Pienoismallit.net

Royal Aircraft Factory SE.5a

SE.5a oli ensimmäisen maailmansodan nopeimpia hävittäjiä. Kone oli pidetty lenäjien keskuudessa juurikin nopeutensa, vakautensa ja hyvän ohjattavuutensa takia. Malli esittää kandalaisen Henry John Burdenin konetta keväällä 1918. Burden oli ensimmäinen kanadalainen lentäjä-ässä ja hänellä oli sodan loppuun mennessä 16 ilmavoittoa.

Malli on pääasiallisesti työvoitto. Rakentamisessa oli suuria vaikeuksia etenkin yläsiiven kiinnityksessä. Ongelmat johtuivat kylläkin rakentajasta, koska malli oli taattua Eduardin laatua. Vaikeuksista huolimatta olen tyytyväinen lopputulokseen.

Kommentit

"Vaikeuksista huolimatta olen tyytyväinen lopputulokseen."

Hyvillä mielillä voit olla tyytyväinen. Hyvin siististi rakennetulta vaikuttaa. Hyvä, että saatiin tämäkin loppumetreillä mukaan Mikon muistoryhmikseen. Lisää vaan näitä kangaspuita. Hyvin näyttävät onnistuvan.
Asiallisesti onnistunut kone. Ainoa havaitsemani puute mallissa johtuu varmaan virheellisistä Eudardin ohjeista, joissa takilointiohjeista puuttuvat "landing wire" -jänteet, siis ulompien siipitukien alapäästä sisempien siipitukien yläpäähän tulevat jänteet.