Pienoismallit.net

Ilmarinen, Suomen ensimmäinen höyrylaiva

Siipirattaat

Pitkään harkitsin mistä materiaalista tekisin nuo siipirattaat. Mielessä kävivät vuoron perään laserilla leikatut messinki- tai styreeniosat sekä niiden kokoaminen juottamalla/liimaamalla; tai sitten ohuesta vanerista omalla CNC jyrsimellä leikatut osat.

Piirtelin ensin CAD:lla tarvittavat osat ja pyysin tarjouksen niistä messingistä leikattuina, mutta hinta olisi muodostunut sen verran kalliiksi, että luovuin tästä ajatuksesta melko nopeasti. Myös muoviosien laserointi osoittautui kalliiksi, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi sitten tehdä kaikki itse.
Ja koska hyllyssä oli jo hyvälaatuista 1 mm vedenkestävää vaneria, osat valmiiksi piirretty, sekä jyrsinkone tuossa pöydällä valmiina töihin, niin sitten vaan tuumasta toimeen.

Siipirattaathan koostuvat isosta ja pienestä renkaasta, puolista sekä itse siivistä. Kaikkia tarvitaan melkoinen joukko, joten niiden monistaminen ja koneella leikkaaminen on lähes ainoa järkevä vaihtoehto jotta kaikista osista tulee keskenään samanlaiset.

Kun kaikki osat olivat valmiit, kasattiin siipirattaat vanerisen jigin päällä liimaamalla vaneriosat toisiinsa Erikeeperillä, ja runkoputkeensa epoksilla. Runkona toimi messinkiputken pätkä joka ahtaasti sopi aikaisemmin tehdyn akselin päälle.

Lopuksi rattaat käsiteltiin vielä epoksilla johon oli jälleen sekoitettu myllytettyä lasikuitua. Tämä sen vuoksi että rakenne tukevoittuisi sekä kestäisi paremmin vettä.

Kommentit

RaimoK 4.4.2020 09:46 Vastaa lainauksella
Todella hienosti toteutettu. Käsivaraisesti noiden identtisten osien tekeminen olisi ollut mahdotonta.

Paljonko jyrsimen terässä oli kierroksia?
RaimoK kirjoitti:
Todella hienosti toteutettu. Käsivaraisesti noiden identtisten osien tekeminen olisi ollut mahdotonta.

Paljonko jyrsimen terässä oli kierroksia?
Kiitos. Tuossa Kressin koneessa on kierroslukualue 10 000 - 32 000. Säädettävissä kuudessa portaassa . Käytin tässä halkaisijaltaan 1 mm terää, ja kierroslukuasetus oli maksimissaan. Mulla pienin terä tuohon on 0,3 mm, silläkin saa aikaiseksi tarkkoja osia, joskin terän katkeaminen on aina lähellä.
Olet sinä, Matti, aika velho! Noiden rattaiden valmistaminen ei onnistu ilman melkoista praktiikkaa koneiden ja suunnitteluinstrumenttien käytössä. Hieno on toteutus.
Kiitos vaan kehuista Kai. Onhan sitä tullut noiden koneiden kanssa värkättyä. Ei mulla mitään koulutusta niiden käyttöön ole, saati että olisin ammatikseni joutunut niiden kanssa tekemisiin. Tavallinen kynänpyörittäjä vaan olin työelämässä, joskin jonkun verran viimeisinä vuosinani pääsin CAD ohjelmiin tutustumaan.
Mulla oli ajatus työelämässä vielä ollessani että investoin noihin koneisiin vielä kun rahaa niihin jonkun verran löytyi, koska eläkkeellä tähän ei enää ole mahdollisuutta. Ja niinpä sitten tuli hankittua sorvi ja jyrsinkone varusteineen sekä tuo cnc jyrsin ohjelmistoineen. Ja sitten kun kultaiset eläkepäivät alkoivat, alkoi myös hillitön opiskelu niiden käyttöön. Siinä sivussa tuli sitten tehtyä näitä malleja laidasta laitaan, ja täytyy kyllä sanoa että hauskaa on ollut. Hyvä harrastus, ja varsinkin näin kotikaranteenin aikana tosi hienoa että on jotain mielekästä puuhastelua.
Henkka H 7.4.2020 19:06 Vastaa lainauksella
On kyllä varsinainen palapeli. Matilta se onnistuu mikä vaan. Näin kerran tuollaisen toimivan jenkeissä. Siinä muuten käy aikamoine lätinä kun nuo pyörivät.