Hieno malli Mikon muistoryhmikseen, kiitos!
Albatros D.III oli tehokas ja hieno kone aikanaan.
Hieno taustoitus. Siitä kiitos. Hieman koristeellisempia koneitakin olisi löytynyt, vaikka jotkut itävaltalaiset sworl-pinnoitetut Albatrossit, mutta mallari tekee tietysti itse valintansa, minkä yksilön haluaa mallintaa.
Englantilaisilla oli varsin pitkään täysin onneton käsitys hävittäjätaktiikasta ja käsitys millaisia koneita tarvitaan. Tahdistimen käytännön sovellutuksen puuttesta johtuen työntöpotkurikoneita pidettiin etulinjakäytössä niinkin pitkään kuin 1917, jolloin sakemanneilla oli jo paljon aiemmin ollut näiden Albatrossien varhaisempia versioita käytössä. Puhumattakaan aikaisemmista Fokker yksitasoista. Ranskalaiset ilmeisesti tajusivat tilanteen hieman aiemmin ja saivat kehitettyä Nieportinsa ja Spadinsa, joissa oli vetopotkuri ja eteenpäin ampuvat kk:t. Loppusodan aikana englantilaisetkin saivat tilanteen haltuun ja pystyivät uusilla koneillaan pitämään jopa Fokker D.VII:t kurissa
Albatros D.III
Le Petit Rouge


Rungossa kk:n alla on läikkä paljasta vaneria. Paikka? Runkoristin valkoinen on ylimaalattu hätäisesti.
Saalis koostui BE-2 ja RE-8 tiedustelukoneista (BE-2 oli toivottoman vanhentunut) ja FE-2 "hävittäjistä". Muutama ranskalainen hävittäjä jäi MvR:n saaliiksi, SPAD-7 ja Nieuport 17 -tyyppisiä.
Kuuluisin taistelu käytiin 5.4.1917, jolloin Victoria-ristin sankari William Leefe Robinson johdatti 48:n laivueen kuusi Bristol Fighteria (F2A) tiedustelulennolle, mutta tapasi onnettomuudekseen viisi Albatrosia MvR:n johtamana. Robinsonilla oli vahva käsitys siitä miten Bristolia piti lentää: suoraan ja varovasti. Tosiasiassa Bristol oli vahva ja ketterä kone, oikeastaan parempi hävittäjä kuin Albatros, mutta… neljä Bristolia ammuttiin alas, mm. Robinson joka päätyi vangiksi. Viideskin kärsi vaurioita.
Malli on Rodenin malli, ihan ok, ei kuitenkaan Wingnutin veroinen. Siipitukien rakenne vaikutti heiveröiseltä, niinpä tässä mallissa on runsaasti metalliosia. Eduardilla on etsisarja joka kannattaa käyttää. Konekiväärit ovat tarvikeosia. Rigaus on EZ-linea. Kaikki tunnukset on maalattu, paitsi Albatrosin tehtaan merkinnät sivuperäsimessä.
Tämän yksilön maalausohje ja siirtokuvatkin (jos haluaa käyttää) löytyy Wingnut Wingsin Richthofen-paketoinnista.
Lähteet:
Wingnut Wings Albatros D V Richthofen-paketointi
Windsock Datafiles Albatros D III
Peter Kilduff: Punainen Paroni; Manfred von Richthofen
Mikko Saarelan muistoa kunnioittaen.
Kommentit
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja
Jos sinulla ei ole vielä omaa tunnusta palveluun, rekisteröidy käyttäjäksi.