Pienoismallit.net

Finnair Boeing 757-2Q8

OH-LBO

Boeing 757:n kehitystyö alkoi vuonna 1979, ja konetyypillä oli tarkoitus korvata jo ikääntynyt kolmimoottorinen Boeing 727. Yleisin käytössä ollut 757-200-malli oli pidennetty versio lyhyemmästä 100-sarjan koneesta. Siihen mahtui maksimissaan 235 matkustajaa. Koneen ensilento suoritettiin vuonna 1982, ja niiden tuotanto päättyi vuonna 2004. Yhteensä koneita valmistettiin yli 10 vuoden aikana 1.050 kappaletta. Boeing 757 on yksi maailman luotettavimmista matkustajakoneista. Sille on tähän mennessä sattunut vain seitsemän kuolonuhreja vaatinutta onnettomuutta.

Finnairilla oli parhaimmillaan liikenteessä seitsemän Boeing 757-2Q8 konetta, joiden voimanlähteinä olivat Pratt & Whitney 2000-sarjan moottorit. Ensimmäinen koneyksilö otettiin käyttöön lokakuussa 1997 ja viimeinen poistui liikenteestä tammikuussa 2014. Finnairin tekniikka jälkiasensi 757-koneisiin myös wingletit, jotka paransivat niiden polttoainetaloudellisuutta. Ensimmäinen kone sai ne syksyllä 2006. Vuonna 2002 alettiin koneiden vanhempaa, viirupyrstöistä maalauskaaviota vaihtaa uudempaan ulkoasuun, jossa tummansinisessä pyrstössä oli tyylitelty F-kirjain, ja moottorit olivat tummansiniset.

Suomalaisia aurinkoon yli 16 vuotta kuljettaneet 757:t (myös Air Finlandilla oli noina vuosina 757:ia) saivat uransa varrella erilaisia vähemmän mairittelevia lempinimiä, koska niiden matkustamot oli tungettu mahdollisimman täyteen istuimia. "Marsuhäkiksi" nimetyillä 757-koneilla lennettiin myös pitkiä legejä välilaskun kautta esimerkiksi Brasiliaan. Niillä matkustamon epämukavuus korostui. Itse voin kompata kyseisiä kommentteja matkustettuani pari kertaa näillä koneilla polvet koukussa Madeiralle ja Kanarialle.

Rakensin mallin Authentic Airlinersin erinomaisesta resiinisarjasta ja maalauskaavioksi valitsin Finnairin aikaisemman, tumman/vaaleansinisen viirupyrstövärityksen. Tähän löytyivät siirtokuvat Draw Decalilta. Siipien corogardit ja pikkumerkinnät sain hankkimaltani Flying decalsin arkilta ja ohjaamosiirtokuvan tilasin Authentic Airlinersilta.

Maalasin mallin rungon valkoisella Tamiyan Fine surface primerilla, jonka lopuksi lakkasin Tamiyan kiiltävällä spraylakalla TS-13. Siipien harmaat alueet ruiskumaalasin Xtracolor X150:llä. Yksityiskohtiin käytin myös Humbrolin ja Vallejon maaleja.

Kommentit

Osaavissa käsissä syntyy hienoa jälkeä. Tätä katselee mielellään. Jos vertaat RusAirin 757:aa tähän AA:n vastaavaan, onko muodoissa eroja?
Tally-ho 28.1.2020 18:07 Vastaa lainauksella
A Lappalainen kirjoitti:
Jos vertaat RusAirin 757:aa tähän AA:n vastaavaan, onko muodoissa eroja?
Terve,

Kiitos kehuista!

Kyllä AA:n malli on parempi näistä kahdesta. Rusairin 757 ihan ok, mutta AA:n mallisssa koneen tunnusomainen alaspäin suuntautuva nokka on juuri oikean muotoinen.
Hieno ja autenttinen malli jälleen Tally-ho.
Näitä kotimaan siviili-ilmailu historian malleja ei ole koskaan liikaa näytillä ainakaan näin pieteetillä tehtyinä.
Ja perään vielä pahoittelut piti antaa mallista komeat 4 tähteä mutta iPad aikakaudella
tuli sormella tökättyä vahingossa vain 3 tähteä,onneksi se ei mallin tasoa laske:)
Tally-ho 31.1.2020 10:59 Vastaa lainauksella
Terve Harry,

Kiitos kehuista ja ymmärrän hyvin tuon virhepainalluksesi. Minullekin on sattunut näillä nakkisormilla pari kertaa samoin. Asia on ihan ok.

T. Tally-ho
Hienosti rakennettu ja maalattu pienoismallimalli konetyypistä, jolla itsekin on tullut joskus lennettyä etelän aurinkoon. Vaikka en yleensä siviilikoneita juuri arvostelekaan niin tämän kävin pisteyttämässä 4 tähdellä. Joissakin kuvissa valkotasapaino on hieman kellertävän puolella, mutta nuo onnistuneet kuvat näyttävät aivan alkuperäiseltä koneelta!
Sattui silmiini juttu Lentoposti.fi nettilehdessä, jossa kerrotaan juuri tästä samasta koneyksilöstä jonka olet mallintanut. OH-LBO on saanut uuden elämän uudessa maalauksessa.

T. Jari
Tally-ho 1.2.2020 10:02 Vastaa lainauksella
Kiitos Jari positiivisista kommenteistasi ja tähdistä!

T. Tally-ho
Esimerkillistä mallailua jälleen, ei mitään moitittavaa! Erityismaininta siirtokuvatyöskentelystä.
Tally-ho 5.2.2020 09:35 Vastaa lainauksella
Kiitos kehuista Heikki!