Pienoismallit.net

Nissan R390 GT1

Le Mans 1997

Tamiyan vanha mallisarja 1990-luvulta - tämä oli lojunut jo monta vuotta varastossani, mutta viime vuoden lopulla päätin ottaa tämän vihdoinkin työn alle ja malli valmistui sitten hieman ennen vuodenvaihdetta.
Nissan R390 GT1 oli suunniteltu nimenomaan Le Mansin 24 tunnin kestävyyskisan kuninkuusluokkaa varten ( C-ryhmän urheiluautot ) ja auto osallistui kisaan vuonna 1997.

Malli oli tyypillistä Tamiyan korkeata laatua - ainoastaan moottorin kanssa sai aikaiseksi tuskan hikeä otsalle - mutta se oli ihan oma vika, kun halusin detaljoida moottoria letkutuksilla ja johdotuksilla.

Maalasin mallin Vallejon akryylimaaleilla ja Humbrolin emalimaaleilla.

Kommentit

Komean näköinen kilpuri. Pääasia eli konehuone on vakuuttavan näköinen ja siirtokuvat hyvin paikoillaan. Takavalojen linssit on jotenkin umpeen maalatun näköiset? Kuuluuko ne kumminkin olla oikeassa kilpurissa toimivat, joten mallissakin läpikuultavan punaiset?
Näyttää varsin hyvältä Ismon mainitsemia takavaloja lukuunottamatta. Vanteet hyppää kuitenkin omaan silmään lelumaisina, onko niitä maalattu vai onko niissä sarjan oma kromaus?

Historiikkiin sen verran korjausta, ettei C-ryhmää ollut enää tällöin, viimeinen vuosi niille autoille oli 1993, GT1 luokka korvasi C-ryhmäläiset. 24h kilpailuhan sinänsä oli kuitenkin sama kuin aiemminkin.
Se onkin hyvä että pääkuva on autosta ilman konepeltiä ja moottori kaikessa komeudessaan kaiken kansan nähtävillä hetimiten. Hienoa ja varsin kattavaa detaljointia. Semmonen pistää silmään että turboahtimen pinnan tuntumassa näyttää kulkevan kaapeli. Eikös se kärähtäisi kuuman pakokaasun pyörittäessä roottoreita ja lämmön siirtyessä metallikuoreen?
Siististi tehdyltä näyttää kilouri kokonaisuutena.