Pienoismallit.net

Kollaa 1939

Sa-Kuvan n.2398 innoittamana väkersin pienen alustan ja vaunun kollaanjoen talvisodan aikaisiin maisemiin näin 80 vuotispäivän muistoksi.
vaunu on rakennettu Hobby bossin T-26 mod.1938 sarjasta. Sarjan päällepäin mukavan näköiset telat aiheuttivat itsessäni niin voimakkaita tunteita koettaessani niitä parsia kasaan, jotta kannibalisoin zvedzan sarjasta vetopyörät ja telat vaihtuivat friulin metalliversioihin. Siitäkin huolimatta että olin saanut urakoitua hobbybossin sarjan vetopyörät hyvin vaihtamalla niihin styreeni tapit yms. Friulit eivät niihin sopineet. Sarjan pyörästö on muutenkin erityistä herkkyyttä vaativa, liimapinnat eivä isoja ole ja sammakot tuntuvat kovin haurailta. Sarjaan on myös lisätty samaisen valmistajan (hobby boss) t-28 sarjasta nyysitty itko jalusta sekä E.T.modelsin yö-lamput. E.T-modelsin resiini lamput ovat hienot etseineen, kyvyt taas loppuivat mukana tulleen läpinäkyvän muovilevyn pyöreäksi leikkaamiseen n.4 millin halkaisijaan. Onneksi töissä on meistejä ja vehkeitä ja stanssasin A4-muovitaskusta sopivan kokoisia kiekkoja ja käytin sellaiset laseina. Malli on maalattu Akanin 4BO akryylillä, jota valkealla vaalensin pariin otteeseen.
Puu on rakennettu erivahvuisista kuparisäikeistä, pikaliimasta ja vallejon akryylikitistä.
Alustan touhusin katajasta sahatun kiekon päälle das massalla. Lumituotteet ovat AK:n terrain snow ja microballoons. Micropalloja käytin osin suoraan kostean terrain snow:n päälle, osin erikeepper-vesi seoksen avulla.
Tälläinen tällä kertaa. Pitkästä aikaa sain valmiiksi maakalustomallin ja tätä oli erittäin mukavaa ja nautinnollista rakennella.

Kommentit

Olli J. 28.2.2020 12:40 Vastaa lainauksella
Hienoa työtä! Tankin lisäksi lumi ja varsinkin puu näyttävät todella realistisilta. Myös lumen kasautuminen 26:n päälle on onnistunut hyvin.
JJ Hilska 28.2.2020 21:51 Vastaa lainauksella
Todella hieno malli kaiken kaikkiaan. Lumi ei varmastikaan ole helppo saada näyttämään oikealta? Vaunun vihreä on todella aidon näköinen sävy.
JJ Hilska kirjoitti:
Todella hieno malli kaiken kaikkiaan. Lumi ei varmastikaan ole helppo saada näyttämään oikealta? Vaunun vihreä on todella aidon näköinen sävy.
Kiitos. Ak:n lumituotteet olivat yllättävän helppokäyttöisiä, alun kokeilujen jälkeen pintaa sai aikaan jo sujuvasti.