Pienoismallit.net

Boeing Fortress I (B-17C)

Coastal Command Lady

”Rannikko Linnake”

Fortress I on brittien nimitys alkupään Boeing B-17C koneille. Ne olivat ensin RAFn kirjoilla ennen siirtymistään Coastal Commandin palvelukseen. Malli esittää Coastal Commandin yksilöä AN530. Fortress I tyypin koneita oli kirjoilla kaikkiaan kahdeksan kappaletta joista tuhoutui osa ja loput romutettiin tai palautettiin lähtömaahansa. Suuri osa koneista oli operatiivisessa testauskäytössä Kaikkien Fortress I koneiden brittiläinen tunnus oli muoyoa Anxxx.

Tarkkoja tietoja väreistä ei ole saatavilla mutta suurella todennäköisyydellä Bomber Commandin värit korvattiin lopulta Coastal Commandin meritoiminta väreillä. Mallin maalaus perustuu netistä löytyneeseen kaavioon ja lähdekirjan oletuksiin. Zinc Chromate Green on oma sekoitus jossa on Lifecolorin Zinc Chromate Yellowia on jatkettu muutamalla tipalla mustaa. Malli on Italerin pakkaama mutta epäilen että valurangat ovat Academyn alkuperäistuotantoa.

Eturungon sisäkaton ohjaamon edessä aioin maalata Vallejon alumiinilla ihan kokeilun vuoksi. Mutta siitä tulikin valkoinen, joten vaihdoin Akanin matta alumiiniin. Lopputulos oli vaalea metallipinta. Ohjaamon sisäkattssa käytin Revellin 99 jonka päällle tuli maastamäälaus. Koko ohjaamon kapiini oli kirkasta muovoa, jonka maskien laittamiseen ja maalaamiseen meni useampi tovi.

Ikkunoiden ympärystät rungon ulkopuolella on maalattu naamiosävyillä. Tuumailin ettei ikkunoita tarviste maskata kun reunukset on maalattu etukäteen. Samalla tuli käytännön esimerkki siitä, että lasitukset kannattaa liimata kunnolla. Toinen takarungon näyteikkunoista irtosi kun olin jo liimannut rungon puolikkaat toisiinsa. Onneksi osa putosi pöydälle. Ei auttanut muu, kuin teoppisoiro lasiin ja sovittamaan takaisin paikoilleen. No menihän se lopulta paikoilleen ja nesteliimaa äkkiä saumaan. Operaation aikana oli myös vastakkaisenpuolen lasitus puoleksi irronnut. Se piti vielä painaa takaisin paikalleen ja kisää liimaa saumaan. Hommaa kyllä helpotti se, että lasissa ei ollut reunusta, joka vastaisi aukon reunaan rungom sisäpuollella vaan oli ns tykö istuva sovite. Mutta oma hommansa siinäkin.

Toinenkin pikku lipsahdus kävi. Ylärungom keskikohdan lasien raamit tuli harmaalla kun piti vetää vihertäbän harmaalla. En alkanut osaa uudelleen maskeeraamaan. Jääköön harmaa kohta vihreyden keskelle.

Malli oli sen verran suuri, että maalasiin rungon erikseen ennen siipien asentamista. Ompahan kunnollonen tartuntapinta siipien maalaamisen ajaksi.

Siipiä liimatessa kävi pieni takaisau, jo aikaisemmin oireillut sivu ikkuna irtosi osittain köpistelyn aikana. Ei auttanut muuta kuin varovasti irrottaa kattoikkuna ja sitö kautta painella irronnut ikkuna paikoilleen ja lisätä nesteliimaa saumaan. Tuo kyseinen lasitus osoittautui sitten tofelliseksi murheenkryyniksi, Sitä kun sai liimailla vähän väliä paikalleen.

Pakkelia piti laittaa pariin nokan ylöpuolen saumaan.

Rungon ja siipien alapuolet on maalattu Hu230 PRU.blue värillä.Väri vaati minimissään kaksi kerrosta peittääkseen hyvin, paikoittain enemmänkin, Sama ilmiö on Hu223 Dark Slate Grey kanssa, joka toinen yläpuolen väreistä. Harmaa on Hu123 Extra Dark Sea Grey. Pientä maalipintojen paikkailua piti tehdä muutamaan paikkaan. Takakartion, iso kirkasmuoviossa, jätin maalaamatta kun täyttä selvyyttä asiaa en saanut, eli molempia versioita sekä maalattuja että maalaamattomia tuli vastaan.

Siirtokuvissa ei ollut kummenpia ohgelmia, mitä nyt tunnuskirjaimet WP-F olivat mielestäni hieman liian suuria kun valokuviin vertali. Alapuolelle sarja ei tarjonnut kansallisuuustunnuksia lainkaan. Paneelirajoissa on käytetty AK Interactiven tuotteita. Oli kaikkiaan varsin aikaavievää puuhaa litkuttaa panelirajat, Etetkin kun maali ja lakkakerrokset olivat osittain tukkineet kapoiset urat. Loppusilaus Humbrolin mattalakalla. Lakkasin mallin useammassa erässä käsittelyn helpottamiseksi. Vaikka purkin sisältö oli mulkoista tahmaa jota piti ohentaa varsin reilusti ennenkuin siitä sai juoksevaa, käytin samaa purkkia. Lopputuloksena onkin sitten hieman eri kiiltoasteisia pintoja laimennussuhteesta riippuen. Eli ei täysin tasaista mattapintaa. Pakokaasuvanat on sotattu mattalakan päälle.

Kuvat on otettu salamaa käyttäen yhtä lukuunottamatta. Pisteenä iin päälle osa jäi tummiksi… Pitänee ottaa paremmat kuvat joskus valoisaan aikaan. Että tämmöinen tapaus tällä kerralla.

E-P

Kommentit

Eikö keulaikkunan pitäisi olla avoin ilman raamituksia? Poikkeuksena luukku keskellä kuten normaalisti näissä on.
Kuten normaalisti B-17C:ssä on tässäkin B-17C:n normaali keulaikkuna
Kiitos kommenteista. Hyllystäni löytyvän aineiston mukaan raamitettu lasinokka esiintyi aina B-17E malliin saakka, B-17F oli ensimmäinen alatyyppi jossa oli useammasta osasta kasattu pleksilasi nokka. Tässäkin versiossa alkoi näkyä kuvun sisäpuolisia tukirakenteita sitä mukaa kun ylimääräisiä konekiväärejä alettiin asentaa koneen nokkaan.

E-P
Kiitos molemmille asian selvennyksestä!
Valokuvista tulis varmasti näyttävämpiä jos käyttäisi jonkinlaista taustaa/taustapahvia eikä kuvaisi pelkästään pöydällä.
Muuten ihan hyvännäköinen malli.
Joo, huomasin sen, että suurempi malli on hankalampi kuvattava kuin pienempi. Ympäristö alkaa tunkemaan kuvan reunoilta mukaan. Mikä olisi sopiva taustapahvi 1/72 nelimoottoriselle pommikoneelle? A2 vai peräti A1 arkkikoko. väri saisi olla neutraali, vaalean harmaa? Entä sitten harmaat suihkarit, minkä kokoista väristä taustapahvia arvon mallarikollegat suosittelevat? Pitääkin tutkia pm netin arkistot josko aiheesta löytyisi jotakin. Suunnitelmissa kun on rakennella jokunen suurempikin malli kuluvan vuoden mittaan,

E-P
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Mikä olisi sopiva taustapahvi 1/72 nelimoottoriselle pommikoneelle? A2 vai peräti A1 arkkikoko. väri saisi olla neutraali, vaalean harmaa? Entä sitten harmaat suihkarit, minkä kokoista väristä taustapahvia arvon mallarikollegat suosittelevat?
Itse käytän kuvauksissa A3 kokoista taustapahvia aina, ei haittaa vaikka joillekin malleille "liian suuri", eipähän ainakaan tule kuvia cropatessa ja muokkaillessa esiin muuta, kuin sitä taustapahvia. Eri värisiä A3:sia olen ostanut suomalaisesta kirjakaupasta, maksavat sen 2-3 euroa/kpl. Musta toimii hyvin useaan malliin, valkoinen myös jos haluaa studiokuvia. Olen myös maalannut valkoiseen A3:seen vaalenasinisellä sprayllä satunnaisia suihkauksia jolloinka saadaan hemmetin hyvä taivas skenaario pilvillä (siinä mun WTC diossa tätä käytetty). Myös Metal Gear Rex diossa olen kilikaleilla maalannut satunnaisen Woodland camon taustapahviin ja toimii! On sen verran paksua pahvipaperia, että kestävät spraymaalauksen päälle ja taipuvat vielä normaalisti.
A3 kokoa minäkin olen käyttänyt ja rajannut siten lopuksi kuvankäsittelyohjelmalla.
Kiitokset vinkeistä Jean ja Juha. Pitää piipahtaa ostoksilla. Ja siivota työpisteen ympäristö, jotta sinne mahtuu virittämään kuvauspisteen. Tai pitää harkita muuta valoisempaa paikkaa. On kaiken lisäksi ollut niin harmaita päiviä, että en ole saanut otettua uusia kuviakaan Coastal Commandiin ladysta.

E-P
Ensimmäisen kerran mulle on käynyt näin. Kolmentoista arvion jälkeen tähdet jakautuvat välillä 2 - 4 ja muodostavat ideaalisen Gaussin käyrän. Heh, harvinainen tapaus.

E-P