Pienoismallit.net

Ilmarinen, Suomen ensimmäinen höyrylaiva

Kattila

Aloitin näiden rungon sisään tulevien laitteiden tekemisen kattilasta, koska se on ehkä helpompi ja nopeampi rakennettava kuin höyrykone.

Kattilan perusrakenne syntyi melko nopeasti kahdesta D:n muotoon leikatusta 6 mm MDF levyn palasesta sekä näiden päälle liimatusta 1 mm lentokonevanerista. Päätyihin porailin 1 mm reikiä alumiininiittejä varten, jotka liimattiin seuraavaksi paikoilleen. Sen jälkeen sorvailtiin Sikaflexista höyrykupu sekä savutorven juurikappale. Itseliimautuvalla alumiinifoliolla vuorattiin lopuksi kattilan vaippa. Siihen tehtiin sitä ennen niittijäljitelmät jo tutuksi tulleella hammasratastyökalulla.
Detaljit varoventtiiliä, vesilasia ja kattilan luukun kiinnipitomekanismia varten syntyivät styreenistä. Tuo vesilasin lasi syntyi pienestä kapillaarilämpömittarista josta kannibalisoin pätkän ohutta lasiputkea.
Painemittarin runko sorvattiin messingistä, ja asteikko siihen piirrettiin tietokoneella. Lopuksi asteikko ja sen päälle tuleva "lasi" liimattiin paikoilleen.

Savutorvi syntyi jostain vanhasta siivousmopin varresta joka oli tehty ohutseinämäisestä teräsputkesta. Siihen tulevat messinkiosat ovat 0,5 mm levyä. Ja piste i:n päälle oli savutorveen sovitettu Seuthe:n tekemä savunkehitin joka asennettiin korsteenin päähän. Tämä aparaatti toimii 4,5…6 V jännitteellä, mutta tuntuu sietävän myös 7,2 V kaksikennoisen LiPo akun jännitettä. Ja sitten vaan kokeilemaan. Hauska oli nähdä korsteenista ensimmäistä kertaa kohoava savukiehkura, se antoi motivaatiota projektin jatkamiselle.

Kommentit

RaimoK 23.4.2020 09:40 Vastaa lainauksella
Todella nopeasti sait hienon kattilan kasaan.
Millainen väritys tulee mahdollisesti päälle?
Tässä nyt näkyy, kuinka hauskaa mallailu voi olla! Epämääräinen materiaali muuttuu kekseliäisyydellä hienoksi historiaksi. Ja tuo savu, voi veljet!
Tuskin maltan odottaa varsinaisen koneen valmistumista :)
Kiitokset taas kommenteista Raimo ja Kai. Hauskaa että jaksatte seurata näitä mun nysväyksiä.

Kattila ja savutorvi tullaan maalaamaan mattamustiksi, niin kuin alkuperäisetkin oletettavasti ovat olleet. Varusteet tulevat saamaan ainakin osittain messingin värin niskaansa.
Henkka H 23.4.2020 14:23 Vastaa lainauksella
Tuo kattila on aika mainio, sellainen klassinen malliltaan niinkuin sen pitääkin olla. Piippu on huiman korkea ja se savu tekee höyrykoneesta suorastaan elävän.
Terve Henkka. Minustakin tuo korsteeni on vähän korkea, mutta se on just piirustuksessa esitetyn mittainen. Yleensä lienee veto sitä parempi mitä korkeampi piippu, ehkä se jo huomattiin parisataa vuotta sitten kun näiden kanssa värkkäiltiin.

Kovasti yritän saada myös höyrykoneen mallin ajan hengen mukaiseksi ja toimivaksi, saas nähdä miten onnistuu.
Esko Rusi 23.4.2020 19:58 Vastaa lainauksella
Ompa hienon näköinen kattila, tuo painemittari on oikea "katseen vangitsija". Toivottavasti päästään tästä pandemiasta eroon että näkisi valmiin mallin joskus ihan livenä.
Kiitos Esko kommentista. Tuon painemittarin asteikon kanssa tuli ährättyä tovi jos toinenkin. Aiemmissa projekteissa (mm. Bugatissa) piirtelin mittaristot Coreldraw ohjelmalla joka sopi hyvin tuollaiseen hommaan, mutta tietokoneen vaihdon yhteydessä menetin Corelin, ja uusi lisenssi maksaisi maltaita. Niinpä sitten turvauduin asentamaan ilmaisen ohjelman nimeltään Inkscape, mutta siinäpä ei olekaan yhtä hienoja ominaisuuksia kuin Corelissa. Meinas tulla suru puseroon kun yritin monen päivän ajan opiskella tuota Inkscapea ja saada sen taipumaan tahtooni, mutta ei vaan onnistunut. Joten lopputulos ei läheltä katsottuna aivan tyydytä, mutta tällä mennään nyt kuitenkin.
Minäkin toivon että loppuisi tämä korona-aika ja päästäisiin normaalielämään mahdollisimman pian. Tarkoitus on kyllä tuoda Ilmarinen johonkin sopivaan näyttelyyn tilaisuuden tullen. Ehkä näemme sitten siellä.