Pienoismallit.net

Bristol Bulldog IIA

Estonian Air Force

Melkein vuosi on mennyt edellisestä mallistani. Vuoden 2020 aloitin kahden Bulldog IIA koneen rakentamisen. Tavoitteena oli rakentaa Viron ja Ruotsin ilmavoimien Bulldogit. Ruotsalainen kone on vielä työn alla.

Tänään sain valmiiksi Viron ilmavoimien vuonna 1930 käytössä olleen 132 koneen. Referenssikuvan sain mallarikaverilta Virosta. Tosin kuva oli mustavalkoinen. Mallisarjana oli vanha Airfix kuplapakkauksessa ja Viron ilmavoimien siirtokuvat olivat vuodelta 1988. Lähtöasetelmahan oli siis unelmallinen.

Siirtokuvien kanssa oli pienoisia ongelmia. Sain ne kuitenkin jotenkin toimivaksi. Tosin monenlaisia litkuja jouduin niihin käyttämään. Airfixin vanha malli toi myös omat haastensa. Eniten aikaa kului riggausten tekemiseen.

Maaleina käytin Vallejon, Lifecolorin ja Humbrolin maaleja. En lähtenyt paljon vanhentamaan konetta.

Projektina tämä malli oli hyvin kiinnostava ja mielenkiintoinen.

Kommentit

Loistava aihevalinta Airfixin 1/72 Bulldog IIA:sta. Siitähän oli jopa joku yksilö Suomenkin ilmavoimilla ruotsalaisten lahjoittamana, mutta tämä valinta on kyllä mielestäni paljon parempi.

Ainoa kritiikin poikanen liittyy kuvaan 4/4. Siinä nuo rungon ja yläsiiven tuet eivät yläsiipikiinnityskohdassa näytä ihan menneet täysin puhtoisesti. Propellissakin voisi ehkä olla hieman enemmän sävyjä.
Siitä huolimatta hieno malli.
Moi Mika,
Kiitos palautteesta.
Terveisin, Kari