Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109E-4

PeilG IV

Pitkään pöydällä seissyt mersu valmistui viimein.

Kone kuvaa vuoden 1941 yöhävittäjää, joissa oli vielä musta naamiointiväri. Koneen musta on Tamiya:n nato musta. Rakentelu tyssäsi aikanaan siirtokuvien laittamisen jälkeen. Siirtokuvat hopeoivat ja siirtokuvapehmennin levitti vielä hopeointia kuvien ulkopuolelle.

Näin puolivuotta myöhemmin korjasin hopeoinin päällemaalaamalla ja mustalla washilla. Kohtuullisesti onnistui. Siirtokuvat ja rungon alla oleva PeilG IV laite ovat OWL:n valmistamia, kone itsessään Tamiya:n E-4. Koneessa myös OWL korkeampi sivuperäsin, jotka vaihdettiin koneisiin kompensoimaan muuttuneen painopisteen aiheuttamaa koneen kasvanutta kiertymistä.

Kone kuvaa 10./NJG 1 yksikön konetta heinä-elokuussa. Yksikkö uudelleen nimettiin syyskuussa 1941 Jagdstaffel Hollandiksi ja uudelleen joulukuussa 1941 2./JG 1. Yksikkö ei saavuttanut ilmavoittoja.

Kommentit

Jaha, Mersun malli, ihan siisti.

PeilG IV oli pelkkä kohtilentolaite, eikö, jonka näytöllä suunnistettiin kohti radioasemaa, se siis johdatti lähinnä kotiin. Suomessa Ju-88:lla suunnattiin mm Lahden yleisradioasemaa kohti.

Saalista haettiin valonheitinpatterien avulla. Aika toivotonta puuhaa.
1943-1944 yksimoottorisia Mersuja käytettiin enemmän yöhävittäjä tehtävissä. Jg300, Jg301 ja Jg302 käyttivät villisika menetelmää. Menestystäkin tuli, mutta onnettomuuksissa menetettiin paljon koneita.

Jg302 toimi hetken Malmilta alkuvuonna 1944. Menestystäkin tuli. 16-17.2 yöllä ampuivat 2 neuvostokonetta alas ja 26-27 yönä 4 lisää.

Ehkäpä pitää tehdä tommonen Jg302 Malmi mersu seuraavaksi.

Jussi
Ihan kelpo Emil. Hyvin olet onnistunut peittämään hopeoinnin. Ei tulosta oikein voi värikkääksi kehua mutta piristävä poikkeus kuitenkin perus 109E malleihin verrattuna. Ihan hyvä.