Pienoismallit.net

International D-300C 1939

Lentobensiiniyhtiö Intava

Intava-yhtiön historiaa osa kaksi; Aiemmin tekemäni Suomessa Malmin lentokentällä toimineen White-tankkiauton lisäksi halusin tehdä lisää Intava-yhtiön tankkiautoja, niin piti hakea esikuvat ulkomailta sillä Suomessa oli tiettävästi vain yksi auto Intavalla käytössä aikanaan. Ruotsissa sen sijaan yhtöllä oli useampiakin autoja.
Päätin tehdä bulldog-mallisen International D-300C kuorma-auton alustalle valmistetun tankkerin.

Säiliö on Malmöläisen Ljungmansin tekemä ja kyseinen International toimi Bulltoftan lentokentällä. Tietty Suomi kytkös tällä autolla on, sillä se tankkasi talvisodan aikana Suomeen siirtolennolla olleita Morane-Saulnier MS.406-koneita.

Säiliö on tilavuudeltaan 4200 litraa.

Malli tehtiin minulle tuttuun 1:43 mittakaavaan. Mitään valmista osaa ei ollut käytössä kuin renkaan kumit. Kaikki piti tehdä itse. Hytistä löytyi netin kautta jonkinlaiset piirustukset. Paljon on käytetty 0,5 ja 1,0mm polystyreenilevyjä. Vanteet ovat valuhartsista valettuja. Säiliön kaiteet olivat melko haastavia rakentaa. Ne tehtiin rautalangasta.

Tästä linkistä pääsee katselemaan aiemmin tekemääni Malmin kentällä käytössä ollutta White-merkkistä tankkiauton pienoismallia ja lukemaan Intava-yhtiön historiaa.
Intavan White 1938

Kommentit

Kovasti paljon hienosti tehty scratch-pienoismalli on aina arvostuksen arvoinen asia - niin tälläkin kertaa. Ovat nuo kaiteetkin onnistuneet, kuten koko auto.
Kiitokset arvostuksesta. Pienet ovat kaiteet tuossa mittakaavassa, mutta saatiin kuitenkin tehdyksi. Kun on skrätsääjäksi ruvennut, niin ei kai auta valittaa:)