Pienoismallit.net

Sotakorvauskuunari Vega

Puolitoistavuotta rakentelin kuunaria, Vegasäätiöltä sain piirrustukset,

Kommentit

Nyt kaivattais ehdottomasti lisää kuvia, ainakin näiden perusteella näyttää varsin komealle!
Nyt vasta tuot näytille tuollaisia mestariteoksia! Ihan totta, laita lisää kuvia, jos mahdollista. Onkohan sinulla vielä lisää tällaisia taidon näytteitä? Jos on, pistä ihmeessä näytille. Näitä ei enää ole monia!
Olli J. 13.2.2020 11:23 Vastaa lainauksella
Mahtavaa jälkeä yksityiskohtineen! Upea aihevalinta kaiken kaikkiaan, koska sotakorvausajan tuotteita ei ole juurikaan säilynyt nykypäivään (joitain kopioita Tampellan/Lokomon vetureista saattaa vielä lojua jossain ratapihalla entisissä itäblokin maissa). Näitä kuunareita rakennettiin puulaivarakentamiseen erikoistuneiden koivistolaissiirtolaisten toimesta myös Raumalla.
JJ Hilska 15.2.2020 11:37 Vastaa lainauksella
On kyllä hieno työ. Varsin ehkä vähemmän tunnetusta Suomen historian käännekohdasta. Noissa köysistöissä on ollut valtava homma - voi vaan kuvitella sitä tuntimäärää.
Hieno on, olen tätä joskus aiemminkin ihaillut. Olisko ollut Facebookin puolella. Lisäkuvat yksityiskohdista olisivat erittäin tervetulleita. Ja hienoa olis kuulla vähän lisää tekemisestäkin, esim. noista metalliheloista, pylpyröistä ja vanttiruuveista. Lienevät toimiviakin?
Onnea Viikon Mallista. Hieno lopputulos! Valokuvien lisäksi taustoitusta olisin kaivannut paljon enemmän, koska tällaisten hienojen kuunareiden liittyminen sotakorvauksiin on jäänyt minulle täysin tuntemattomaksi asiaksi.
Onneksi olkoon ansaitulle viikon mallille!
Monikaan ei tiedä näistä sotakorvauslaivoista. Aihe on todella historiankin kannalta erittäin merkityksellinen.
Tämä Kuunari oli Viimeisiä sotakorvauksia 1952 lähetettyjä.Vega oli tehty upseerien koulutuslaivaksi.Samalla runkomallilla tehdyt alukset olivat paljon vaatimattomampia. Kiitos Juha Savola !
[quote="Kai Kauppi"]
Onneksi olkoon ansaitulle viikon mallille!
Monikaan ei tiedä näistä sotakorvauslaivoista. Aihe on todella historiankin kannalta erittäin merkityksellinen. KIITOS.Vega kuunarista löytyy paljon tietoa.Haualla vega.
Tuo on aivan upea,en löytänyt mittoja jos tuo on 1/50.olisiko vajaa metri.lisä kuvia ollaan täälläkin odotettu, tässä luurissa kun ei ole facebookkia.Meillä on nyt työn alla Herttuatar joka liippaa hiukan tuota vegaa, vain väriltään mutta eihän nuo takilat niin hirveästi muuttuneet purjelaivoissa.Tuosta takiloinnin yksityiskohdista kaipaisin pari fotoa ja kansista.Zoomaamalla saa vain sen kuvan, että tahtoo nähdä lisää.😀👍🏼🇫🇮
Onnittelut!

Tämä oli aivan toivottavaa!

yt.
MK