Pienoismallit.net

P-40 K

Lend-lease Warhawk

Tervehdys! Tässä pieni välipalamalli kahden maakalusto-ikuisuusprojektin keskellä. Kyseessä on uudempaa Special Hobbyn tuotantoa oleva varsin laadukas ja mittakaava huomioiden myös yksityiskohtainen P-40 K 1/5 -paketointi, joka ilmestyi pari vuotta sitten. Sarja oli erittäin miellyttävä rakentaa, mutta kittiäkin tarvittiin siellä täällä. Sarja tarjosi vaihtoehdon neljälle eri yksilölle, joista kolme oli Yhdysvaltain ilmavoimien koneita ja yksi punailmavoimien lend-lease Warhawk (tai Kittyhawk, kuten britit konetta kutsuivat). Päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon, joka esittää 436 IAP:n Nikolai Kuznetsovin talvella 1943 käyttämää konetta luoteisrintamalla Seliger-järven läheisyydessä. Kuznetsov saavutti (mahdollisesti) 25 ilmavoittoa ja palveli myöhemmin myös Korean sodassa.
Sarjan ohjeiden mukaan on mahdollista, että entisissä Yhdysvalloista tuoduissa Warhawkeissa oli siipien yläpinnoissa punatähdet, mutta varmuutta tähän asiaan en löytänyt. Jätin ne pois, koska kaikissa Warhawkeissa / Kittyhawkeissa niitä ei ollut, ja omaan silmään ne olisivat näyttäneet jotenkin ”sopimattomilta”. Siirtokuvat olivat erittäin laadukkaat ja jätin loput varastoon myöhempää käyttöä varten.
Näitä P-40 -koneita lenteli myös Suomen rintamalla, ainakin pidempirunkoista P-40 M -mallia, jollainen saatiin myös saaliiksi ja joka sai ilmavoimissa tunnuksen KH-51. Punailmavoimien kaikille kolmelle haaralle toimitettiin vuosina 1941-1944 247 kpl varhaisempaa P-40C -mallia ja kaikkiaan 2178 P-40E, -K, -L , M- ja N -mallia. Punailmavoimat pitivät Warhawkeja/Kittyhawkeja keskinkertaisina hävittäjinä; parempina kuin I-15, I-16 tai Hurricane, mutta ei niin hyvänä kuin esimerkiksi P-39 Airacobra.
Malli on maalattu Tamiyan ja Mr. Hobbyn akryyleillä. Yksityiskohtia on maalattu Vallejon ja Revellin akryyleillä ja säistämiseen käytin pääasiassa Abteilungin öljyvärejä. Malli on rakennettu suoraan laatikosta lukuun ottamatta Eduardin istuinvöitä.

Kommentit

Onpa hyvin tehty malli. Olisihan tuosta mielellään nähnyt sen pohjakuvankin. Laskutelineet näyttävät kovin suojaamattomilta, mutta lienee esikuvansa mukaisesti. Tuota maalausjälkeä siivissä tarkastelin tovin. Vääristääkö näyttöni, mutta onko tuon ruskean kamoalueen ympärillä ikäänkuin tummempi rajaus? Ja vihreiden alueiden kanssa niinikään?
Olli J. 24.2.2020 13:24 Vastaa lainauksella
Kiitos Juha! Ääh, alapuolen kuva tosiaan unohtui! Laskutelineet näyttävät tosiaan aika suojaamattomilta, mutta näissä Curtissin koneissa taaksepäin kääntyvien laskutelineiden luukut suojasivat ainoastaan telineiden varret ja pyörät jäivät paljaaksi. Näyttösi on aivan kunnossa! Jouduin vetämään vihreän kolme eri kertaa ennen kuin mielestäni oikea sävy/sekoitus löytyi. Tässä jälleen nähdään, että maalausohjeiden niin sanottu "oikea sävy" sopii ainoastaan pohjaväriksi ainakin näissä pienemmissä skaaloissa. Tummempi vihreä jäi paikoitellen pilkistämään reunoilta, koska en enää saanut "masking puttya" täysin kohdilleen. Paikkasin suurelta osin tätä ongelmaa öljyväreillä. Lähikuva on aika armoton, mutta luonnossa ne rajat eivät juurikaan erotu.
Juha Savola kirjoitti:
Tuota maalausjälkeä siivissä tarkastelin tovin. Vääristääkö näyttöni, mutta onko tuon ruskean kamoalueen ympärillä ikäänkuin tummempi rajaus? Ja vihreiden alueiden kanssa niinikään?
Minusta tuo näyttää hyvältä. Tähänhän kai monesti pyritään, että maalialueen keskiosat vedetään hieman vaaleammalla sävyllä?

Kutsutaanko sitä kenties "filtteröinnin" joksikin alalajiksi?

yt.
MK

PS.
Mielestäni varsin hienosti tehty malli SH. sarjasta
Olli J. 25.2.2020 09:28 Vastaa lainauksella
Kiitos Mika!
Mika Kauranen kirjoitti:
Minusta tuo näyttää hyvältä. Tähänhän kai monesti pyritään, että maalialueen keskiosat vedetään hieman vaaleammalla sävyllä?

Kutsutaanko sitä kenties "filtteröinnin" joksikin alalajiksi?
Pyrin aina korostamaan paneelien keskikohtia vaaleammalla maalikerroksella ja lisäksi vielä öljyväreillä. Juha ilmeisesti tarkoitti tuolla tummemmalla rajauksella joissain kohdin erottuvaa kapeaa n. 0,5 mm "rantua", joka jäi ensimmäisestä tummemmasta maalikerroksesta jäljelle, koska jouduin maalaamaan vihreän uudelleen pariin otteeseen ja maskina käyttämäni vaha ei kokonaan peittänyt aluetta. Paikkasin näitä kohtia öljyvärikäsittelyn yhteydessä, mutta niitä tuli näköjään uudelleen esiin tehdessäni siiven juureen kulumia.