Pienoismallit.net

Ilmarinen, Suomen ensimmäinen höyrylaiva

Pientä päivitystä

Kaaret tuli siis poistettua lähes kokonaan. Tätä auttoivat aiemmin lehtisahalla tehdyt sahaukset jokaisessa kaaressa ennen rungon lankutusta, ainoastaan kapeat kannakkeet pitivät kaaret kasassa. Tästä huolimatta kaarien poisto oli aika karkeata hommaa, koska mikään saha ei mahtunut rungon sisälle kannakkeiden sahaamista varten vaan ne piti murjoa väkisin irti. Jälki ei ole kovin kaunista mutta jää sisälankutuksen alle, joten ei huolta.

Kaarten poiston jälkeen runko vaikutti melko jäykältä, kiitos tuon sisäpuolisen epoksigeelikäsittelyn. Se on myös hyvin kevyt, joten painolastia pitää varmasti aikanaan lisätä paljon. Tähän olen aikonut käyttää taas Sulkavan telakan oppien mukaisesti soraa, halpaa ja hyvää painolastia, mutta ajattelin sitoa sen liikkumattomaksi runkoon kuitenkin epoksilla.

Seuraava toimenpide oli köli- ja keulapuiden lisääminen. Molemmat tehtiin 6 mm haapapuusta. Keulapuuhun sain kaiverrettua jonkin sortin koristeen askarteluveitsellä ja hiomapaperilla. Koriste näkyy sekä piirustuksessa että paatista tehdyissä maalauksissa, mutta ei kovin selvästi. Joten tässä päätin hyödyntää "taiteellista vapautta", koska kukaan ei voi sanoa millainen alkuperäinen koriste oli. Nyt se näkyy melko dominoivana paatin keulassa, mutta sen päälle tuleva keulapuomi, kaiteet jne toivottavasti häivyttävät tuon tunnelman.

Lopuksi liimailin vielä 6x6 mm haavasta parraslistat paikoilleen, niin alkoi paatti näyttää jo hyväksyttävältä.

Kommentit

RaimoK 23.3.2020 10:16 Vastaa lainauksella
Tuo kaarien esisahaus oli fiksu tapa valmistella ylimääräisen osuuden poisto. Tuli joskus hankittua pieni razor saw. Siinä on erimallisia ohuita vaihdettavia teriä. Sahaaminen muistuttaa lähinnä nitkuttamista, mutta onnistuu pienessä tilassa ja ahtaissa raoissa.

Riittikö yksi kerta epoksigeeliä jäykistämään rungon?
Terve Raimo. Minäkin hommasin aikoinaan sellaisen askarteluveitseen kiinnitettävän pienen sahanterän. Kyllähän sillä juuri ja juuri pieniä rimoja poikki sahaa, mutta melkoista nitkuttamista on niin kuin sanoit. Tässä kuitenkin sahaukset olivat ainakin hieman kaarevia, ja nekin ahtaissa paikoissa joten ei onnistunut tuolla terällä. Parhaiten homma hoitui vaan brutaalisti vääntämällä kaarten keskiöt irti ja siloittelemalla murtokohdat "raspi roope" sähkökoneella. Tuli mitä tuli, mutta kuten sanottu, ei jää näkyviin. Tämä sahailu voisi onnistua hieman leveämmällä lehtisahan terällä joka lyhennettäisiin sopivasti ja käsin molemmista päistä kiinni pitämällä voisi nitkuttaa nuo kannakset poikki.

Tästä viisastuneena aion kyllä seuraavissa projekteissa sahata kaaret täysin valmiiksi ennakolta ja kiinnittää ne ruuveilla sitten erillisiin levyihin jotka puolestaan ruuvataan rakennusalustaan noiden poikittaisten kapuloiden avulla. Vähän lisää työtä alkuvaiheessa mutta säästää monilta ärräpäiltä myöhemmin.

Tuo epoksi/lasikuitugeeli siveltiin ainoastaan yhteen kertaan. Nythän sitä voisi helposti lisätä jos tarvetta olisi, mutta minusta tuo runko tuollaisenaan on jo riittävän jäykkä, joten en taida tehdä sitä. Sisälankutus, penkit, lattia ym. jäykistää sitä varmasti lisää, joten näillä mennään.
Jos kaaret on sahattu valmiiksi isoilta osin niin eikö tuon rungon sisällä olisi mahtunut sahaamaan kaarista ensin isompia paloja irti ja lopulta kannakkeiden kohtalta sitten dremelillä tms hiomaan ylimääräisen pois? Meinaan siis että jokaisen kaaren sisus olisi lähtenyt useammassa palassa? Toki lopputulokseenhan se ei sinänsä olisi vaikuttanut, pois ne on lähtenyt nytkin, mutta "väkisin" tekemisessä on aina pienet riskinsä jonkun hajoamisella?

Kuvittelen siis ymmärtäneeni ongelman ja keksineeni siihen ratkaisun, mutta olen herännyt harhaisena useasti =D
Hyvä kommentti Toni. Kyllä olis voinut näin menetellä. Ei vaan tullut tuo mieleen. Seuraavassa projektissa sitten.
Olin noiden kaarien kanssa samoissa ongelmissa, kun niitä piti työstää. Päädyin ihan samaan: Seuraavassa projektissa sahaan kaaret valmiiksi ja kiinnitän ne irtolevyihin ruuveilla, jotta ne voi sitten poistaa. Tukirakenteet kansille rakennan sitten jälkeenpäin.
Tuo sisäkarneeraus muuten jäykistää ja tukevoittaa rungon hyvin. Testasin sen aikanaan isovenemallissa.
Vielä kerran: Onpa kaunis runko!
Kai Kauppi kirjoitti:
Olin noiden kaarien kanssa samoissa ongelmissa, kun niitä piti työstää. Päädyin ihan samaan: Seuraavassa projektissa sahaan kaaret valmiiksi ja kiinnitän ne irtolevyihin ruuveilla, jotta ne voi sitten poistaa. Tukirakenteet kansille rakennan sitten jälkeenpäin.
Aivan kuin minun tekstiäni. Hauskaa että kokemuksemme ovat noinkin paljon samansuuntaisia.