Pienoismallit.net

Saab 9-5 NG Aero Sportcombi

Yksisarvinen

Uusi muokkaamisprojekti aloitettu, esikuvana auto, jotai ei pitäisi periaatteessa olla olemassa. Saab 9-5 sportcombi 2011, joita tehtiin 33 kappaletta. Tarkkaa esikuvaa autolle ei ole, yhdistellään mielen mukaisesti parhaimman näköiseksi. Väristä saa ehdottaa mielipiteensä, valkoinen ja viininpunainen ovat pyörineet mielessä. Lähtökohtana kaapista löytynyt Aoshiman Honda Orthian perä, naitettuna Revellin Audi R8 keulaan. Loput osat lainataan Aoshiman Honda Accordista.

merkinnät

Lyödään tämä vihdoin ja viimein valmiiksi. Tähän astisista muutosprojekteista tämä oli ehdottomasti vaikein toteuttaa, takalaseihin en ole tyytyväinen, muoto on erittäin vaikea, ja osat hankala saada liimattua, jonka johdosta takaspoileri ei näy ollenkaan. Rankka projekti muuton yhteydessä, joten loppuvaiheessa tavoite olikin vain saada valmis lopputuotos uuteen hyllyyn. Jälkeenpäin ajateltuna sedan olisi ollut helpompi toteuttaa. Takalaseja lukuunottamatta olen tyytyväinen projektiin, ja esikuvaltahan tuo omasta mielestä näyttää, ja jollaista ei kellään muulla(varmaankaan) ole hyllyssä. Siinähän tämä kittaamisen ihanuus onkin:) Kommentteja…
Sisusta saatettu nyt mun puolesta sellaiseen kuntoon, kun itselle kelpaa. Kuten korissakin, virheitä on sisustassakin, mutta itselle kelpaa. Seuraava murhe on saada sisusta sopimaan korin kanssa yhteen.
Kori saatettu muotojensa sekä maalipintansa puolesta valmiiksi. Loput yksityiskohdat jätän lopuksi. Värin pitäisi olla Saabin ” Arctic white”. Autosta tulossa siis 2.8 v6 neliveto Aeron korisarjalla ja sisustalla. Paljon virheitä, ja asioita, jotka pitäisi olla toisin, mutta se näyttää omaan silmään riittävän hyvältä. Seuraavaksi suurempi projekti onkin sisustan teko, ja sen naittaminen koriin sopivasti.
Kori vaatii nyt enää pikkutasoittelua, kuten aikasemmin arveltiin, vähän enemmän työtä se tähän asti vaati. Väriksi tulee ehdottomasti valkoinen, paljon puhtaamman ja siistimmän näköinen noin. Seuraavaksi tarvitaan ovenkahvat vielä sekä paneelirajat kaivertaa, jonka jälkeen korin voi hioa lopulliseen kuosiin. Takana oleva valopaneeli saattaa aiheuttaa harmaita hiuksia, sillä erittäin hankala leikata muovista saatikka saada pysymään paikallaan. Mietinnässä ollut kuumaliiman käyttö siihen? Mahtaako onnistua? Sisustaa aloitettu myös jonkin verran, niin raakile vaiheessa vielä, etten kuvaa uskaltanut ottaa. Alusta passaa pituutensa puolesta lähes…
Koriin löydetty suht oikeanlaiset muodot, pinnan tasoittelua, kaivertamista, ja pikkupakkelointia vuorossa. Tosiaan rakentavaa palautetta saa ja pitää antaa! Kumpi väri tuohon sopisi, valkoinen vai viininpunainen? Viininpunainen tosin ei ole alkuperäinen väri ”Ng Femmassa”.