Pienoismallit.net

Focke-Wulf 190 A-8/R2

Hans Weik, JG 3

Vuosi 2019 meni vähän muissa harrastuksissa, ja tämä menneen vuoden toinen malli valmistui joulukuussa. Toivottavasti tänä vuonna on enemmän aikaa mallinrakennukselle.

Eduardin uudet Focke-Wulfit ovat tämän otoksen perusteella erittäin miellyttäviä sarjoja rakentaa. Kyseisen mallin esikuva on A-8 alatyypin R2 "kenttämodifikaatio", kutsumanimeltään Sturmbock (muurinmurtaja). Tähän kuului raskaampi panssarointi ohjaamon ympärillä ja ulompien siipitykkien vaihtaminen 30 mm MK 108 tykkeihin. Lisäksi ainakin joissakin yksilöissä, kuten tässä mallissa, runkokonekiväärit poistettiin painon vähentämiseksi. Mallissa on myös "silmälaput", eli lisäpanssarit kuomussa, jotka usein poistettiin lentäjien toimesta. Vaikka tyyppi oli tehokas pommittajia vastaan toimittaessa, lisääntynyt paino teki siitä haavoittuvan hävittäjiä vastaan.

Koneen esikuvana on Hans Weikin lentämä koneyksilö JG 3:sta. Hän saavutti 36 ilmavoittoa urallaan. Kone tuhoutui 18.7.1944, kun Weik joutui hyppäämään siitä sen saatua osuman. Sodan lopussa hän siirtyi ME-262 tyypin ohjaajakoulutukseen. Sodan jälkeen hän toimi arkkitehtinä.

Kuten mainitsin, sarjan rakentaminen oli mukavaa ja varsin ongelmatonta. Muuten rakennettu täysin laatikosta, mutta aseiden putket ovat messinkiä ja antennilanka EZ-Lineä. Osa siirtokuvista oli ainakin minun paketissa tärähtäneitä ja stencileiden tekstit eivät olleet kohdillaan. Lisäksi niiden numerointi ei vastannut ohjeita joissakin tapauksissa. Nämä eivät sinänsä olleet isoja puutteita. Malli on maalattu pääasiassa Lifecolorin tuotteilla, metallivärit Vallejoa. Säistämistä tehty normaaleilla kulutuksilla ja panelirajauksilla.

Kommentit

Todella nätti muurinmurtaja. Sama sarja löytyy omastakin hyllystä ja kummasti alkoivat sormet syyhytä…
Tosi hyvän näköinen maalaus ja värit kerta kaikkiaan kohdallaan!
Kiitos Veli-Matille ja Antille kommenteista!
Matti M 2.1.2020 21:07 Vastaa lainauksella
Yllä jo todettiin että värit on kohdallaan, lisään vielä että viimeistely myös.
Hieno malli.
Hieno malli. Hyvin olet onnistunut täpläcamon harmaasävyjen häivyttämisessä koneen rungossa, ja muutenkin maalaus onnistunut hyvin ja linjassa yksityiskohtien siistin rakentamisen kanssa. Ehkä tämän kanssa selvässä ristiriidassa on yllättäen antennilangat, joka jää peräsimessä puolitankoon ja jonka kaikki langanpäät töröttävät pitkiksi jätettyinä. Olen myöskin hiukan kriittinen noiden siipien alapinnan hylsyjen ulostuloaukkojen voimakkaiden korostusten suhteen. En osaa oikein kuvitella, että hylsyt jättäisivät tuollaiset jäljet.
Kiitos Matille ja Juhalle. Joo, tuo antennilanka on nyt tossa vähän alempana kiinni. Onnistuin irrottamaan sen suht monta kertaa viimeistelyn aikana, ja en oikeastaan jaksanut enää säätää sen kanssa :) Nuo ulostuloaukkojen jäljet ovat melko suoraan Eduardin maalausohjeesta napattu, eli ei mitään varmuutta niiden realistisuudesta.
Kaikin puolin nätti Wulffi, siistiä työtä ja etenkin maalaus vanhennuksineen erittäin näyttävä ja taidolla tehty, menisi sopivaa taustaa vasten vaikkapa 1:1 koneesta. Ainoa miinus nuo antennilangat jotka menevät yli vähän joka puolelta, mutta niiden taustasta jo kerroitkin.
Upeasti ja taidokkaasti maalattu ja sopivasti vanhennettu Sturmbock antennilangasta huolimatta.
Kiitos kommenteista, Markku ja Kari