Pienoismallit.net

Alitalia Caravelle VI-N

Italialaista tyylikkyyttä

Nostalgiapuuskassani päätin noin vuosi sitten rakentaa Authentic Airlinersin sarjasta vielä uuden Caravellen, alatyyppiä VI-N. Caravelle on mielestäni kautta aikain kaunein suihkumatkustajakone, ja siihen sopivat erittäin hienosti monen historiallisen lentoyhtiön värit. Itse konetyyppi ei varmaankaan suurempia esittelyjä tällä saitilla kaipaa.

Italian kansallisen lentoyhtiön, Alitalian maalauskaavio 1960-luvulla oli erilainen kuin yhtiön nykyisissä koneissa, ja se oli mielestäni hyvin tyylikäs. Koneen pyrstöön oli maalattu, kuten aikoinaan monilla muillakin kansallisilla lentoyhtiöillä, kyseisen maan lipun värit. Rungon cheat-line muodostui sinisistä, valkoisista ja mustista juovista, jotka jatkuivat leveämpänä alueena koneen nokalla.

Caravellen rakentaminen sujui ongelmitta. Authentic Airlinersin sarjat ovat hartsia, mutta mallien tarkkuus ja osien yhteensopivuus on huippuluokkaa, ja olin rakentanut jo aiemmin yhden Caravellen heidän rakennussarjastaan. Maalasin rungon valkoiset alueet Tamiyan Fine Surface primerilla. Lopuksi ruiskutin pinnan Tamiyan kiiltävällä spray-lakalla. Alumiiniset kohadat pohjustin aluksi Tamiyan kiiltävällä mustalla, jonka päälle ruiskutin Alcladin White aluminiumia. Käytin myös Vallejon maaleja pieniin yksityiskohtiin. Siirtokuvien lukitsemiseen mallin pitaan käytin Humbrolin kiiltävää akryylilakkaa.

Kommentit

Hyvin istuu Alitaliankin värit Caravelleen, ja työn jälki on tekijälle ominaiseen tapaan moitteetonta. Alumiinipintaan ehkä kaipaisi pientä sävyvaihtelua tms. joka elävöittäisi kokonaisuutta.
Tally-ho 12.2.2020 14:12 Vastaa lainauksella
A Lappalainen kirjoitti:
Alumiinipintaan ehkä kaipaisi pientä sävyvaihtelua tms. joka elävöittäisi kokonaisuutta.
Terve,

Kiitos tähdistä ja kehuista. Olet ihan oikeassa tuon monotonisen alumiinipinnan suhteen. Olisi pitänyt käsitellä paneeleita ja ohjainpintoja hieman eri sävyillä. Hyvä huomio! Seuraavalla kerralla sitten.
Mahtavan hieno ja esikuvalleen uskollinen malli taas. Tuo maalauskaavio on kyllä upea, ja hienosti olet vanginnut aikakauden tunnelman tuohon! 4,5.
Tally-ho 17.2.2020 22:01 Vastaa lainauksella
Heikki, kiitos positiivisista kommenteistasi ja tähdistä!!