Pienoismallit.net

Ilmarinen, Suomen ensimmäinen höyrylaiva

Puutöitä

Muutaman koronakaranteenipäivän sain mukavasti kulumaan tekemällä Ilmariseen puutöitä. Kuten partaiden sisäpuoliset laudoitukset, etu- ja takakannet, sivukannet sekä pohjan lankutuksen. Kaikki nämä tehtiin 2,5x6 mm haaparimasta. Etu- ja takakannet ovat irroitettavia, samoin sivukansien osuus jonka alla voimansiirtoketjut kulkevat. Sähköjohdot perästä keulaan moottorille, sekä tulevan kattilan alle vedettiin pohjalevytyksen alle valmiiksi. Kattilalle sen vuoksi, jos sille saan aikaiseksi jonkinlaisen savunkehittimen.

Seuraavaksi ollaankin sitten jännän äärellä, kun pitää alkaa nysväämään höyrykonetta ja kattilaa. Tähän voi kulua muutama tovi.

Kommentit

Kylläpä nuo työmiehesi tekevät hyvännäköistä jälkeä. Mistä ihmeestä nuo hahmot ovat kotoisin?
Tekisin omaan paattiinikin muutaman historiahahmon korostamaan mittakaavaa.
Kyllä, he ovat tarkkoja ammattimiehiä. Pistin googleen hakusanaksi 1/24 scale figures, ja kuvahaulla löytyy vaikka minkälaista hahmoa. Pyrin löytämään tuollaisia vähän vanhempaan sävyyn pukeutuneita veijareita ja löysinkin muutamia sarjoja joissa heitä oli. Taisivat olla muovivalimo ICM:n tuotteita, lähinnä T Fordin matkustajia ja muita ajan henkeen sopivia yksilöitä kuten esim. tämä: www.icm.com.ua/news/658-model-t-1911-touring-with-american-motorists.html
RaimoK 11.4.2020 17:38 Vastaa lainauksella
Laivatimpurit tekivät tarkkaa työtä… :)

Miten ihmeessä sait näkymään lankkuihin mittakaavaan mukaisia oksia?
Kappas vaan, ihan näyttävät oksilta. Mutta ei ollut tarkoitus tehdä niitä, taitavat olla vaan tahroja mun likaisista näpeistä.