Pienoismallit.net

Avia S-199 Mezek

Messerchmittin velipuoli

Avia S-199 oli tsekkikopio Bf-109:stä. Onnettomien sattumusten takia konetta jouduttiin radikaalisti suunnittelemaan uudestaan, lähinnä moottorin osalta. Tämä vaikutti dramaattisesti koneen käsiteltävyyteen, joka alkuperäisessä muodossaankaan ei liene niitä helpoimpia ollut. Tämä koskee lähinnä käsiteltävyyttä maassa.

Israelin valtion itsenäistyttyä, ei sen ilmavoimilla ollut taistelukykyistä kalustoa ja apuja haettiin USA:n nihkeän suhtautumisen takia euroopasta. Tsekit olivat myötämielisiä yhteistyöhön ja niinpä israelilaiset ostivat S-199:n lisäksi myös mm. Spitfire Mk. IX/9 - koneita, joista enemmän toisella kertaa. Netissä löytyy Avia S-199:stä ja sen kehityksestä sekä moottorin (Jumo 211/ Heinkel 111) valintaan johtaneesta tehdaspalosta tietoa myös suomeksi.

Kone oli niin huonosti käsiteltävä, että tsekit kutsuivat sitä nimellä Mezek suom. Muuli. Israelilaiset kutsuivat sitä kunnioittavammin Messeriksi, tosin jotkut israelilaislentäjät, jotka maailmansodassa olivat lentäneet Spitfireillä tai Mustangeilla, kutsuivat sitä vähemmän kunnioittavalla nimellä Messershit.

Malli itsessään muistutti jossain mielessä Mezekiä: vaikka osat näyttävät valurungossa todella hyvältä, on niiden yhteensaattamisessa toivomisen varaa. Itselläni ehkä jossain kohtaa hieman ote pääsi lerpahtamaan, mutta valmiiksi sain mallin kuitenkin. Maalaukseen käytin Humbrolin värejä ohjaamoon ja ensimmäistä kertaa AK:n True Colors laqcuer-värejä ulkopintaan. AK:n väreihin olen tyytyväinen, pinnasta tulee puolihimmeä. Siirtokuvina käytin KP: omia sekä Sky's Decalsin tuotteita. Näissä molemmissa on hieman toivomisen varaa asettumisen suhteen.

Tykkien putket ja pitot-putki ovat Master Modelsin valikoimasta, vyöt Eduardilta, antennilanka EZ- lankaa ja jarruputket ohutta metallilankaa. Lopuksi kevyttä säistämistä ja vanhentamista. Kuvissa israelilaiset Mezekit näyttävät melko puhtoisilta. Koneilla tapahtui paljon onnettomuuksia, eivätkä ne olleet käytössä Israelissa enää vuoden 1949 jälkeen. Avia S-199:n korvasi nopeasti Spitfiret ja Mustangit, jotka olivatkin IDF:n käytössä 1960-luvulle asti.

Kommentit

Hieman vähemmälle huomiolle jäänyt Mersu perheen edustaja. Siistiä työtä kaikin puolin. Tyyppi on sen verran outo, että jätän syvällisemmät pohdinnat aiheeseen perehtyneille. Maalattiinko nämä Israelissa uudelleen vai jäikö pintaan tsekkien oma väri? Muistuttaa paljon RLM02 olematta kuitenkaan täysin sama-eli mitä sävyä käytit? AK Interactiven True Color värit ovat siis kokeilemisen arvoisia.

E-P
Joo, väri ei ole RLM 02, vaan RLM 68, jonka vuosikymmenien jälkeen huomattiin olevan SE oikea sävy, RLM 02:n sijaan. Näin se kehitys kehittyy. Erikoista näissä väripäivityksissä on, että ne huomataan vasta vuosikymmeniä sen jälkeen, kun ensin väärää sävyä on virallisena käytetty, eikä kenelläkään ole nokankoputtamista ollut. Mielenkiintoista, mistä näitä sävyjä löytyy. Vertaan tätä mielelläni suomalaiseen DN-värin päivittämiseen, jolloin 70 vuotta värin käytön jälkeen huomattiin, että sävyjä onkin kaksi erillistä, eikä suinkaan maalierästä tai virttymisestä johtuva värin muuntuminen. Väri on tsekkien alkuperäinen Avioissa käyttämä sävy.
Näyttää ihan Mezekiltä ja työn jälki on minusta varsin siistiä. Vaikka hieman ehkä kritisoit KP:n mallisarjaa, mutta näyttää siitäkin saavan ihan hyvän mallin aikaiseksi.
PhantomII 10.2.2020 17:15 Vastaa lainauksella
No juu, ehkä kritisoin hieman liikaakin. Huolellisella osien sovittelulla asiat hoitunee. Ohjaamon detaljit - samoin muutkin detaljit mallissa - ovat tarpeeksi hyvät, ainoastaan vyöt kannattaa lisätä ja muutenkin sarjasta saa kyllä aivan hienon Mezekin. Mutta kuten mainitsin, alkoi ote hieman rakentelun aikana herpaantua jostain syystä ja se lienee syy siihen, että malli ei ihan täysin tyydytä. Voipi olla, että rakennan vielä toisenkin Mezekin jossain kohtaa.
PhantomII kirjoitti:
Joo, väri ei ole RLM 02, vaan RLM 68, jonka vuosikymmenien jälkeen huomattiin olevan SE oikea sävy,
OK, mistä muuten tuo RLM68 tieto on peräisin. Olen tähän saakka ollut siinä luulossa että tsekkien käyttämä väri oli heidän aivan oma sekoituksensa. No, oppia ikä kaikki.

E-P
PhantomII 11.2.2020 17:56 Vastaa lainauksella
MNO 2036 Smalt Khaki Avion (lukee AK:n purkissa) lienee tuo virallisempi nimi ja RLM68 taas lienee lähin (tai sama) sävy. Tämä oikean sävyn myöhäinen "löytyminen" - ainakin yhden lähteen mukaan - tapahtui Israelissa, kun eräs vanha pappa löysi varastostaan purkillisen sävyä, joilla Mezekit oli aikoinaan maalattu. Oletettavasti maalipurkki oli tietysti lähtöisin Tsekeistä, koska nykyisin Mezekin väriksi ehdotetaan juuri tätä sävyä. Siis nimenomaan myös Tsekki-Mezekien ja näin ollen myös israelilaisten koneiden alkuperäiseksi väriksi.

Israelissa Mezekejä maalattiin myös yläpinnoiltaan vihreä/ruskea-kaavioon (alapuolen pintojen ollen edelleen alkuperäisen värinen), joka ilmeisesti on brittien jälkeensä jättämää varastoa. Minulle uutena tietona tuli, että israelilaiset Spitfire Mk IX:t, jotka tähän asti on oletettu myös maalatun Israelissa brittiläiseen vihreä/ruskea kaavioon, ovatkin kaikki olleet perus vihreä/harmaa-kaaviossa, aivan kuten brittiläiset kollegansa tai vastustajansa - mielipiteestä riippuen. On ajateltu, että israelilaiset maalasivat Spitejään uudelleen vihreä/ruskeaksi, jotta erottuminen brittien Spiteistä olisi helpompaa. Tosin vain osa maalattiin näin.

On mielenkiintoista, että noista ajoista on vasta seitsemisenkymmentä vuotta, samoin kuin toisesta maailmansodastakin ja nyt vasta aletaan löytää "oikeita" sävyjä ja maalauksia koneisiin. Epäilen, että syynä tähän sekaannukseen ja uusiin teorioihin, on nykyteknologia ja uudet "värienmääritysmahdollisuudet" vanhoista mustavalkokuvista - ainakin osittain. No, kehitys kehittyy…