Pienoismallit.net

1967 Ford Mustang Shelby 429 SOHC Wagon

Shelby GT-350 sai uuden katon

Aluksi muokkasin keulan ilmettä ilman sen kummempia suunnitelmia siitä, mitä tyylisuuntaa Musse edustaisi. Mieleeni muistui aikoinaan jouten jäänyt Chevellen katto ja tässä lopputulos. Onhan farkkuMustangeja tehty 1:1 maailmassakin, muttei Fordin toimesta. Jotkut ovat aika onnistuneita, jotkut taasen hivenen kömpelöitä.

Mallissani on omatekemä kattoteline ja farkkumallinen tavaratila. Vanteet ja renkaat ovat toisesta Fordista tai Mercurystä. Suuri 429 SOHC on joltain mallarilta hankittu ja uusiksi kasattu ja maalattu. Ratti puuttui sarjan osista, joten se on poimittu varaosista. Kori on maalattu Tamiyan sprayllä, punaiset raidat pensselillä Revellin pikkupurkista.

Kommentit

Pony car went to a station wagon!
Jälleen kerran Ismolta jotain odottamatonta (vaikkakin farkkumussejen kuvia on tullut nähtyä) ja ennakoluulotonta ideointia. Katto ja takaikkuna sovituksineen ovat kuin Fordin tehtaan omia luomuksia, yhtään ei muotojen harmoniassa havaitse GM-lainaa.

Moottorin mitoitus on juuri sopiva: tällä saa äkkiä vietyä helteisen kaupungin pölyistä koffin keissit, grillihiilet ja koiran aktiivilomakesämökille.
Pikkuinen narina tulee keulapeltien kittausten tasoitusten rosoisuudesta ja hieman suttuisen oloisesta konehuoneesta.

Jos tyylisuunnan päättäminen jäi auki, niin miten olisi "pirteä sinkkuihmisen farkku"? Toki 60/70-lukujen taitteessa oli paljon 2-ovisia farmariautoja, mutta voinemme ravistella nimityksiä nykyisistä automainosteksteistä.

Kyllä tässä pienoismallissa huokuu mallailun riemu ja omien ideoiden toteuttamisen ilo. "Lisää tällaista!" lienee itseni lisäksi suuremmankin yleisön "vaatimus".
Kiitti MM! Itseä pikkuisen harmittaa tuo keulan muutos. Ihan olisi voinut antaa olla originaalina Shelbyn nokkana, mutta taas oli Dremelin terä aivoa ja ajatusta nopeampi. Mikä lie häijy street machine oli ehkä ideana. Katto kyllä istuu mun mielestä nätisti klassisen Mussen muotoihin. Aika paljon kömpelömpiäkin FarkkuMustangeja löytyy kuvahaulla netistä.