Pienoismallit.net

The Searchers

Etsijät

John Fordin klassikkowestern "Etsijät" (1956) on Fordin ja John Waynen yhteisistä elokuvista oma suosikkini. Wayne on katkerana sisällisodan veteraanina näyttelijänä parhaimmillaan.

Espanjalainen pikkufirma Oniria Miniatures on julkaissut (28mm skaalassa) elokuvan julisteeseen perustuvan vigneten Waynestä ja Jeffrey Hunterista. Figuurit ovat pienestä koostaan huolimatta melko näköisiä, mutta valujälki oli valitettavan heikkoa. Hevosten jalat joutui kaivelemaan esiin valkometallipurseen sisältä. Kittiä kului paljon… Figuurien pinta oli röpelöinen ja kiillotin ne kauttaaltaan teräsvillan palalla.

Elokuvan keskeinen tapahtumapaikka on jyhkeä Monument Valleyn maisema. Tein puualustan takaosaan muovilevystä taustan johon maalasin ruiskulla ja siveltimellä maisemakuvan. Maasto on tehty Magic Sculpt kitistä, hiekkasiroitteista ja pikku kivistä.

Malli on maalattu Andrean ja Vallejon akryyleillä.

Kommentit

Jälleen kerran ISO WAU! Ja mittakaava huomioiden WAUWAU!!!
Henkka H 18.1.2020 20:32 Vastaa lainauksella
Oletin kuvien perusteella mittakaavaa isommaksi, mutta viimeinen kuva paljasti missä mennään. Todella hienoa työtä ja maisemointi on onnistunut erinomaisesti. Ei varmaankaan ollut helppo lähtökohta joten sitä suuremmalla syyllä arvostan kovasti.
Vakuuttavaa ja vaikuttavaa työtä. Aika monelta mallailuveijarilta jäisi hevosten jalkojen esiin kaivertaminen valkometallista tekemättä…
Petri M 19.1.2020 09:39 Vastaa lainauksella
Upeaa jälkeä, ja vielä kun aihe on yhdestä mun lempielokuvasta! Eipä onnistus itsellä isommassakaan skaalassa.
Moi,

Olet Petri tehnyt hienon pienen dioraaman myös itsellenikin yhdestä parhaimmasta länkkäristä. Seuraavaksi Scar ja sitten vaikkapa Mose Harper kiikkustuolissa!

t. Jake
Kiitos kommenteistanne Henkka, Mikko, Jake ja Petrit :-)
Vaimo näki kuvat ja sanoi syvään huokaisten "Ooooh". Mitäpä tuohon lisäämään!
No ei nuo niin kauhean näköisiä ole. (= Todella upeeta)
Onnittelut Viikon Mallista.
Kaunis- aivan kuten Petri itse :)