Pienoismallit.net

Bell XS-1-1

Tämä on What if?-malli. Historiallisesti oikein tehtynä koneesta olisi pitänyt tehdä oranssi.

"Bell X-1, alkujaan XS-1 ("Experimental, Supersonic", kokeellinen, yli äänennopeuden yliäänikone) oli ensimmäinen lentokone, joka ylitti äänen nopeuden vaakalennossa. Se oli ensimmäinen X-koekoneista.

14. lokakuuta 1947 kapteeni Chuck Yeager Yhdysvaltain ilmavoimista lensi ensimmäisen ääntä nopeamman lennon Glamorous Glennis -koekoneella. Nimensä kone oli saanut Yeagerilta joka oli nimennyt sen vaimonsa mukaan. Kone saavutti tuollon 1 127 km/h nopeuden 13 000 metrin korkeudessa. Koska tuollon ei ollut vielä riittävän tehokkaita suihkumoottoreita niin koneessa käytettiin nelikammioista XLR-11 -rakettimoottoria. Rakettimoottorilla varustettu lentokone laukaistiin B-29-pommikoneen rungon alta ja se laskeutui liitolennossa."(Lainaus Wikipedia)

Kun pienoismallin pakkausta S-Kaupassa hypistelin, aloin hahmottelemaan mielessäni nopeata välimallin tekoa, jossa voisin samalla vähän revitellä. Varsinkin, kun osia oli todella vähän, ajattelin, että tämä on mukava viikonlopun homma. Mielikuvitus alkoi kummasti kuitenkin laukata, kun koneen mallia ihmettelin kotosalla varsinkin, kun selvisi, että Chuck Yeagerin ennätyskone oli X-1-2 eikä ykkönen, siis ensimmäinen laatuaan.

Tämä kuvaa siis fiktiivistä maalauskaaviota olemassa olevasta koneesta. Kunnon salaliittoteoriat lähtivät laukkaamaan päässäni, joten saatan kirjoitella jotain scififtävää jatkoksi nettisivuilleni myöhemmin.(Ainakin Area 51 dioraamaa lähdin jo toteuttamaan, jonka pääosassa tämä malli saattaa olla.)

merkinnät

Päätin lisätä vielä muutaman kuvan valmiista mallista.
Koneen rakentaminen ei mennyt ihan viikonlopussa, mutta mukavan letkeätä ja nopeaa tämän tekeminen kuitenkin oli.