Pienoismallit.net

Fokker D.VII (OAW) Jasta 18

Ltn Heinz Küstner

Jatkanpa tässä sarjaani Jasta 18:n puna-valkeista "korppi-koneista" (aikaisemmet ovat Albatros D.Va, www.pienoismallit.net/galleria/malli_13950/ ja Fokker Dr.I, www.pienoismallit.net/galleria/malli_14344/ ). Ja yhtenä kannustimena tämän sarjan jatkamiseen oli Mikko Saarelan kommentti tuosta Albatrossista:

"Jasta Rabenin koneet ovat todella näyttäviä. Kai sinä teet näitä koko sarjan, kun kerran olet Pheonin hienon arkinkin hommannut? ;-)"

Tässä Eduardin sarjassa on yhtenä konevaihtoehtona Jasta 18:n komentajan August Rabenin kone, mutta koska tein tuon Fokker Dr.I:n juuri Rabenin koneena, niin halusin nyt tehdä jonkun toisen lentäjän koneen. Valintani päätyi Ltn Heinz Küstnerin koneeeseen. Küstner liittyi Jasta 18:aan heinäkuussa 1918 ja hänellä lienee ollut tässä laivueessa kaksi eri Fokker D.VII -konetta, aikaisemmin Albatros-tehtaan valmistama ja sodan loppuvaiheessa tämä OAW-tehtaan valmistava - molemmissa hänen henkilökohtaisina tunnuksinaan tuo "Mercedes-tähti" ja korkeusvakaajan/peräsimen raidoitus.

Eduardin Fokker D.VII -sarjaa kommentoin jo aikaisemman mallini yhteydessä ( www.pienoismallit.net/galleria/malli_15783/ ). Ja aikaisempien saksalais-kangaspuumallieni tavoin siipien (alapuolten) lozende-dekaalit ovat Aviatticin, maalit pääasiassa Tamiyan ja säistyksessä käytin öljyvärejä ja AK:n tuotteita.

Ja "Jasta Raben" -sarjani siis jatkuu pikku hiljaa välitöinä - seuraavaksi Hans Müllerin Pfalz D.IIIa.

Kommentit

Onhan tuo tosi hieno taaskin. Propelli on erityisen hieno. Ehkä säistystä voisi olla hieman enemmän?

Eduardin sarja lienee mainio lähtökohta tälle konetyypille.
Hienosti rakennettu ja maalattu, ei uskoisi että kyseessä on 1/72 malli.
Mika Kauranen kirjoitti:
Ehkä säistystä voisi olla hieman enemmän?
Tuota säistyksen määrää pähkäilinkin. Tästä koneyksilöstä on valokuva aselevon jälkeen ympärysvaltojen kokoomavarikolta ja siinä kuvassa kuvassa kone näyttää yllättävänkin siistiltä. Siten päädyin lähinnä varovaiseen säistykseen - hiukan kurajälkiä koneen alapintaan ja öljy/lika/nokijälkiä nokkaan. Ehkä ne eivät näissä kuvissa oikein näy.
Heikki 22.1.2020 14:59 Vastaa lainauksella
Oikea herkkupala ja ainoaa oikeaan mittakaavaan! Täydet pisteet!
Sinulta valmistuu tyylikkäitä Fokkereita hyvällä tahdilla. Hieno malli ja hyvät kuvat. Aviatticin lozenget sopivat Eduardin Fokkeriin ilmeisen hyvin, vaikka niitä ei ole siihen varsinaisesti suunniteltukaan, vai kuinka?
Timo-Matti H kirjoitti:
Aviatticin lozenget sopivat Eduardin Fokkeriin ilmeisen hyvin, vaikka niitä ei ole siihen varsinaisesti suunniteltukaan, vai kuinka?
Käsitykseni on, että nuo Aviatticin konekohtaiset lozenge-dekaalit on mitoitettu siten, että ne passaavat Wingnut Wingsin malleihin (1:32) ja skaalattu niistä pienempiin mittakaavoihin. Eduardin Fokker D.VII -malleihin (sekä 1:72 että 1:48) ne passaavat mainiosti - ulkomitat ja siipikaarijako täsmäävät, ainoastaan siivekesaranat (ja siten dekaalissa saranoita kiertävät nauhat) osuvat hiukan eri kohtaan.

Esim. Rodenin 1:72 Fokker D.VII:n kanssa on jo isommat ongelmat, sillä Rodenin mallissa kaarijako (kaarien välinen etäisyys) on virheellinen.

Vastaavasti 1:48 Albatros D.V ja D.Va -dekaalien suhteen Aviattic antaa webbisivuillaan ohjeet siitä mitä muutoksia dekaaleihin on tehtävä, että ne passaavat Eduardin Albatros-sarjaan)
Kimmo K. 24.1.2020 22:55 Vastaa lainauksella
Hieno Fokker! Kritiikkiä en osaa esittää. Lisää öljytahrojakaan en viitsi toivoa, kun perustelit asian yllä.