Pienoismallit.net

Ilmarinen, Suomen ensimmäinen höyrylaiva

Lankutus tehty

Tässä koronan pakottamana kotikaranteeniin pääsee rauhassa jatkamaan projektia, kun juuri muuta tekemistä ei ole.
Niinpä jatkoin rungon lankuttamista noin neljän lankun päivävauhtia. Tämä sujui melko helposti, koska lankutuksen laadun suhteen ei tarvinnut olla kovin tarkkana koska runko tullaan maalaamaan lopuksi. Niinpä koloja ja rakoja jäi sinne tänne, ne paklattiin ensin hyväksi havaitsemallani mikropallojen ja epoksihartsin seoksella, ja sen kovetuttua hiottiin. Tämä toistettiin pariin kertaan, jonka jälkeen runko alkoi olla hyväksyttävissä.

Tämän jälkeen suihkutin rungon ulkopintaan pari kerrosta jotain aerosolilakkaa lähinnä tiivistääkseni pienenpienet raot siinä. Tämä sen vuoksi, koska aion seuraavaksi jäykistää runkoa sisäpuolelta vielä epoksin ja myllytetyn lasikuidun geelimäisellä seoksella, jonka olen havainnut olevan tehokas tapa tiivistää ja jäykistää rakenteita. Ilman tuota ulkopuolen lakkausta voisi tämä geeli valua pienistä raoista rungon ulkopinnalle, jolloin sen poistaminen hiomalla olisi kovin työlästä.

Elikkä siis lakkauksen kuivettua irrotettiin runko rakennusalustasta ja se alkoi jo hieman muistuttaa laivan runkoa. Kun kaaret olivat vielä paikoillaan levitin tuon aikaisemmin mainitun epoksi/lasi geelin rungon sisäpuolelle. Kaarethan tullaan myöhemmin poistamaan sisältä lähes kokonaan, jolloin ne eivät enää tue runkoa juuri ollenkaan, ja näinollen sen jäykistäminen jollain muulla tavalla on välttämätöntä.

Kommentit

Kyllä nuo Pohjanmaan laivanrakentajat osasivat tehdä hienon näköisiä runkoja. Vaan kyllä mallintekijäkin saa hienouden esiin erinomaisesti.
Mutta jatketaan koronan varjossa ja sormet liimassa "puhdetöitä".
Kai Kauppi kirjoitti:
Kyllä nuo Pohjanmaan laivanrakentajat osasivat tehdä hienon näköisiä runkoja.
Kiitos vaan kommentista Kai. Ja olen samaa mieltä kanssasi tuon rungon linjoista, varsin sulavalinjainen on, melkein kuin joku klipperin runko. Silloinhan ammattimiehet eivät juuri piirustuksia tarvinneet, tehtiin vaan sellaista mitä oli opittu tekemään. Ja kun oli purjealuksia tehty aiemmin, niin miksipä sitä höyrylaivan runkoa ei olisi tehty samoilla opeilla.
Noin se käy,kun osaa.Tuo jäykistäminen onkin kivaa hommaa.Me laitetaan unicaa monta kerrosta ja soraa pohjalle ja taas unicaa.kansi kiinni ja sisäsivuilla jäykisteet.On muuten jännä juttu kun,teen täällä Sulkavalla olohuoneessa purjeita, kuten Kai ja pajassa aloitan juuri laudoituksen kuten Matti.Eikun koko Suomi rakentamaan😁🇫🇮
Tämä rakentaminen on parasta ajanvietettä nyt kun suositusten mukaan ei saa kotoa poistua. Muuten voisi käydä päivät pitkiksi. Markolla näyttää olevan oikea ote asioihin, runkoja ja purjeita syntyy kuin liukuhihnalta, eikä tarvitse ahdistua siitä mitä kodin ulkopuolella tapahtuu.
Ilmarisen suhteen minäkin olen miettinyt jatkotoimenpiteitä, miten vahvistaisi ja jäykistäisi runkoa edelleen, ja mitä materiaalia käyttäisi painolastina jotta se uisi suunnitellussa syväyksessä.
Uskon että sisälaudoitus sekä runkoon rakennettavat, piirustuksen mukaiset pitkittäiset penkit hoitavat tuon ensimmäisen vaatimuksen, ja hiekka/sora sopivan pohjarakenteen alle sijoitettuna painotuksen. Sora pitää vielä varmaan sitoa epoksiin että pysyy varmasti paikoillaan eikä lähde vaeltelemaan pitkin aluksen pohjaa. Tuota Unicaa voisi myös käyttää sidosaineena, mutta kuinka nopeasti se kuivuu sekoittuneena soraan?
Tuo Unica kuivuu sillä aikaa kun teen joitakin muita laivan osia,muistaakseni viikonpäivät siihen menee, lisäämällä tarpeen mukaan jos sora liikkuu vielä.Tein pienen virheen Ahdossa kun en tehnyt kansia väliin.se kun kaatui Saimaalla, niin huomasin että sora oli liikkunut.Enää sitä ei järvelle voi viedä.Se opetti kummasti.Sen jälkeen onkin unicaa reilusti soran kanssa.Isossa tervahöyryssä mikä tehtiin koululla viimevuosina.Siinä on 11kiloa pihasoraa ja siihen oppilaat laittoivat kaikki maalipurkit mitkä löysivät ettei kaadu.Painoa siihen tulikin yhteensä melkein 20kiloa.no pituutta siinä jo onkin 150senttiä.Laitan senkin joskus tänne galleriaan kun kuvat saan sopimaan.Asennetta nyt pitää ollakin että hommat jatkuu.On tuossa olohuoneen pöydällä vielä tykkisluuppikin mitä viimeistelen museokuntoon , hienoa että vielä muutkin rakentavat eikä murehdi mitä muualla tapahtuu ja muistetaan pitää se turvaväli ja turvallisuus ja rakennetaan mitä tykätään.😄🇫🇮
RaimoK 19.3.2020 12:20 Vastaa lainauksella
Hienosti rakennettu laudoitus ja kuten edellä on kommentoitu, rungon linjat ovat hyvännäköiset.

Mitä tuo mainitsemasi myllytetty lasikuitu on? Miten pitkiä kuituja ja teetkö sen itse?
RaimoK kirjoitti:
Mitä tuo mainitsemasi myllytetty lasikuitu on? Miten pitkiä kuituja ja teetkö sen itse?
Great Planes, Pro milled fibreglass. Tuli aikanaan hankittua Ilmailukaupasta Malmilta. Ei taida löytyä enää sieltä, firmakin on muuttanut sekä nimensä että osoitteensa, mutta ainakin Amazonilta näyttäis löytyvän: www.amazon.com/Great-Planes-Milled-Fiberglass-Ounces/dp/B001BHEGRO

Hienoa tämän tavaran kanssa on se että muuttaa muutoin nestemäisen epoksin geelimäiseksi, jolloin se ei valu niin herkästi. Ja kovetuttuaan tuo tavara sisältää siis lasikuitua joka vahvistaa rakenteita huomattavasti. Melkein sama asia kuin jos olisi laminoinut lasikuitumattoa rakenteisiin, mutta tämä voidaan levittää pensselillä ja taipuu näinollen paljon monimutkaisempiin paikkoihin kuin tuo lasikuitukangas.

Niin ja tuo Unica lakka taitaa kuivua soran joukossa aika hitaasti ( viikossa), kun sen sijaan tämä epoksi kovettuu kokonaan muutamassa tunnissa. Taidan pysyä tuossa sora/epoksi seoksessa.
RaimoK 19.3.2020 13:06 Vastaa lainauksella
Mielenkiintoinen materiaali tämäkin. Eipä ole aikaisemmin tullut vastaan.
Työskentelyajan säädät sitten epoksin kovettajan määrällä?
RaimoK kirjoitti:
Mielenkiintoinen materiaali tämäkin. Eipä ole aikaisemmin tullut vastaan.
Työskentelyajan säädät sitten epoksin kovettajan määrällä?
Olen käyttänyt tuota Bilteman epoksia. Siinä sekoitussuhteet ohjeiden mukaan ovat 1 osa kovettajaa, 2 osaa hartsia. Olen noudattanut tuota ohjetta, se antaa tarpeeksi työskentelyaikaa ja kovettuu ehkä n. kuudessa tunnissa. Tämä riittää minulle. Jos tarvitsen nopeampaa kovettumisaikaa käytän Locktite:n nopeaa tai hidasta epoksia.