Pienoismallit.net

Fokker Dr.I

Josef Jacobs

Josef Jacobsin Fokker Dr.I Revellin uudemmasta mallista Smerin siirtokuvilla.

Malli on itsessään varsin mainio – tosin valussa käytetty punainen on mielestäni yksi huonoimmista mahdollisista väreistä rakennussarjan muoville. Paria kohtaa viilailin, mutta ainakin yksi sarjasta johtuva suurempi virhe malliin jäi: konekiväärit ovat aivan liian korkealla. Tämänkin olisi saanut korjatuksi, kun vain olisi lukenut tämänkin sivuston rakennuskertomuksia riittävän ajoissa. Seuraavaan Fokkeriin sitten…

Ohjaamoon lisäsin Eduardin fotoetsivyöt. Konekiväärin vaipat korvasin Eduardin etsiosilla. Rungon alasauma sai etsitikkauksen. Clerget-moottori ja brittipotkuri ovat ilmeisesti Rodenin Camelista (kiitos, Tero). Takilointiin käytin ohutta siimaa, elastaanilankaa ja ohutta metallilankaa.

Projektista tuli paikoin hankala omasta suuresta syystäni. Yläsiiven kiinnityksessä en ollut ilmeisesti huolellinen ja jouduin siksi justeeraamaan liimauksia useammasta kohdasta. Laskutelineen kohdalla luotin liiaksi hyvältä tuntuneisiin sovitteisiin ja omiin silmiin. Loppukasauksessa laskuteline osoittautui epäsymmetriseksi, ja taas oli lisätyölle tarvetta. Oman hankaluutensa aiheutti pitkäksi aikaa tahmeaksi jäänyt lakkapinta, joka teki käsittelyn hankalaksi ja suorastaan imi itseensä roskia, pölyä ja sormenjälkiä. No, valmista tuli ajoissa ennen ryhmiksen loppua.

Pienen mustan (tosin kevyesti harmaalla sävytetyn ja kuivasivellyn) mallin kuvaaminen oli oma haasteensa taidoilleni.

Kiitokset kaikille muistoryhmärakenteluun osallistuneille ja ennen kaikkea rauha Mikko Saarelan muistolle.

Kommentit

Mielenkiintoinen koneyksilö. Hieno yksityiskohta tuo Clerget-moottorin käyttö - jo potkurikin näyttää minun silmääni Clerget-koneeseen oikeaoppisesti "ei-saksalaiselta".

Jacobshan oli Jasta 7:n komentaja ja tuon Jastan tunnusväri oli musta. Jacobs oli Dreideckerillä eniten ilmavoittoja saanut lentäjä ja hän lensi sillä (Fokker D.VII:n ohella) sodan loppuun asti (moni muu lentäjähän oli luopunut DR.I:n käytöstä jo paljon aikaisemmin). Jacobsilla oli ainakin kaksi Dr.I:tä (valmistenumerot 450/17 ja 470/17), mahdollisesti kolmaskin ja nämä kaikki olivat mustia, mutta poikkesivat mm. kansallisuustunnuksiltaan toisistaan - lisäksi koneessa 450/17 oli runkoon kansallisuustunnuksen eteen maalattu tulta syöksevä pirun pää. Tämän mallin kone on joko se kolmas tai juuri tuo 450/17, josta se pirun pää on maalattu yli ja kansallisuustunnusten asua muutettu.
Veikko, kiitos taustoituksesta. Jacobs kuulemma tarjosi käyttökelpoisia Clerget-moottoreita löytäneille joukoille vaihtokaupassa moottoreista viiniä ja samppanjaa. Mielenkiintoinen hankintapolitiikka…
Hieno on muuten, mutta onkos siellä joku löysä takilointilanka (yläsiiven ja rungon välissä)?

Täysmusta on kieltämättä haasteellinen väri, mutta mielestäni ihan hyvältä näyttää. Mielenkiintoinen yksityiskohta, että hän asennutti Clerget-moottorin Fokkeriinsa.

Mikon muistoryhmikseen saatiin ihan kivasti malleja.
Kiitos tarkasta huomiosta ja muusta palautteesta, Mika. Siellä on tosiaan päässyt siima löystymään. Onneksi siiman saa kiristettyä lämmöllä.
Werner Vossin Fokker F.I:ssä taisi olla Le Rhône-moottori, eli ei tuo nyt aivan ainutlaatuista ollut. Ehkä nuo huippuässät saivat toteuttaa itseään vähän vapaammin koneen modaamisen suhteen.

Mutta itse malliin, on kyllä synkän kaunis esitys esikuvastaan. Mielenkiintoinen lisä punaisten ja monenkirjavien kolmitaso-Fokkerien joukkoon.
Tero Ekholm kirjoitti:
Werner Vossin Fokker F.I:ssä taisi olla Le Rhône-moottori, eli ei tuo nyt aivan ainutlaatuista ollut. Ehkä nuo huippuässät saivat toteuttaa itseään vähän vapaammin koneen modaamisen suhteen.
Juu kyllä, Vossin koneessa 103/17 oli 60 Sqn -laivueen Nieuport 17 -koneesta saatu Le Rhône moottori. Mutta moottorivalinnassa ei sinänsä ole mitään outoa, sillä konehan oli suunniteltu Oberursel Ur.II -moottorille, joka oli lisenssillä valmistettu Le Rhône 9J. Koska tuo F.I oli esisarjan kone, niin olikohan moottorin valintaan vaikuttanut paremminkin se, että Fokkerin tehtaalla oli tarjolla "joutilas" Le Rhône.
Tero Tyni 12.1.2020 12:35 Vastaa lainauksella
Hienoa työtä, Timo-Matti! On tuo kolmitaso aikamoinen härveli.
Kokomusta?

Katsoin Ospreyn "Fokker Dr I Aces of WWI", jossa kerrotaan:

1. Jacobsin ensimmäinen DR I 450/17 oli musta mustilla risteillä, jotka oli reunustettu valkoisilla (muuten aika vaikea erottaa), siihen lisättiin paholaisen pää runkoon.

2. Jacobsin toinen kone oli 470/17, musta mustilla risteillä, jotka oli reunustettu valkoisilla, valkoinen sivuperäsin.

3. On valokuva Jasta 7:n konerivistä, jossa on kaksi mustaa DR I:stä, molemmat mustia, toisessa valkoiset ristit kuten tässä mallissa. Jacobs väittää että hänellä oli parhaimmillaan käytettävissä kolme kolmitasoa. Onko tämä se kolmas, vai uudelleen maalattu 450/17?

Mistä referensseistä tämän mallin tiedot ovat? En tarkoita kritisoida, olen vaan utelias!

Jacobs on yllättävän vähän kuuluisa ässä, kuitenkin hyvin värikäs elämäkerta ja eli pitkän elämän.

Millainen DR I mahtoi olla Clerget-moottorilla, ainakin nopeampi varmaan?
Kiitos kommenteista, Terot ja Sakari.

Sakarin kohdassa 3. mainitsema valokuva on pääreferenssi. Siitähän ei käy tarkemmin ilmi koneen sarjanumero, mutta ulkoasu on kutakuinkin hyvin todennettavissa. Moottoria ja potkuria en voinut em. kuvasta todentaa, joten niissä on mukana valistunutta arvausta. Toinen yksityiskohta, joka saattaa hyvinkin olla toisin, on laskutelineen ylimääräinen tuki. Ainakin jossain/joissain Jacobsin koneissa se ilmeisesti oli, tässä mallissa ei.

Ymmärtääkseni Clergetissä oli enemmän tehoa kuin alkuperäismoottorissa, joten mahdollisesti nopeutta on tullut lisää. Jostain muistan lukeneeni, että osasyy Jacobsin Clerget-metsästykseen oli se, että vanhentuneiksi katsottujen kolmitaso-Fokkereiden kohdalla huolto ei enää pelannut toivotulla tavalla, ja uudet tähtimoottorit menivät muihin tarpeisiin. Näin ollen sotasaalismoottorit olivat Jacobsille keino pidentää Dr.I:n käyttöikää. Mielenkiintoinen teoria. Onko jollain parempaa tietoa tämän teorian luotettavuudesta?