Pienoismallit.net

Spitfire Mk.1a

Lähinnä ruiskunkäytön harjoittelumielessä kasattu Airfixin uudehko Spitfire. Maalailtu Tamiyan akryyleillä, vanhennus Tamiyan litkulla ja öljyväreillä. Antennilanka venytetty valurangasta.

Mukavan simppeli paluu tämän harrastuksen pariin. Rakennussarja laadultaan ok, vähän sai pakkelin kanssa sotkea. Itse olen kohtuullisen tyytyväinen, pientä hätäilyä maskien ja öljyvärien kanssa, mutta suuremmilta katastrofeilta vältyttiin.

Kommentit

Hyvin viimeistelty ja maltillisesti vanhennettu Spitfire. Pohjan värityksestä päätellen malli kuvaa konetta vuoden 1940 lopussa. Tarjosiko sarja vaihtoehtona vaalean sinistä spinneriä ja runkonauhaa? Olivat joidenkin lähdetietojen mukaan käytössä hetken aikaa kyseisenä ajankohtana.

E-P
Oikein siisti esitys tässä mittakaavassa. Omaan silmään dark earth näyttää aavistuksen vaalealta, tosin kuvatkin saattavat vähän hämätä. Spitfire on kuitenkin aina ilo silmälle, eikä niitä voi koskaan olla liikaa.
Siististi kasattu, ja ruiskunkäytön opettelun kannalta näytät saavuttaneen tavoitteesi. Valitettavasti tuo maalaus ja viimeistely ei miellytä silmääni. Yläpuolen ruskea ja vihreä näyttävät joltain muulta kuin RAFn Dark Green ja Dark Earth. En myöskään pidä tämän maalipinnan kiiltelystä, mikä ehkä korostaa Tamiyan maalien erilaisuutta tavanomaisesti nähtyihin RAF-värisävyihin. Mutta kaiketi ikävin silmäänpistävä piirre on tuo vahva ja säännönmukainen paneelirajojen korostus (maalaus?), joka itse asiassa tuo mieleen kaakelipinnan eikä lentokonepinnan.
Kiitoksia risuista ynnä ruusuista! Maaleina käytin vaan suoraan ohjeessa mainittujen sävyjen Tamiyan vastaavia akryylejä. Nyt kun netistä kuvia vertailen, niin kylllä varsinkin namiovärien välinen kontrasti näyttää vähän hurjalta.

Käytin paneelirajoihin Tamiyan mustaa panel line accentia suoraan purkista. Olisiko syytä käyttää jotain muuta sävyä, vai kokonaan eri tuotetta? Airfixin sarjan paneelirajat ovat myös valettu mittakaavaan nähden melko tolkuttoman syviksi, saattaa sekin olla omiaan tuomaan niitä liikaakin esille.
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Tarjosiko sarja vaihtoehtona vaalean sinistä spinneriä ja runkonauhaa? Olivat joidenkin lähdetietojen mukaan käytössä hetken aikaa kyseisenä ajankohtana.
Ei ollut sarjassa mainintaa muista vaihtoehdoista. Tämä oli joku starter set -paketointi liimoilla ja maaleilla, joten rakentaminen on ehkä haluttu pitää tarkoituksella mahdollisimman yksinkertaisena.