Pienoismallit.net

Curtiss Hawk Model 75 (P-36) A-6

Kameroita väistellyt Sussu CUw-553 (kevät -42, Nurmoila)

Sussuna tunnettu Curtiss-hävittäjä on esiintynyt näillä sivuilla pikaisen laskelman jälkeen peräti 39 kertaa (erityisesti A-2 alatyypien edustajat CU(w)-581 peräti 17 ja CU(w)-551 13 kertaa). Curtiss-hävittäjä edusti aikanaan sitä 30-luvun lopun teknologista kehitystä, jonka pohjalta suunniteltiin myös Hawker Hurricane ja Messerschmitt Bf 109. P-36 oli kuitenkin selkeä välivaihe P-40 Warhawkin kehittämiselle, ja tästä muodostuikin menestyksekäs työjuhta erityisesti eteläisillä taistelurintamilla.

Warhawkin astuessa etusijalle Curtiss-Wright Corporation myi vanhempaa mallia Curtiss Hawk Model 75A -nimellä esim. Ranskalle, Hollannille ja Norjalle ja toimitti koneita lukuisia määriä näihin maihin juuri ennen kuin saksalaiset joukot miehittivät maat. Saksa ehdottikin Suomelle näiden koneiden ostamista, ja niinpä kesäkuussa -41 ensimmäiset Cyclone- ja Twin Wasp -moottoreilla varustetut Curtissit saapuivat Suomeen ja siirtyivät Uttiin aluksi LLv 14:n ja pian Fokker-vaihdon jälkeen LLv 32:n käyttöön. Lisää Curtisseja saapui vuosien kuluessa (viimeiset kaksi tammikuussa -44). Suomella oli kirjoissaan vuosien saatossa kaikkiaan 44 Curtiss-hävittäjää, ja toimintakelpoisten koneiden lukumäärä laski välillä vain kolmeen hävittäjään (kesäkuu -43, Nurmoila), mutta uusien koneiden saapumisen myötä LLv 32:lla oli puolen vuoden päästä (tammikuu -44, Nurmoila) 18 Curtissia. Curtissien alkuperäiset siipi-ja runkokonekiväärit vaihdettiin kahteen 12,7 mm:n Colt-runkokonekivääriin ja kahteen-neljään 7,7 mm Browning-siipikonekivääriin. Siipiin sai lisäksi 10 kevyttä (12,5 kg) tai kuusi raskaampaa 25 kg:n pommia; runkoon sai 50-200 kg:n pommin. Näillä ketterillä mutta hitailla koneilla saavutettiin uskomattomat 190 ilmavoittoa. Altto Kalevi "Kale" Tervo sai 15¾, ja Kyösti "Kössi" Karhila 13¼ ilmavoittoa.

Rakentamani malli CUw-553 oli yksi niistä norjalaisesta satamasta tehtaan laatikoista löydetyistä koneista (c/n 13663), joka oli Saksassa koottu ja varustettu lentokuntoon ennen Suomeen tuontia kesällä -41. Hävittäjä oli Twin Wasp (R-1830-SC3-G) -moottorilla varustettu, ja siinä oli (vain) neljä konekivääriä aseistuksena. Koneyksilö valikoitui kahdesta syystä. Kapteeni Berg on kuvattu SIH5:n takakannessa tämän koneen lentäjäksi (vaikkakin LLv 32 ei voinut pitää nimikkokoneita kalustopulan vuoksi) syksyllä -41. Erityisesti tästä Sussusta ei ole monta kuvaa otettu, laatu korvaa määrän. Ainakin SIH5-kirjassa s. 28 on CUw-553:sta yksi ärhäkkäimmistä valokuvista, jonka olen lentokoneista koskaan nähdyn otetun. Curtissit olivat tukemassa loppukesällä -41 alkanutta Karjalan (JS: aiempi viittaus Suursaaren korjattu) valtausta ja saivat siinä yhteydessä mustan alapinnan oikeaan siipeensä. Sijoitin mallin kesään -42, jolloin kapt. Berg oli jo kaatunut. Koneen sivuperäsimen tyvessä kuitenkin näkyvät vielä ne muutamat luodinjälkien peitot, joita kapt. Berg sai muistoksi tähän koneeseen erään elokuisen partiomatkansa jälkeen (SIH5, s. 22).

Malli oli sinällään helppo laittaa kasaan, ja tavanomaisia kittauksia siipien ja korkeusvakaajien tyvessä ei tarvinnut tehdä. Muovi oli hyvälaatuista ja helppo työstää siten, kuin halusin. AML:n tarjoama mahdollisuus ohjaamon rakentamiseen erillisenä moduulina oli miellyttävä ratkaisu, eikä juurikaan aiheuttanut sovitusongelmia rungon sisään istuttamisessa (paitsi runkokonekiväärien suhteen). AML:n kontrollitasojen resiiniosat olivat sen sijaan hiukan liian paksut Hobbycraftin valuun, mutta sittenkin paremmat kuin alkuperäiset yksitotiset muovitasot. Moottorin olisin toivonut olevan yksityiskohdiltaan ja laadultaan parempi.

Sanallinen palaute olisi mieluisaa, jopa "önnönnöö" käy :).

Kommentit

Heikki 27.2.2020 18:35 Vastaa lainauksella
Hienosti toteutettu ”Sussu”. Viimeistely näyttäää luonnollielta. Sinulla on harvinaisia aihevalintoja, arvostan sitä.
On hyvä, kertakaikkiaan. Potkuri on hyvä noin.

Mihin käytät tuota suihkepullossa olevaa "Bleche-wite" -ainetta?
Sakari Pyörre kirjoitti:
Mihin käytät tuota suihkepullossa olevaa "Bleche-wite" -ainetta?
Kiitos Sakari.

Bleche-Witella lähtee resiiniosista "lika" pois (vaatii tosin jälkipesun esim. Fairylla tai Windexilla). Joskus primeri ei tartu näihin resiiniosiin niin hyvin kuin odottaisin, ja löysin tämän niksin jostain päin nettiä. Eipä ole sen jälkeen ollut tuota ongelmaa.
Kiitos Heikki!
Todella hienosti toteutettu Sussu, kasaus ja pintakäsittelyt kyllä ensiluokkaista työtä, lisäksi paljon lisäosia ja muutostöitäkin on saanut tehdä. No, se kyllä näkyy lopputuloksessa…todella upea ja aidon oloinen yksityiskohtineen.

Hyvä idea tuo chipping medium ( heh. nyt minullekin valkeni ) , tosin sitä olisi voinut tehdä enemmänkin esim. siiven tyveen missä tepastellaan. Tuon aikakauden Sussuissa tuo polttoaineen maalin kuluttavuus oli hyvin havaittavissa kaikissa koneissa, usein tuo vasen kylki oli aika kulahtanut hyvinkin laajalta alueelta itärintamanauhaa myöden. Vuoden 1943 aikanahan nuo Sussut saivatkin sitten jo tuon kenttävihreä/musta camon yläpinnoilleen ja DN-värin alapintaan. Sisätilat sanoit maalanneesi sinkkikromaatin sävyyn, mielestäni se pitäisi olla vaaleampi ja keltaiseen taittuva, vai vääristääkö näyttöni sävyt?

Mielenkiintoinen ja laaja alustus koneen historiasta kuin myös rakentelustakin, siitä ehdottomasti plussaa.
Kiitos Markku. Näiden koneiden ohjaamon maalina tosiaan oli sinkkikromaatti, mistä tullaan kysymykseen sen oikeasta sävystä ja kellertävyyden asteesta. Jos olisin maalannut Mr Hobbyn H351:llä (joka tuossa pöydällä odotteli juuri tätä projektia), olisin saanut sen keltaisemman sävyn. Valitsin tuon vihreämmän Testors/ Masterin Zn-kromaatin juuri sen vähäisemmän keltaisuuden takia, joten väärin päin arvoin.

Olet oikeassa, tuota siivenjuuren kulkureittiäkin olisin voinut chipata.
Olli J. 28.2.2020 08:45 Vastaa lainauksella
Mahtavaa työtä! Lisäosina hankitut sekä itse tehdyt palaset eivät todellakaan mene hukkaan, vaan tuovat hienon lisän. Hienoa rakentamista kaiken kaikkiaan. Taitaa tämä Hobby Craftin sarja olla ainoa järkevä lähtökohta tässä mittakaavassa? Saatavuus saattaa tosin olla nykyään melko heikkoa.

Maalaus on onnistunut erittäin hyvin ja chipping mediumin avulla toteutetut polttoaineen aiheuttamat kulumat ovat realistiset. Mielestäni "Sussu", ja nimenomaan Twin Wasp -versio, näyttää parhaalta juuri tässä maalauksessa. Muistanko väärin, vai maalattiinko siipien alapinnat mustaksi jo syksyllä -41?

Antennit on hienosti toteutettu, mutta ainoana pienenä miinuksena näyttävät joissain kuvissa ehkä pikkuisen järeiltä. Ei kuitenkaan niin paljon, että se häiritsisi kokonaisuutta.
Kiitos Olli! Koska on valinnanvaraa, niin käytänpä jatkossa noita sirompia Mig Rigging-lankoja. Näissä antenneissa todellakin menee materiaali helposti liian paksuksi, varsinkin kun lankoja on paljon.
eBaystä tämäkin laatikon löysin, mutta kaupan hyllyillä/Hannantsilla en ole näitä Curtiss-paketteja nähnyt.
On hieno Sussu, minustakin yksi komeimmista hävittäjistä - nimen omaan Twin Wasp-moottorilla varustettuna. Muistaakseni tuo oikean siiven musta väri tuli käyttöön syksyllä -41, kun Karjalan Armeija aloitti etenemisen Itä-Karjalaan.
Harittaako silmäni vai onko kyse kuvakulmasta mutta 1. kuvassa näyttäisi kuin moottori olisi 'lintallaan alas oikealle'?
Mistä muuten löytyy tuota paljon puhuttua EZ-lineä?
Kiitos Mauri. Kyllä sinulla ja Ollilla tuo historia on paremmin mielessä, heinäkuussahan se alasiiven maalaus laivueen tukiessa Karjalan takaisinvaltausta (korjaan tekstin). Kyllä se moottori istuu suorassa (sen sai rauhassa liimattua paikoilleen ennen moottorisuojan kiinnitystä), mutta tuo metallirima sylinterien/venttiilikoteloiden etuyläpuolella ei ole ihan kohdallaan klo 12-2 alueella.
Olli J. 28.2.2020 12:38 Vastaa lainauksella
Mauri Parantala kirjoitti:
Mistä muuten löytyy tuota paljon puhuttua EZ-lineä?
Pahoittelut aiheesta lipsumisesta, mutta ko. elastaanilankaa löytyy monelta eri valmistajalta eri nimillä. Nopeasti katsottuna esimerkiksi hakusanalla "rigging" näyttää Sisu-modelsilta löytyvän Migin takilointilankaa (0,01-0,03 mm). Itse tilasin aikanaan suoraan Uschi van der Rostenilta niiden lankoja. Oli muistaakseni aika kallista, mutta puola, jossa on 45 metriä tavaraa riittänee "pariksi vuodeksi". Hobby paint n Stuffilla Uschi van der Rostenin lankarulla näyttäisi maksavan 11 euroa.

Kannattaa kyllä tilata. On kätevää tavaraa kaksitasoisten ja laivojen takilointiin sekä antennien tekoon.
Hattu… päästä!
Huikea tarina ja uskomattoman työläs kun tekee esikuvan, mutta varmaan hauskaa ja varsinkin kun näkee oman työn jäljen. Ei oikein löydý adjektiivejä tai superlatiiveja kertomaan. Kuvat kyllä kertoo.
Tähän kun kuvaisi taustalle aidon maiseman, niin 1:1:teen menisi täydestä.

Tätä passaa näytellä muuallakin kun täällä.
Pojotusmahdollisuutta et laittanut?
Timo Rissanen kirjoitti:
Pojotusmahdollisuutta et laittanut?
Kiitos Timo! Olen huomannut, etteivät annetut pisteet, oli ne sitten 2 tai 5, ilman sanallista palautetta kehitä minua yhtään paremmaksi mallailijaksi. Nämä saadut sanalliset kommentit sen sijaan ovat jälleen antaneet muutaman seikan, minkä suhteen voin jatkossa parantaa omaa mallailuani.
Oikein hienosti tehty. Erityisesti pidän tarvikeosien lisäyksistä, skrätsistä ja siitä, että mukana on paljon työvaihekuvia.
Kritisoit mallisarjan moottoria. Mielestäni olet siitäkin saanut näyttävän näköisen. Kyllä tämä ainakin nelosen pintaan tai yli menisi;)
Kiitos Mika.