu ja maalattu uudelleen ennen kuin tuli suhteellisen siedettävä.

Rungon sisäosiin ja kansiin hyödynnettiin Sulkavan telakan oppeja: Siveltiin mustaksi sävytettyä Unica lakkaa, ja hetken kuluttua pyyhittiin liiat pois. Lakan kuivuttua vielä pehmennettiin lopputulosta teräsvillalla.

Kaiteet ja kansirakenteet sävytettiin tammen värisellä petsillä. Sitäkin vanhennettiin paikka paikoin teräsvillalla.

Rungon ulkopuoli käsiteltiin puolimatalla liuotinpohjaisella Empire kalustemaalilla.

ILMARINEN tekstit lokasuojiin leikattiin 0,8 mm vanerista cnc jyrsimellä ja maalattiin valkoiseksi. Kontrasti mustien lokasuojien kanssa oli aluksi liian suuri, joten tekstien päälle spruutattiin kynäruiskulla ohut musta huntu.
Peräosan koristekuviot sahattiin myös 0,8 mm vanerista ja maalattiin kullanvärisellä askartelumaalilla. Myös näitä sutattiin hieman mustalla pigmentillä jotta eivät olisi niin uunituoreen näköisiä.

Malli on nyt sitten ulkoisesti valmis. Radio-ohjauslaitteet ovat asentamatta, koska seilaavat jossain Kiinan ja Suomen välillä; ovat olleet matkalla jo n. 3 kuukautta. Tiedusteluihin vastataan ainoastaan, että koronavirustilanteen vuoksi ovat priorisoineet nämä ei tärkeät lähetykset myöhemmiksi. No ehkä joskus vielä saapuvat, ehkä eivät. Asennetaan sitten paikalleen, se ei enää iso homma ole. Mutta koska malli on nyt ulkoisesti valmis, päätän tämän blogin tähän ja annan arvon raatilaisille mahdollisuuden tuoda esille kommenttejaan aiheesta.

Kommentit

Kimmo K. 27.5.2020 15:42 Vastaa lainauksella
Kiitoksia Matti taas mielenkiintoisesta blogista. Lopputulos on todella upea!
Lopputulos on loistava! Ertyisesti täytyy vielä arvostaa sitä taitoa ja työn määrää, minkä tämän tekeminen taatusti vaati.
Tuostahan tuli aivan upea,huomaa tuon vanhentamisen heti ja lopputulos oikein hämmentää.Eipä uskoisi mitä kaikkea kokeilu opettaa.Nyt vielä pari kerrosta laimennettua Unicaa päälle ja tuo Ilmarinen on melkein ikuinen, eikä rapistu pariinkymmeneen vuoteen.🇫🇮😁🇫🇮👍
Kylläpä onnistuit hienosti vanhennusmaalauksessa. Varsinkin tuossa kansiosassa puu todella elää.
Lopputulos on historiaa suorastaan huokuva. Malli on pakko saada johonkin yleisön katseltavaksi. Olisi epäreilua, jos se jäisi vain Piilolaan hyllylle :) Toivottavasti radiolaitteetkin joskus vielä saapuvat, jotta voisi kokeilla uintiakin.
Kiitos mielenkiintoisesta blogista. Se varmasti toimii monille innoittajana ja jopa käsikirjana. Niinhän on varmasti ollut tarkoituskin.
Toivon mukaan uusi projekti on jo suunnitteilla.(?)
Hieno paatti kerta kaikkiaan! Suomalaisen laivanrakennushistorian tallentamista ja mallin rakennusta parhaimmillaan.
Kiitoksia paljon ystävät kommenteistanne sekä antamistanne tähdistä. Näyttää onneksi vielä siltä että mielenkiintoa tätä skrätsirakentamista kohtaan löytyy edelleen suomenmaasta. Ja kuten Kai tuossa edellä kirjoitti, mielenkiinnon lisääminen ja aloituskynnyksen madaltaminen on aina ollut eräs tavoitteistani näitä puuhaillessani ja julki tuomisessani.

Markolta saamani hieno vinkki puurakenteiden vanhentamiseen sävytetyllä lakalla oli paras juttu. Sillä näköjään saa erittäin luonnollisen näköistä pintaa aikaiseksi, joten täytyy ehdottomasti "pistää korvan taakse", jos näitä tulee vielä tehtyä. Paljon kiitoksia Markolle!

Tuosta näytteille viemisestä, toivottavasti nämä koronarajoitukset joskus vielä loppuvat ja saamme jälleen nauttia hyvin järjestetyistä pienoismallinäyttelyistä. Kotikaupungissani Lahdessa järjestetään syyskuun alussa näyttely (jos luoja suo), johon ajattelin Ilmarisen viedä näytille. Joten ainakin siellä tarjoutuu tilaisuus nähdä malli livenä. Ja Tonin aikaisemmin esittämä ajatus sen - ja miksei myös muidenkin mallien - viemisestä pysyvästi johonkin museoon on kyllä hyvä ajatus. Onhan tuo minun aikanaan tekemä Sturminkin malli ollut jo vuosia Panssarimuseossa näytillä, ja olen saanut sitä koskevia kyselyitä aina Keski Eurooppaa myöten.

Uusista projekteista ei olla vielä mitään ratkaisuja tehty, joten herkällä korvalla kuuntelen kyllä ehdotuksiakin. Tuli hommattua Ruotsista Sjöhistoriska Museumista 1800 luvun puolivälin tienoilla piirretyn upean avonaisen höyrypinassin piirustukset, joten jos vaikka vielä sellainen…
Mutta katsotaan nyt mihin päädytään. Jotain tekemistä täytyy kyllä saada, muuten käyvät nämä eläkepäivät liian pitkäveteisiksi. Kun ei tuota ruohonleikkuutakaan tarvitse ihan joka päivä tehdä.
RaimoK 28.5.2020 08:55 Vastaa lainauksella
Todella hienon lopputuloksen sait aikaan taas. Pintakäsittelyn onnistuneeseen jälkeen ei ole mitään uutta lisättävää, mitä edelliset kommentoijat eivät olisi jo lausuneet.
Viime päivityksessäsi mainitsit, että tämä maalaaminen on sinulle vastenmielistä. Ei se ainakaan millään tavalla työnjäljessä näy… :)

Nuo halot ovat todella aidon näköisiä. Miten teit ne?
Kiitos kommenteista Raimo.

Maalaaminen on vastenmielistä sen vuoksi, kun koskaan ei tiedä miten lopputulos onnistuu. Joskus maali ei peitä tarpeeksi, joskus valuu, joskus ei kuiva kuin monen päivän kuluttua jne. Lisäksi hyvät pensselit tönkkööntyy vaikka kuinka yrität niitä pestä. Kynäruiskulla kun tuhertaa, on puoli kämppää maalisumun peitossa vaikka askarteluhuoneessa oleva liesituuletin huutaa täysillä. Vieläkö jatkan?

No onneksi tämän projektin maalaussessio on ohitse. Mitään kauheampaa ei tällä kertaa päässyt tapahtumaan, hieno juttu.

Nuo halot on sopivan paksuisia pajupensaan oksia jotka katkottiin skaalan mukaisiksi n. metrin pölkyiksi. Nämä sitten tössötettiin valkoisella maalilla sieltä täältä niin että alkuperäistä kuorta jäi näkyviin sinne tänne. Lopuksi maalin kuivettua oksanpätkät halkaistiin keskeltä.
On kyllä hieno malli! Viikonloppuna meni muutama tunti aikaa lukiessa rakentamiesi mallien rakennusselosteita, otin semmoisen urakan. Täytyy kyllä hattua päästä ottaa arvostuksen osoitukseksi malleillesi. Kyseessä ei ole pelkästään tilat, laitteet, materiaalit tai aika vaan ennenkaikkea aito kiinnostus ja ammattitaito tekemiseen. Ilo seurata rakenteluasi laajassa skaalassasi!
Kiitos paljon Mika ystävällisistä sanoistasi. Kyllähän se mieltä lämmittää ja antaa motivaatiota jatkaa kun kuulee että kollegat arvostavat puuhastelujani.
Onneksi olkoon todellakin ansaitusta viikon mallista.
Toivottavasti höyrylaivahistoriat eivät unohdu gallerian syövereihin ( koskien myös Lempi-laivaa) vaan pulpahtavat esiin jossakin uudelleen. Sen ne todella ovat ansainneet.
Kiitos vaan Kai sekä kaikki muutkin jotka ovat olleet kiinnostuneita projektistani!

Kuten tuolla aikaisemmin kirjoitin, tarkoitus on viedä tämä ja ehkä Lempikin Lahden pienoismallinäyttelyyn syyskuun alussa jos sellainen järjestetään. Silloin ainakin tarjoutuu mahdollisuus nähdä nämä livenä. Ja aina on tietysti mahdollista pistäytyä täällä meilläkin niitä hiplailemassa ja turinoimassa. Kyllä pullakahveetkin tarjotaan. Ja jos joku museo on kiinnostunut esittelemään näitä niin voisin kiikuttaa vaikka sinne täältä pölyä keräämästä.

Tässä välillä tuli hankittua Ruotsista Sjöhistoriska Museet:sta Kai Agerskovin vuonna 1885 piirtämän linjakkaan 32 jalan höyrysluupin piirustus. Suurennutin kuvan 1:8 mittakaavaan niin että siitä saisi 120 cm pitkän paatin tehtyä. Saas nähdä tuleeko tuosta mitään.
Toivottavasti Lahden näyttely toteutuu ja nähtäisiin siellä. Voisin tuoda noita Chapmannejakin sinne mukanani, kun ei täällä Tampereella onnistunut. Toki pullakahveetkin kiinnostavat, jos siellä päin liikumme ( Kyselen kuitenkin vaikka maililla tilannetta.).
Katselin digitaltmuseum.se -museosta noita Kai Agerskovin suunnitelmia. Ovat tosiaan linjakkaan ja mielenkiintoisen näköisiä - varsinkin tuo 1885-malli. Miksei tulisi mitään - varmasti tulee hieno!
Ei se kehumalla parane, mutta tuskinpa millään muullakaan. Nämä vaan kerta toisensa jälkeen vie jalat suusta, vai sanat alta vai miten se meni. Ja valmiin mallin ohella kertomukset ovat aivan loistavia, siis miten mikäkin on tehty yms. Enää puuttuisi se oma taito tehdä, ohjeet kun on tänne kerran tallennettu =D
Onnea Viikon Mallista!
Juha Savola kirjoitti:
Onnea Viikon Mallista!
Kiitos paljon!
Onnea ansaitusta Viikon Mallista!
Mika Kauranen kirjoitti:
Onnea ansaitusta Viikon Mallista!
Kiitos paljon Mika!