Pienoismallit.net

Nissan Skyline 2000GT-R LB Works

Kyseessä Aoshiman valmistama Nissan Skyline 2000GT-R Japanilaisen Liberty Walk-nimisen kustomointipajan muutoksilla.

Ennakkotilasin mallin Japanista alkuvuodesta 2014. Rakentamisen pääsin aloitamaan kesällä 2014. Malli on saatu valmiiksi loppuvuodesta 2019.

Rakennussarjana kyseinen malli ei eroa Aoshiman normaalista 2000GT-R mallista kuin muutamilla LB Works-lisäosilla. Lisäosiin kuuluvat muun muassa turvakaaret, öljynjäähdytin, etulippa, camber-säädettävät takapyörien tuennat, etuvalot, dekaalit sekä SSR MK3-vanteet. Täysin paketista rakennettuna en kuitenkaan mallista saanut omaa silmää miellyttävää.

Muutamia itse tehtyjä muutoksia

- Pulttikaarien päädyt jouduin jatkamaan itse kyljen alareunaan asti, koska ne olivat noin 5mm liian lyhyet. Tämä johtui siitä, että mukana tulleet pulttikaaret olivat samat, joita Aoshima käyttää kyseisen Skylinen kilpa-auto versiossa, jossa kaaret eivät ole niin sanotusti täysimittaiset. Pulttikaarien niitit tehty sähköjohdon paloista.
- Etupyörien tuentaa on muokattu siten, että myös eteen on saatu negatiivista camberia.
- Mallissa käytetty Hobby Designin valmistamaa etsi-sarjaa.
- Pakoputkenpäät sekä alumiininen takaäänenvaimennin.
- Sivuhelmoihin sekä perään tehty pokkaukset/paneelien saumat
- Takapuskurin kiinnikkeet.

Maalaus

Autosta oli alun perin tarkoitus tulla hopeinen, mutta jossain kohtaa suunnitelmat muuttuivat ja autosta tuli lopulta helmiäisvalkoinen. Auto on maalattu Tamiyan spraymaaleilla kynäruiskun kautta. Värinä on Pearl white (TS-45). Helmiäisvalkoisen päälle on vedetty Tamiyan Pearl clear (TS-65) ja tämän päälle on vielä Tamiyan kirkaslakka (TS-13), Pinta on lopuksi kiillotettu Tamiyan kiillotustahnoilla. Sisusta on maalattu pääasiassa ruiskulla Tamiyan ja Vallejon maaleilla.
Rakennussarjana tämä oli mukava rakentaa ja osat sopivat paikoilleen ilman suurempia muokkauksia.

Kommentit

Miku C 29.2.2020 18:46 Vastaa lainauksella
Todella hieno ja aidon oloinen malli. Maalaus, paneeliurat ja ikkunalistat ovat nappisuoritus.
Miku C kirjoitti:
Todella hieno ja aidon oloinen malli. Maalaus, paneeliurat ja ikkunalistat ovat nappisuoritus.
Kiitoksia!
Onhan tämä japsien oma rakentelutyyli aika erikoinen, mutta hauska ja tekee autosta tosi voimakkaan näköisen levikkeineen ja leveine renkaineen. Tuohon sopisi vielä ne pitkät pakoputket sojottamaan, vai onko se toinen alalajinsa? Mallissa työn jälki on erinomaista ja laadukkaat kuvat tekevät katselusta mukavan kokemuksen.
Negatiivinen camber on kova juttu! En o ikinä ajanut sellaisella asetelmalla, mutta ulkonäöksellisistä seikoista tässä onkin kyse. Hienosti toteutettu japsituner ja auton yleisilmettä kuvaa sana "härski". Amerikkalaisilla autoilla isotellaan ja tässä päädytään samaan efektiin pienemmillä ulkomitoilla.
Rakennelma on onnistunut ja ulkonäkö hauska sekä "Hot". Paikoin näkyy pientä rosoa rakentelujäljessä. Siis pientä, mallihan on hyvin siistiä toteutusta alusta loppuun. Moottoria kyllä kaipaan…
Ismo Penttinen kirjoitti:
Tuohon sopisi vielä ne pitkät pakoputket sojottamaan, vai onko se toinen alalajinsa? Mallissa työn jälki on erinomaista ja laadukkaat kuvat tekevät katselusta mukavan kokemuksen.
Auto on rakennettu hieman maltillisemman kyusha- tyylin mukaan, jossa pitkät pakoputket eivät ole niin suuressa roolissa toisin kuin bosozoku- tyylissä. Kiva kuulla, että myös kuvat näyttävät onnistuneilta.
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
Moottoria kyllä kaipaan…
Moottori olisi kyllä ollut hyvä lisä kyseiseen rakennussarjaan. Harmi että näihin japanilaisiin autoihin mallinnetaan moottoreita tosi harvoin.
[/quote]
Moottori olisi kyllä ollut hyvä lisä kyseiseen rakennussarjaan. Harmi että näihin japanilaisiin autoihin mallinnetaan moottoreita tosi harvoin.
[/quote]

Aina voi rakentaa scratchinä tai asentaa vaikka V8:n :-)