Pienoismallit.net

1968 Dodge Charger R/T

An Epitome of a Muscle Car

Alaotsikon lause Chargerista on suora lainaus Gas Monkey Garagen Richard Rawlingsilta, ja siihen on varmaan kaikkien helppo yhtyä.

Korista on siivottu aavistuksen verran kromia, mm. ovenkahvojen poisto ja oven lukitusmekanismin muutaminen nappipainanteiseksi ratkaisuksi, muutaman tyyppikilpikoristeen poisto, etusivuvilkkujen stilisointi sekä pakoputkien päiden muutokset. Sisustaan tuli tehtaan värikartasta poikkeavat sävyt sekä penkkien 2-värikuosi. Muuallakaan ei alkuperäisväritystä ole noudatettu, vaan rakennelma edustaa pienoismallia kulahtaneesta ajoneuvosta kunnostetusta harrasteautosta, jonka harrastaja on muokannut mieleisekseen - alkuperäisyyttä kuitenkin monilta osin kunnioittaen.

Aikalainen rengastus on nykyaikaisiin vanteisiin ja etenkin restomod-lookiin tottuneelle hieman vanhanaikasen ja kömpelönkin näköinen, vaan mitäpä sitä suunnittelijan luomusta niiltä osin vasiten muuttamaan.
Letkuja ja johtoja tuli vedeltyä sen verran minkä 1:1-moottoritilan kuvia katsomalla keksi matkia. Vilkun ja vaihdetangon muovisuus tuli vaihdettua mittakaavan mukaisiin jousiteräsvipuihin.

Kommenteja otamme vastaan. Tämä on aika hyvä rakennussarja osien yhteensopivuuden ja yleisen laadunkin osalta, niin että tekisi mieli rakentaa heti toinen mokoma…

Kommentit

Eipä tuosta rakennusjäljestä ole pahaa sanottavaa, konehuonekin hienosti toteutettu.
Poistetuista ovenkahvoista sen verran, että mites noi ovet avataan? Ikkunat auki kesät talvet ja sisäkahvasta pyllistelemällä? Poisto tietysti virtaviivaistaa koria, mutta entäs se toimivuus?
Tervo Salminen kirjoitti:
Poistetuista ovenkahvoista sen verran, että mites noi ovet avataan? Ikkunat auki kesät talvet ja sisäkahvasta pyllistelemällä?
Kiitos, Tervo
Eikös hienommissa autoissa ole kaikenlaista automatiikkaa, joiden käynnistämiseen riittää signaali? Eli painetaan nappia ja ovet aukeavat sähkövirran liikuttamilla servoilla tms. Se tässä on se ajatus, kun kuviteltu vanhan auton kunnostaja on asentanut kaikenlaista kivaa projektiinsa.
Oikein puhdas linjainen mopsi ja siisti työnjälki.Sisustan väri vain tökää,mahahapot maistuu.
Ulkokuoreltaan ja konehuoneeltaan oikein mieluisaa katseltavaa. Useinhan MM tykkää iloitella väreillä, kuten tässä yksilössä sisustassa. Eipä siinä mitään, jos itse tykkää. Mä olisin varmaankin tyytynyt tylsään beigeen tai vaan ihan mustaan sisukseen.
Työn jälki on kauttaaltaan moitteetonta, siitä pisteet. Konehuoneessa on paksu metalliverkkoinen letku, mikä se on? Kartturin puolella, lähellä paloseinää? Aika karu huohottimen letkuksi… Pillerikapselit mustissa peltivanteissa on aina hyvä yhdistelmä.
Osmo Järvelä kirjoitti:
Oikein puhdas linjainen mopsi ja siisti työnjälki.Sisustan väri vain tökää,mahahapot maistuu.
Kiitos, Osmo.
Sisutan värityksen kommenteista teen sen johtopäätösken, että värivalintani on onnistunut. Ykää tavoittelin, ykää sain. Pahoitteluni kuitenkin kaikille pahoinvointia kokeville - se ei ollut tarkoitukseni. Pililke silemäkulumassa tässä liikkeellä ollaan ;-)
Ismo Penttinen kirjoitti:
Konehuoneessa on paksu metalliverkkoinen letku, mikä se on? Kartturin puolella, lähellä paloseinää?
Kiitos, Ismo.

Huohottimen letku se on. Taisi mittasuhdesilmä oli puoliksi ummessa letkuvalinnassa… no, tulipahan kokeiltua. Saattaa tuon saada vaihdettua jos pikaliima ei ole tarttunut liian kovasti.
Siisti mallihan tämä. Richardin mieleen, vihreä kun on.
Esa Määttä kirjoitti:
Siisti mallihan tämä. Richardin mieleen, vihreä kun on.
Kiitos, Esa. Taitaa mulla ja Richardilla olla sama lempiväri 🙂🇫🇮🇺🇲
PhantomII 18.3.2020 18:46 Vastaa lainauksella
Nätt malli, nätistä autosta. Ovenkahvojen poisto tuo esiin auton tyylikkäät linjat. (Ainakin) korin sävy sopii, kuin nappi silmään. Hieno!
Kiitos PhantomII!