Pienoismallit.net

Renault FT-17

Aikaisemmin tuli rakenneltua samasta Revellin (Matchbox) sarjasta Char B1 ja nyt välipalana isompien vaunujen mallailun ohessa oli Renaultin vuoro. Malli itsessään on sellainen että jos haluaa pilkkua viilata niin tämä on parasta jättää kokonaan tekemättä… Itse en niinkään viitsinyt alkaa oikeellisuuksista nipottamaan kun ei kuulu tapoihin, vaan hyväksyin puutteet. Toisaalta päätin kyllä avata etupään luukut ja rakensin kuljettajan työtilat jotta ei homma olisi liian suoraviivainen eli kivaa pitää olla. Moottorinkin lisäämisestä malliin hetken haaveilin mutta totesin että vaunu on takapäästään sen verran esikuvastaan poikkeava ettei tässä mittakaavassa kannata alkaa kyseiseen muutostyöhön. Värit on Revelliä, Humbrolia ja Tamiyaa, hieman vesivärejä ja mattalakka spraypullosta päälle.

Kommentit

Vaikka en ole mitenkään kunnostautunut tankkimallaus sektorilla, niin seuraavasta kyllä pidän:

"Toisaalta päätin kyllä avata etupään luukut ja rakensin kuljettajan työtilat jotta ei homma olisi liian suoraviivainen eli kivaa pitää olla".

Tämä on minulle ns. "soft spot" tankkien suhteen. Olen päässyt 70-luvun lopulla ja 80-luvun alussa Parolan panssarimuseossa kiipeilemään tankkien sisälle, kun silloin se oli vielä sallittua.

Tankkien sisäjuttujen muistoista on jäänyt kumma fiksaatio, että jos teen vielä tankkimallin, niin siinä pitää olla sisuskalut myös. Äärimmäisen hienoa, että Joona on nyt jopa 1/76 malliin tehnyt sisuskaluja.

Muutenkin malli näyttää hienolta.

Muuten tankkimallailusta tietämättömänä en pysty kommentoimaan muusta.

Wanhat (Matchboxsin?) (Revell?) 1/76 tankkimallisarjat alustajuttuineen näyttävät nyt kokeneen ihan aiheellisen uudelleenherätyksen. (niitä on muillakin sivustoilla)
Kiitos kommentista! Itse olen tosiaan mallarina vasta aloittelun puolella, mutta taustajoukoista on tartutettu sellaista asennetta että mallailun pitää olla kivaa ja malleihin kun tekee itse jotakin pikku lisää, kuten esim. tässä tapauksessa nuo sisuskalut, niin malli on sitä kautta persoonallisempi ja onnistuminen tuo iloa. Yllättävänkin helppo homma kun katseli kuvia ja ei viilannut liikaa sitä pilkkua… Ja tosiaan Revellin uusintajulkaisut vanhoista Matchbox malleista ovat vissiin aika suosittuja ja vaikuttaisikohan sekin että niitä saa markettien hyllyiltä.