Pienoismallit.net

Junkers Ju-52/3m g6e

BJ+YD

Tämä Junkers Ju-52/3m rekisteritunnuksella BJ+YD, W.Nr. 3003 oli monessa mukana. Osallistui mm. Kreetan operaatioon Välimerellä keväällä 1941, sekä Demjanskin motin ilmasiltaan lukuisten muiden Ju-52 koneiden kanssa Helmikuussa 1942. Demjansk sijaitsee Novgorodin alueella ja täällä Neuvostojoukot motittivat saarroksiin yhteensä 6 Saksan jalkaväkidivisioonaa, yhteensä 100 000 miestä. Motin sisään jäi Demjanskin lentokenttä ja näin ollen Ju-52:t pystyivät toimittamaan ruoka- ja aseapua joukoille ja samalla noutamaan haavoittuneita alueelta. Samainen kone osallistui loppuvuonna 1942 myös Stalingradiin piiritettyjen Saksalaisjoukkojen evakuointeihin.

Suomessa kone vieraili tiettävästi myös muutaman kerran, polttoaineluovutusasiakirjoissa on ensimmäinen merkintä Porista 8.8.1941 ja myöhemmin löytyy maininta koneesta Petsamossa keväällä 1943 valokuvan kera. Talvella 1942 ja 1943 kone oli päällemaalattu valkoisella kalkkimaalilla niin että itärintamatunnusnauha näkyi, kansallisuustunnuksien tilalla oli punaisenristin tunnukset koska kone toimi pääosin sairaankuljetustehtävissä syksyn 1941 jälkeen.

Tämä BJ+YD kone oli alatyyppiä m6e ja erosi edeltäjistään pääosin parempien moottoriensa osalta.

Tämä Hellerin sarja osottautui Italerin vastaavaa paremmaksi, vaikka mielikuva sarjasta oli toisenlainen. Eihän tämäkään täysin ravistamalla kasaan mennyt mutta ei pahempia murheita kuitenkaan esiintynyt. Joitakin yksityiskohtia tein toisella tavalla mitä sarjan ohjeet kehottivat, koska pyrin tekemään esikuvan mukaisen koneen tästä BJ+YD koneesta. Esimerkiksi taka kk:ta ei koneessa ollut vaan ampumon tilalla on umpinainen luukku. Kone on päältä maalattu ensin RLM70/71 sävyihin, sen jälkeen lakkaus ja siirtokuvat, lopuksi tuo valkoinen peittomaalaus. Siirtokuvat ovat erikseen hankitut Print Scalen valmistamat jotka toimivat hyvin, ehkä tuon erilaisen aaltopeltipinnankin takia. Tässä Hellerissä tuo aalto on hieman matalampi ja tiheämpi kuin Italerin vastaavassa. Valkoisessa peittomaalauksessa pyrin jäljittelemään koneesta olleita valokuvia. Väripiirroskin koneesta on tehty ja siinä mm. keltaisia itärintamatunnuksia siipien kärjissä ei ollut, mutta päättelin itse noista mustavalkokuvista että ne olivat kuitenkin keltaiset.

Nämä valokuvat toimivat referenssinä: www.asisbiz.com…kers-Ju-52-3mg6e-KGrzbV1-Sktz-BJ+YD-WNr-3003-Stalingrad-Russia-1942-01.html

www.asisbiz.com…kers-Ju-52-3mg6e-KGrzbV1-Sktz-BJ+YD-WNr-3003-Stalingrad-Russia-1942-02.html

Kommentit

Komee kokonaisuus, hiano. Ehkä rungon ja siipien siirtokuviin ois voinu "vähän" sipaista kalkkimaalia ?
Tuomo Kamppinen kirjoitti:
Komee kokonaisuus, hiano. Ehkä rungon ja siipien siirtokuviin ois voinu "vähän" sipaista kalkkimaalia ?
Kun katsoo referenssikuvia, aika tarkkaan malli toisintaa esikuvaa niiltä(kin) osin! "Hiano" on juu!
Kiitos Tuomo kommenteista! Yritin jäljitellä valokuvia joita koneesta oli ( katso esim. linkit esittelytekstissä ). Kuvissa ei tunnusten päällä kalkkimaalia juurikaan näkynyt, päinvastoin punaisen ristin tunnukset näkyivät hyvinkin tarkkarajaisina, rekisteritunnuksissa "varottu" maalin menemistä tunnuksen päälle ( esim. oikea kylki ) ja värirajat on aika kaukana, D-kirjaimen keskiosa jätetty kokonaan töhrimättä.

Kiitokset Sakarille myös!
Minäkin pidän lopputuloksesta erittäin paljon! Tämä Junkersin pinta on ilmeisen vaikea mallintaa, ja Heller on onnistunut pinnassa hyvin. Maalauksesi ja sen vanhentaminen elävöittää koneen todella hienosti. Itsekin katselin noita kalkkimaalauksen rajapintoja ja mietiskelin, olisiko ne ollut parempi tehdä chipping mediumin avulla (tai hairsprayllä), jolloin ne olisi olleet vähemmän tarkkarajaisia (esim. korkeusvakaajien edessä tai kansallisuustunnusten ympärillä). Jos käyttivät kalkkimaalauksen sijasta oikeaa valkoista maalia, niin sitten tuollainen tarkkarajaisuus olisi odotettua. Hieno Junnu!
Kiitos Juha! Juu, kyllä tuo Hellerin mallintaman koneen pinta on parempi kuin Revellin/Italerin, siirtokuvatkin asentuivat paremmin. Nuo punaisen ristin merkit ovat kyllä erittäin siistit ja tarkkarajaiset että mietin jo että ovatko kenties maalattu tuon kalkkimaalauksen jälkeen, mutta niin kait se ei kuitenkaan ole, eihän siinä kalkkimaalissa olisi varsinainen maali pysynyt. Merkit ovat huomattavasti valkoisemmat kuin tuo muu valkoinen, toisin kuin minun mallissa ne ovat päinvastoin…olisi pitänyt nuo pohjat maalata ensin valkoisella. Kalkkimaalia uskon kuitenkin tuon varsinaisen talvimaalauksen olevan niin värisävyn kuin kulumisenkin vuoksi.

Voi tavaton…en minä tuollaisista chippingeistä ja haireista mitään ymmärrä…ihan vain perinteisillä mennään.
Hieno JU-52 taaskin.
Paljon on jo edellä sanottu. En osaisi varmaan sanoa enempää. Komppaan vain aiempia kehuja. Hellerin sarja (vanha) lienee kuitenkin vieläkin ihan hyvä lähtökohta? (miksei Italerinkin?)

Joskus nuo Wanhatkin sarjat pitävät pintansa;)
Mitä työn alla?
Toivottavasti juurikin näitä?
Kyllähän nämä Markun mallit sen kun vaan paranee…
YT
Kalle
Kiitos Mika ja Kalle kommenteista!

"Mitä työn alla? Toivottavasti juurikin näitä?"

Eipä ole, vaan aivan jotain muuta…siitä myöhemmin.