Pienoismallit.net

Tiernapojat vuonna 1900

Ensilumi

Tiernapojat ovat tulleet esiintymisreissunsa lopuksi kaupungin torille, jossa seisoo 1808 sodan sankaripatsas. Pojat ovat tehneet vähästä lumesta, jota on tullut, oman version sankari-patsaasta. Pieni joulukuusi on saatu palkkioksi yhdestä esiintymispaikasta.

Kommentit

Onpas todella mukava jouluhenkinen pikku dioraama! Lumi on erinomaisesti tehty (mitä käytit?), niinkuin näyttävät olevan figuuritkin. Karabinieerien osuus Suomen sodissa on jäänyt vähän piiloon, mutta koko ajanhan sitä löytyy uutta todistusmateriaalia! =) Hauska ja samalla hyvin taidokas kokonaisuus!
Kiitos Jaakko kommenteistasi. Italian-pojan figuurista yritin vuolla karabinäärien merkkejä pois. Ajattelin että univormu on ollut tuohon aikaan aika yleismaailmallinen. Pronssipatsaassa kun nuo värit jää pois. Hattuun vaihdoin sulan sen hattaran näköisen koristuksen tilalle.
Lumi on Presicion ice and snow- tuotetta. On uskottavan näköinen materiaali 1/35. Pojat on Stalingrad-tuotenimellä olevia "kosseja". Miniartin cobblestone street-alustalle on kaikki rakennettu.
Haastavaa oli kuvata kynttilälyhdyn sisälle asetelmaa. En uskaltanut ottaa alustaa ulos tuolta. Kuvaukseen pitää panostaa lisää, ja saada kuvia ihmis-perspektiivistä. Ja syväterävyyttä paremmalla kameralla.