Pienoismallit.net

Panzer IV D

Tamiyan vanha Panzer IV:n D malli. Maalattu Tamiyan/Vallejon akryyleilla ja hieman sotkettu öljyillä. Tarkoituksena oli harjoitella panssarinharmaan maalaamista ja figuureita, kun tuli kerran mukana. Naamoihin olisi pitänyt ohentaa maaleja enemmän, mutta tulipahan opittua taas jotain.

Esikuva kuvaa alkusodan lyhytputkista Panzer IV:sta (C tai D malli) jossainpäin Puolaa, jotka oli ymmärtääkseni tehty tukemaan lähinnä jalkaväkeä. Tulivoimaa ja tykin pituutta päätettiin kasvattaa viimeistään siinä vaiheessa, kun nämä tapasivat toverit T-34:n ja KV-1:n pari vuotta myöhemmin.

Kommentit

Tämäkin vanhempi Tamiyan sarja on muistaakseni mitoiltaan pahasti pielessä, mutta osaavissa käsissä niistäkin syntyy soivia pelejä,kuten tässä tapauksessa. Ainakin minun silmiini tuo muistuttaa ihan tarpeeksi lyhytputkista Panzer IV vaunua. :) Mukavasti olet saanut maalipintaan elävyyttä.
rhakaleh 28.2.2020 11:42 Vastaa lainauksella
Noissa Tamiyan 70-luvun malleissa oli usein mitat ja niiden suhteet vähän sinne päin, koska useimmat vaunumallit oli saatavilla myös moottorillisina versioina. Malli oli sitten mitoitettu niin, että moottori rattaistoineen, vetoakseleineen ja paristoineen mahtui sinne sisälle. PzIV D:tä ei enää tainnut saada mootorillisena, mutta sen mitat periytyivät muutamaa vuotta aikaisemmin ilmestyneestä H-versiosta.

Kuvista huomaa, että kaikesta huolimatta siitä voi tehdä hienon ja esikuvakseen tunnistettavan mallin.
Kiitoksia kommenteista. Kyllä tähänkin malliin kuului pakolliset moottorireikien kittailut ynnä muut. Vaikkeivat nämä 70 luvun mallisarjat kilpailekaan yksityiskohdilla tämän vuosituhannen mallien kanssa, osat sopivat hyvin yhteen ö, hinta on alle 20euroa ja, tärkeimpänä, näitä on hauska tehdä.