Pienoismallit.net

Suomi Rok

Blackburn B-25 Rok

Pavlan Blackburn Rok Suomi tunnuksin, niissä joissa sen olisi pitänyt lentää Englannista Suomeen.
Sarja ei kauheasti nostanut hurraa huutoja kun laatikosta pöydälle karisteli. Rakentaminen taasen yllätti positiivisesti, meni hyvin kasaan eikä kittiäkään paljoa tarvittu. Tosin maalaus sitten paljasti matalapainevalun jäljen. No tässä on kaikkine virheineen.
Suomeen britit olivat varanneet toimitettavaksi 33 Rocia ja niiden toimitus olisi alkanut helmikuussa 1940. Talvisota kuitenkin loppui ennenkuin ensimmäinenkään kone lähti ja Rokit jäivät sitten kokonaan tulematta.

Kommentit

Hieno aihevalinta ja siisti toteutus. Kuvista ei ainakaan näy Pavlan mallien perisynti, eli paksut siipien jättöreunat
Kiitos.
Kyllä se Pavlan perisynti oli siellä, mutta terävä veitsi ja hiomapaperi tehosivat hyvin.
Hieno malli harvemmin nähdystä koneesta ja vaikeista lähtökohdista huolimatta hyvin onnistunut. Kauneimpia ja parhaimpia koneita tuo Blacburn ei edustanut, joten ehkä oli onni ettei Suomi niitä lopulta sitten saanutkaan ettei käynyt kuin Caudron C.R.714 kanssa? Tuo yläpuolen maalauskaavio minulle hieman vieras, mutta kaiketi se tuollainen oli, vaikea sanoa kun eivät Suomeen saakka päätyneet. Oliko tuo Naca-rengas tuollainen alumiinin värinen? Olisi voinut kuvitella että olisi enempi jotain kupari/nikkeliseosta kuten muissakin Brittikoneissa?
Jermakki 6.1.2020 16:06 Vastaa lainauksella
Siistiä jälkeä harvinaisemmasta lentolaitteesta. Kuularuiskujen piiput ovat vähän muhkut, mutta niinpä ne tässä mittakaavassa tapaavatkin olla (kommentti kohdistettu valmistajalle, vaikkei perille menekään).