Pienoismallit.net

Supermarine Spitfire

MK XVIe

Ensimmäinen 'pro' tason, jos näin voi sanoa, malli jonka olen rakentanut. Tällä en tarkoita omaa rakennustaitoa, vaan sitä että en ole aiemmin tällaista kalliimpaa ja yksityiskohtaisempaa mallia fotoetsi-osineen jne. koskaan ennen rakentanut. Ja olihan tässä jo varmaan pelkästään moottorissa enemmän töitä kuin keskiverto Revellin tms.vastaavassa.

Kommentit

Siistiä työtä olet tehnyt ja mukavannäköisen mallin rakentanut! Mukavaa, että olet käyttänyt aikaa ja energiaa Spitin hienon konehuoneen esilletuomiseen. Konehuoneesta näyttävät tosin puuttuvan kaikki kaapelit ja letkut, mikä tekee näkymästä hiukan liian yksinkertaisen. Silmään myös pisti siipien yläpinnalla olevat mötykät, joiden tarkoitus on minulle epäselvä enkä referenssikuvissakaan niitä näe. Onkohan sinulla tietoa, mitä ne esittävät?

Muutama yksityiskohta ei taida olla oikein. Tästä Spitista on paljon referenssiaineistoa, joiden perusteella pyörien vanteet olisivat olleet "kolmireikäiset". Siivekkeet näyttävät olevan kallistamassa konetta vasemmalle, ja sikäli mikäli koneen ollessa maassa siivekkeet todella jäisivät tällaiseen asentoon ohjaussauvan pitäisi niinikään olla vahvasti poikkeutettuna, enkä sitä huomaa ohjaamokuvassa. 4-Kuvassa silmään hiukan otti taustapeilin suuntaus, joka nyt on enemmänkin ohjaajan omaa naamaa näyttävä kuin yläviistoon taakse. Hyvin olet löytänyt spinnerin vihreälle oikeannäköisen sävyn. Yläosan (Medium) Sea Grayn ja Dark Greenin rajapinnat näyttävät pehmeiltä ja olisi ollut parempi tehdä tarkkarajaisiksi maskien avulla.
Jep, en vielä ihan sillä tasolla ole että lisäilisin itsetehtyjä osia, vielä saa riittää mukana tulevat. Mallissa on vain isoimmat jäähdytys- ja öljyletkut moottorille. Sytytys tms.johdot pitäisi tehdä varmaan jostain sähkökaapelin säikeestä tms. Siiven muhkurat lie jarrulaippojen tangot, jos laipat on auki kokonaan niiden työnnintangot nousee esille yläpinnasta. Siivekkeet heiluu miten sattuu herkkien saranoiden varassa, olisi varmaan parempi laittaa ne pysyvästi johonkin asentoon. Enpä huomannut noita pyöriä! Kiitos palautteesta!
BTW huomasin myös vasta nyt että ohje neuvoi laittamaan väärät pakoputken päät, näyttäisi esikuvansa olevan pyöreät sittenkin.
Antti Heikkinen kirjoitti:
JSytytys tms.johdot pitäisi tehdä varmaan jostain sähkökaapelin säikeestä tms.
Sähkökaapelin säikeestä saat 0.1 mm tai jopa ohuempia johtoja/kaapeleita, mutta niiden kanssa työskentely ei ole aina ihan ongelmatonta. Lyijylangat ovat sen sijaan erinomaisen helppoja työstää, laittaa sellaiseen asentoon kuin huvittaa ja maalata. Itse käytän Plusmodelin lyijylankoja (0.2-1 mm läpimittaisia), kaipa niitä joku Suomessakin myy.