Pienoismallit.net

Dornier Do-17E

Dornier Do-17E

Aihepiiriksi tuli 39-45 vaikka olisi tämä varmaan sopinut myös 14-38 ajankohtaan. Rakennusohjeessa ei ole mainintaa minkä ajan konetta malli kuvaa.

Vihdoin ja viimein sain tämänkin työn alle. Malli on alunperin 70-luvun alun tuotteita ja taisi aikoinaan kuulua Airfixin parempaan tuotantoon. Aika kylläkin oli ehtinyt jättää jälkensä muotteihin. Vaikka malli onkin Bilekin paketoimana, niin jäljet johtavat Airfixiin. Todisteena tästä siiven yläpuolisen valukappaleen sisäpinnalta löytyy Airfixin logo ja vuosiluku 1971.

Suurin syy rakentamiselle oli 30-luvulta peräisin oleva yläpintojen rusjea-vihreä-harmaa kolmivärikaavio (RLM61, RLM62 ja RLM63). Pohja on vaakean sininen (RLM65). Samalla malli toimi maalnkuivumis ajankuluna Fortress I lle. Kokeilumielessä käytin Akanin Su-27 Light Blue väria kuvaamaan RLM65tä. Tosin Xtran RLM63 sijasta käytin Xtran RLM02 väriä Michael Ullmannin suosituksen mukaan.

Rakentaminen alkaa perinteiseen tapaan ohjaamosta ja sisäosista. Hallitseva väri on RLM02. Vain mittari- ja kojetauluissa on ripaus RLM66ta. Nykypäivän mittapuun mukaan ohjaamon ja rungon sisustus on suorastaan karua työtä. Pientä haastetta toi ohjaamon oikea alanurkka, se kun paljastui melkoiseksi kasvihuoneeksi. Eikä kyseistä kohtaa esitelty kasausohjeessa millään lailla. Netistä piti hakea regerfnssi valokuvia. Kyseinen paikka osoittautui lopulta varsin haasteelliseksi rakennuskohteeksi. Sovitteet kun eivät olleetkaan aivan sopivia. Muovisoiroa ja filleriä peliin. Jälkeenpäin ajatellen lisituksen etureuna olisi pitönyt sivitta siten, että se istuu nokkakupoliin. Nyt lasituksen takareuna on sovitettu runkoon ja etureunan ja nokan puolipallon väliin jäi täyttämistä vaativa rako. Kaiken kukkuraksi ikkunoisen maskauksessa oli omat haasteensa. Raamituksia kun ei tahtinut erottaa kirkkaasta muovinpalasta joka tuli rungon oikeaan kulmaan.

Moottorisuojien ja päälaskutelineiden kokoaminen oli myös aika mielenkiintoinen homma. Edellä manittu kokonaisuus kasattiin ensin ja liimattiin sitten valmiina pakettina siiven alapinnan upotuksiin. Muottien ikä näkyi osissa sillä pikku rakoja jäi sinne sun tänne.

Pinta edusti oman aikansa trendiä ollen täynnä pientä kohoniittiä. Jätin pinnan sellaisekseen. Yleisestiottaen osien sopivuus olisi voinut olla parempikin. Sopivuusongelmat saattoivat johtua myös muottien iästä. Valupurseita esiintyi paikka paikoin.

Pohjavärinä ja hiontamaalina toimi Revellin 45 joka sävynä on mielestäni aiika lähellä RLM02ta. Ainakin Lifecolorin versiota siitä. Sisäpinnat kun on vetäisty Lifecolorilla ja värit ovat aika saman kaltaisia.

Tällä kerralla uutena asina kokeilin sirpalekaavion tekoa mallineen mukaan. Skaalasin maalauskaavion 1/72 kokoon ja tein reiöt nurkkapisteisiin, sitten paperi mallin päälle ja pisteitä tussaamaan. Lopuksi pisteiden yhdistäminen ja pari-kolme kerrosta väriä pintaan. Viimeisellä maalauskerralla hoksasin teipata värirajat jotta linjat olisivat kutakuinkin suorassa. Olisi pitänyt teipata heti ensimmäisestä värikerroksesta lähtien. Samalla totesin, että King Crimson ei ole parasta mahdollista taustamusaa kun pitää teippisoirojen kanssa näperrellä. Teippien poiston jälkeen voi vain todeta maskien vuotaneen jällleen kerran. Turhaa hifistelyä koko teippi episodi. Ja sitten vaan paikkailemaan. Teipit taitavat toimia paremmin uudemmissa, sileäpintaisissa malleissa. Dornierissa niittejä oli riittävästi.

Teippi episodin jälkeen huomasinsin, että pari saumaa pitää pikkuisen paklata ha hio. Ja tietenkin maalata pariin kertaan. Alkaa olla mallissa väriä tarpeeksi.

Siirtokuvat pääosin sarjan mukana tulleita. Peräsinten kansallisuus merkinnät on XtraDecalsin hakaristiarkilta. Sivuvakaajien sisäpintoja piti paikkamaalata kun punainen siirtokuva ei lähtenyt kokonaan pois yrityksistä huolimatta. Ulkosivujen repeämiä en paikkaillut, kuvatkoon käytön jälkiä. Siiven alapuolen merkinnöissä kävi kömmähdyc, palkkiristit olisi pitänyt laittaa lähemmäs siivenkärkiä. Nyt on numerot ja ristit väärässä järjestyksessä.

Panelirajoja on korostettu AK Interactiven tuotteilla. Tällä kerralla putsasin ylimääräiset pois kuivalla talouspaperin palalla. Aika hyvin litkut lähhtivät ja urien pohjallekin jäi jotain. Ainakin syvimpiiin paikkoihin. Paikoitellen maalikerrokset olivat tukkineen hentoiset urat. Pakokaasuvanoihin ym töhryihin on käytetty sekä litkujs että pigmenttejä. Referenssejä pakokaasuvanoille oli yllättävän vähän tarjolla. Pakokaasusotkut on tehty mattalakkauksen jälkeen. Panelirajojen korostus on ennen mattalakkaa.
Ilman tappioita ei mennyt tämäkään rakentelusessuo. Yksi antenni piti uhrata Carpet/Floor Monsterille.

Pikkuisen rujoksihan mallli jäi kun muutama liimasauma ei onnistunut kunnolla, mutta ajoi asiansa maalinkuivumis mallina. Kun aurinko ei suostunut näyttäytymään kuvienottohetkellä, niin oli käytettävä kameran salamaa.

E-P

Kommentit

Nämä vanhemmat Do-17 versiot ovat kyllä mielenkiintoinen mallailuaihe. Itsellänikin on juuri tuo Bilekin (ex Airfix) ja pari RS:n mallisarjaa noista varhaisemmista Dornier versioista odottamassa työn alle pääsyä.
Bilek = Airfix sarja on kieltämättä A:n vanhempien sarjojen parhaimmasta päästä. Hentoja kohoviivoja ja jopa kaiverrettuja uria. Ei golfpallo niittihirvityksiä juurikaan. Siihen kun lisää Falconin kuomut ja vähän fotoetsiä, niin vot.

Nyt kuitenkin E-P hyvä täytyy todeta tuosta työn jäljestä hieman. Satsaa nyt enemmän erityisesti perusjuttuihin, kuten maalirajojen terävärajaisuuteen ja maalaustyöskentelyyn yleensä. Samoin osien saumojen pikku irvistely pitäisi saada pois.
Ne kun ovat kunnossa, niin voi lähteä hifistelemään paneeliuralitkutuksilla tms.

yt.
MK
Kiitokset rakentavasta kommentista, Mika. Pitää varmaankin lopettaa näiden maalinkuivumismallien teko. Niihin ei näemmä tule kunnolla panostettua. Ja sitten lopulta tuli itseaiheutettu kiirus saada malli julkaistua. Pitäisi vaan nysvätä kaikessa rauhassa ilman mitään itselle asetettuja aikatauluja. Kun mallailukäsialakin on mitä on, niin eipä sitä kiirehtimällä juuri kummempaa jälkeä saa aikaiseksi. Seuraava sirpalekaavio on sitten maskeerattava kunnolla, ettei värit valu taaskin väärälle puolelle.

E-P