Pienoismallit.net

Kolkuttaja

Summa 1940

Sittemmin Mannerheim Ristin Ritariksi nimitetty Einar Schadewitz tuhosi legendaarisella tempulla venäläisen panssarivaunun Talvisodassa. Hän kiipesi vaunu päälle, koputti tornin luukkuun, ärjähti komentavaan sävyyn ja sitten pudotti käsikranaatin auenneesta luukusta vaunun sisälle.
Shadewitzin ärjähdys kirjautui historian lehdille muotoon: "Avvoo iivana, Kuolema täällä kolkuttaa!"

Kommentit

Upea. Ei liikaa ylimääräistä dioraamassa. Kuvat kertoo paljon. Sotilaskin hyvin tehty.
"Shadewitzin ärjähdys kirjautui historian lehdille muotoon: "Avvoo iivana, Kuolema täällä kolkuttaa!""

Kuuroja tai tyhmiä täytyi olla neukkutankin miehistön, jotta menivät avaamaan luukun kyseisen käskyn kuultuaan.
Tai sitten kyseisen sotilaan aksentti saattoi kuulostaa vaunumiehiston mielestä venäläiseltä?
Ken tietää?

Hieno dia joka tapauksessa.
Janne V 23.2.2020 21:46 Vastaa lainauksella
On hieno! Vaunun naamiomaalaus erityisesti näyttää hyvältä. Piikkilangan pätkästä vielä lisäpisteet.
Klassisen kreikkalaisen veistotaiteen tavoin juuri ennen toimintaan räjähtämistä jähmettynyt hahmo kruunaa tämän dioraaman!
Hienosti toteutettu dio ja kertoo kuvaavasti Talvisodan panssarintorjuntatavoista. Eipä silloin käytössä valitettavasti ollut juuri muita kuin polttopullot, kasapanokset, koivuhalot ja suunnaton määrä kekseliäisyyttä ja rohkeutta kuten tämä sinunkin työsi kuvaa.

Tuo henkilöhahmo on kyllä hyvin toteutettu, on todella aidon näköinen. T-26 vaunusta en juuri muuta osaa sanoa kuin sen että tuo täplitetty talvimaalaus hieman pistää silmään. Onko tuon tyylisestä talvimaalauksesta jotain referenssiä olemassa? Mitä itse on filmejä ja valokuvia katsellut niin etupäässä nuo tankit olivat Talvisodassa joko täysin ilman talvimaalausta, tai sitten kokonaan valkoiseksi maalattuja, tietysti hieman kuluneita. Miksi venäläiset niitä ylipäätään olisivat maalanneet, talvisodanhan piti olla läpijuoksu Suomen halki, eikä Suomella juuri ollut mitään millä niitä pysäyttää.

Tuo aito piikkilangan pätkä on kyllä hieno lisä, pointsit siitä!
JiiTee 26.2.2020 21:06 Vastaa lainauksella
Hyvin toteutettu pienehkö dioraama. T-26:n säistäminen on tehty sopivasti ja maalattu hieman erilainen talvimaalaus. Suomalainen sotilasfiguuri on myös toteutettu hienosti.