Pienoismallit.net

Roar Ege

Valmis

Merkataan tämä malli valmiiksi kun enempää virittelyä en keksi. Alus lastattu kaupankäynti reissua varten valmiiksi, jos vaikka nykyisestä Tallinnasta löytyisi jotain vaihto tavaraa.
Purjeen ompelussa sain avustusta emännältä ja purjeen värjäykseen käytin pannun pohjalle jäänyttä kahvia.
Suurin hankaluus tässä projektissa oli erottaa keula ja perä toisistaan ennen peräsimen asennusta. Muutama kylkilauta piti irroittaa ja asentaa uudestaan kun meinasivat mennä liikaa päällekäin ja toisessa päässä ei meinannut leveyttä olla riittävästi. Alusta työpöydällä käännellessä pitäisi myös piirustus osata kääntää mielessä.

Kommentit

Hieno lopputulos. Tuo tervalla käsittely antaa kyllä paatille luonnollisen ulkonäön. Miten teit nuo puunaulaukset, näyttävät ihan aidoilta?
Esko Rusi 19.1.2020 15:53 Vastaa lainauksella
Tervehdys Matti,itsekin olen tuohon tervapintaan tyytyväinen samoin kahvilla värjättyyn purjeeseen, luomua kaikki värikäsittelyt. Puunaulaukset tein piikillä, pienellä painalluksella ja pyöräytyksellä ja kevyt tervakäsittely pintaan jolloin väri jäi reikiin.
Kyllä nyt on tervantuoksuista viikinkitunnelmaa! Lopputulos on tosi hieno. Loppukuvissakin on kiva tunnelma.
Esko Rusi 19.1.2020 17:05 Vastaa lainauksella
Kiitos Kai, valokuvausta ja valaistusta täytyy viellä kehittää. Tausta kangas on todellisuudessa sininen mutta näyttää kuvissa lähinnä ruskealta.